T-Online (still evil)

A megboldogult Axelero-nál fizettünk elő az ADSL otthon csomagra annak idején. Kiderítettem, hogy 2 megabit helyett csak 1 megabitet szolgáltatnak, és a hivatalos eszközzel be is mértem azt. Hónapokkal ezelőtt írtam nekik levelet a problémáról, ígértek szerelőt, nem küldték, a problémát újra postoltam feléjük. A válaszukban az alábbi sor olvasható:

Ezúton tájékoztatom, hogy ADSL szolgáltatásnak megfelelő az 1024-es maximális letöltési sebesség.

A hölgy ezek után megkért, hogy töltsek ki egy másik regisztráló lapot és fizessek elő egy új csomagjukra, mivel már lejárt a hűségnyilatkozatunk. Fds felhívta ugyanakkor a figyelmem, hogy ezen az oldalon világosan kiderül a mellékelt Excel dokumentum alapján az, hogy az ADSL otthon 2 megabites. Válaszomban felhívtam erre a figyelmét, azonban ők továbbra sem hajlandók 12 ezer forintért 2 megabitet adni:

Ezúton tájékoztatom, hogy az Ön által igénybevett ADSL szolgáltatás maximális sávszélessége letöltési irányba 1024 Kbit/sec.

A második válasz már egy férfitól érkezik. Óhatatlan a kérdés, hogy ezek valami tréningen tanulják azt, hogy a választ mindig az “ezúton tájékjoztatom” kifejezéssel kell kezdeni, mert úgy nagyobb határozottságot és ellentmondást nem tűrő hangot sugall? Mindegy is, Fds ugyanakkor tájékoztat arról, hogy a T-Online pontosan hogyan emelte az ADSL Otthon csomag letöltési sávszélesség maximumát:

az ADSL Otthonjuk teljesen nyilvánvalóan 2048kbites. ez az, ami kétéves hűségszerződéssel annak idején 12900 Ft-be került, az idei áfacsökkentés óta pedig 12384 Ft. 2001-ben indult 512-n (névleg 384), majd lett belőle valódi 384, majd valódi és névleges 512, majd 1024, végül 2048, ez utóbbi duplázás akkor, amikor Magyar Telekomra váltott tavaly a Matáv.

Fds-nek igaza lehet, mert én is emlékszem ezekre az emelgetésekre, sőt arra is, hogy 12900 forintért nem 1 megabitet vásárlok. Ezért a T-Online felé egyrészt valamiféle kártérítési igényt jelentettem be azokra a hónapokra, amitől eredetileg jelentettem a hibát egészen addig a pontig, amíg a 2 megabitet nem kezdik el szolgáltatni. Persze erre kaptam válaszul azt, hogy írjak alá újabb két évet és megkapom (ez egy más olvasata a válaszlevelüknek). Fds hozzáteszi még:

szemét és hazug módon át akarnak kényszeríteni az ADSL Megasztár Multimédia vagy ADSL WLAN csomagra, ha aláírsz újabb 2 évre, akkor azzal le is csökken a havidíjad 11900 Ft-re és még kapsz pár értelmetlen bónuszt is (Macen hasznavehetetlen silány minőségű Windows Media DRM-es zenét/videót avagy egy újabb fölösleges WiFi routert). csakhogy akkor mostantól kezdődő újabb 2 évre be vagy biztosítva nekik lánchozkötött ügyfélnek, az ADSL Otthonoddal meg már szabadon távozhatnál tőlük bármikor. nyilván ezért igyekszik valótlanságot állítva rávenni a drága ügyfélszolgálatosuk, hogy váltsál csomagot.

Teljesen logikus az érvelés, de nem látom, hogy mit tehetnék ezen a ponton. Kétszer is írtam nekik, mit tegyek most? A kollektív erőt kérdezem: hogyan kell pipázni tanítani a T-Online-t jelen esetben? Mit tegyen Józsi?

Help.

