Induljon a banzaii, essen szét a haaz

Hát sok szeretettel és hálával köszöntenék minden friss és visszatérő olvasót a Plastik media újraindulásának alkalmából! Hogy mi is történt eddig? Annyi mesélni valóm van! De kezdjük mindjárt az elején.

Aki még emlékszik, tavaly átmigráltam magam a Sztahanovra, ott toltam egy ideig a tech kontentet, de a törzsközönség csak nem értett egyet a döntéssel és hát ugye az mégsem plastik media. Később megpróbáloztam az Apple iWeb alkalmazással bloggolni, ez azonban nem volt több két postnál, mert — noha — remekül lehet vele layoutokat szerkeszteni és két klikkel fotógalériát rakni a családnak, blogoló kényelmemet nem szolgálja.

Akit érdekelnek a további részletek, annak elmondanám, hogy a sokak által favorizált, ingyenes WordPressnél kötöttem ki végül, ami pontosan az, amit egy ilyen megoldástól elvárok. Kurva egyszerű és kényelmes, a pluginjei révén még csicsázható is. A blogot kb két nap alatt ismertem meg és töltöttem fel tartalommal, szórtam tele pluginekkel.

Eltávolodóban vagyok a technológia szarságoktól. Nem akarom megtanulni és profi szinten űzni a CSS-t, nem érdekel a PHP és a HTML, sem az AJAX. Egyszerűen blogolni akarok, írni és tenni fel a szart. Éppen ezért csak annyi energiát fektetek a motorba és felületbe, amennyi szükséges. (Ettől van az, hogy sok rész angol a blogon. Sajnos ezen nem hiszem, hogy változtatni fogok.)

A blog nem cél, hanem eszköz.

Most tehát itt tartunk, vagy ahogy az angol mondja a reklámban: So here I am.

13 hozzászólás

Fuji^

angelday ismét blogol, én meg egy iBookon vésem ezt a kommentet… halleluja! 🙂

melyviz

köszöntlek én is. azt viszont sose gondoltam volna, hogy egyszer a plastikon még sárga szmájlik, óraikonok meg szövegbuborék-ikonok lesznek 😉

melyviz

wordpress specifikus. (options -< writing, ki lehet tikkelni.)

melyviz

ja, és én nagyon örülök, hogy a typepad kapitulált(atott).