36 hozzászólás

ottó

Ott kell őket hagyni a picsaba. allandoan at akarjak verni az ugyfelet

Dávid

Angelday mivel mérted le a sebességet? Mert mi is anno az Axelero-nál fizettünk elő, szintén az ADSL Otthonra, és már egy ideje kiváncsi vagyok, hogy valyon jelenleg mennyi lehet a sebesség, igy a párszori emelés után. Csak még nem igazán jutottam el odáig, hoyg lemérjem. Egyébként nekem is a 2megabit rémlik, hogy annyinak kell lennie.

Nai

Ott kell hagyni oket, igen. Axeleronal sose nyerhetsz, oket nem erdekli 1 reklamalo ugyfel, mert lehuzzak a tobbieket, akik nem reklamalnak. Ha meg pereskedsz, abbol ugyis csak evek mulva lesz valami, es akkor mar gondolom nem erdekel a dolog. Most kell atmenni mashova, ha ugyis lejart a szerzodesed, mert most a legkonyebb.

Adi

Csatlakozom a 2 legelső hozzászólóhoz: ott kell hagyni a T-Online-t, ha nem képesek az ügyféllel korrekt módon bánni. Van jópár másik ISP, akik boldogan szolgáltatnak neked ADSL-t. Ha mázlista vagy és jó területen laksz, akkor rövid időn belül a TVnet saját telefonvonalas ADSL-jét is megrendelheted – onnét kezdve még a rézdróttal sincs semmi közöd a T-boly csoporthoz.

Adi

Sorry, a helyi hurok ügyében tévedtem az előbb.

Ettől még továbbra is azt javaslom, hogy dobbants egy másik ISP-hez. 🙂

PAStheLoD

Lépj le.. az több okból is jó, őket nem gyarapítod tovább ÉS lesz rendes neted ;]

Mondjuk UPC.. mondjuk valami kis szolg… ADSL nem a legjobb.

ant

“Mit tegyen Józsi?”

Egyertelmuen valtson. Matav szolgaltatasi teruleten vagy, tehat van kb. 10 masik szolgaltato, gyakran olcsobban is, mint a T-kom. Nezz korul es hagyd oket ott a picsaba.

ottó

a legszebb Tonline ajanlat valamikor marciusba vagy februarba volt, hogy valami nagyon olcso havidijjal rekamoztak magukat, ami az akcio vegeig volt ervenyes, utana mar a “normal” arat kertek, es valami apartmant is ajanlottak, ami ilyen meg olyan feltelek eseten… szoval minden mondat csak a fogyasztok atvereserol szolt. basszak meg a kokuszgolyojukat!

bence

Szal’ nálunk volt egy kis gond, mert szétosztottuk a netet a szomszédsággal és így hirtelen váltani kényszerültünk… 😉 Aztán kitaláltam hogy legyen olcsó net. Na a Beltáv olyat nyomott, hogy szerdán átfúrták a falat és behúzták a “madzagot”. De bedugni nem tudtam, mert véget nem tettek rá. Kérdeztem ezzel mi lesz. Azt’ pénteken kijöttek a “kollégák” és tettek rá egy utp véget. Pfff. Aztán valamelyik nap gebasz volt, felhívtam őket, az emberük meg ilyenekkel tanított: “most akkor nyomja meg a hosszú billenytűt…”

zsolo

Sztem is fogyasztóvédelem és természetesen mellette másik szolgáltató.
(Probléma lehet, hogy az ADSL maximális sebessége elvi és csak a minimumra vállalnak garanciát (_minden szolgáltatónál_)

Adam

Szerintem meg ne hagyd annyiba! Ott van Jackyll az indexnél és a Homár.
Fogyasztóvédelem és legfőképp valami ismerős, aki levezényli a hivatalos utat, per ijesztgetést. Valakinek már repedést kell ütni az ilyen mentalitású szolgáltatókon. Szóval kitartás hajrá!

alpi

Könnyű mondani, hogy váltsál, de mire? A Beltáv max 1 megát tud, marad az UPC, ami pedig szintén egy szar cég.
Mondjuk az Axelerot tényleg érdemes lecserélni, a Tót Ottóval a Freestart-Eurowebre szavazunk.

eN

Szerintem ha valamiért maradnál, akkor menj be az ügyfélszolgálatra és ordítsd le a fejüket. Ne levelezz, mert annál rutinból le fognak rázni.
Ha nincs nyomós okod a maradásra, hagyd ott őket még ma.

Nes

Sztm csak a legvegso esetben valts. Ha van egy kis idod es energiad akkor harcold ki toluk a 2mbitet. Megerne, hisz nem kell sehol masik 2 evet alavesned.

Persze ha a szerzodes kimondja, hogy csak 1024 a garantalt a tobbinek meg orulj, akkor mas teszta van.

PS: Azt meg lehet csinalni, hogy 2mbitert szednek mannat de csak 1t adnak?

sssent

Nem mész semmire a fogyasztóvédelemnél, mert:
1. A 2048 kbit/sec a max sebesség, nem a minimum garantált.
2. még anno 512kbit/sec-re kötöttél szerződést. Verheted a segged a földhöz örömödben, hogy magasságos T-online magenta pompájában van olyan jó, hogy mégis 1 Mbiten tolhatod.

Megoldás nincs. Ha lenne valódi alternatíva a nagy T helyett, akkor ilyen khm, “szolgáltatást” a kutyának se tudnának eladni.

trueman

Szerintem is válts! Én pl náluk vagyok: http://www.gatesgroup.hu/ de ez neked nem lesz jó, mert nevetségesen kevés területen szolgáltatnak. Viszont valamivel kevesebb mint 4000 Ft-ot fizetek 3 megabit-ért (!) igaz, ez fél áron van, mert második szerződés, de még a duplája is baráti ár a T-Online-hoz képest!

csapdani

csak velem voltak mindig viszonylag rendesek T-ék? akármin picsogtam, mindig tisztességes, elfogadható válasz jött. igaz, 9500 pénz havonta, 1 Mbit-ért nem a legjobb üzlet, szóval én is váltani fogok, hiába nyaják tisztára a seggem.

timo

Az a gondod, hogy olyan területen laksz ahol a T-Com (nem a T-Online!!!!!) nem tud nagyobb sebességet adni, mivel távol vagy a központtól és ez az adsl hátránya sajnos. De erről nem a T-Online tehet. A T-Com folyamatosan fejleszti hálózatát és egyre több központot rak le, hogy minél több helyen elérhetővé váljon a nagyobb sebesség.

timo

Ha átmész másik szolgáltatóhoz attól még nagyobb sebességed nem lesz (mivel szintén a T-Com végzi az adsl elérést), csak alacsonyabb havidíjad, ha minden igaz.

Adi

UPC-re ne válts, az ADSL-nél sokkal nagyobb fos tapasztalataim szerint. Ahol eddig ügyfelünknél ADSL van/volt, ott a rendelkezésreállással szinte semmi probléma (megjegyzem, hogy T-Com területen van minden végpont). Az UPC-vel viszont annál inkább: előre be nem jelentett szerelések, hálózatkiesések, a szerelők elsunnyognak haza, amikor meghallják, hogy a végponton Linux van, a kirakott “modern” ktv-modem nem képes egy 3Com 509-es NIC-kel megegyezni, hogy akkor most 10/100 Mbps, full/halfduplex, és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy a legfrissebb “élményem” velük kapcsolatban az, hogy most kábelezték be a házunkat: trehány és hanyag módon dolgoznak, szana-széjjel hagyják a szemetüket stb. A KTV-iparágban a 90-es évek közepe óta szerintem semmi nem változott, ugyanolyan lusta kóklerek gyülekezete – tisztelet a kivételnek.

freak

Ilyenkor altalaban azzal vedekeznek, hogy a szerzodesben mint maximalis atviteli sebesseg szerepel a 2 Mbit (azaz nem hulyek, jo elore bebiztositjak magukat, hogy ha esetleg gebasz van, akkor sem ternek el a szerzodesben kinaltaktol). Jozsi, szerzodesben szerepel minimalis atviteli sebesseg-e? Ha nem (vagy kisebb mint 1 Mbit), akkor ezt lejatszott meccs. De mindenkeppen hagyd ott oket…

Rogerius

Váccsá Jocó!!!

ne azé, mer kicsi a net (ennek tényleg lehet “fizikai” oka is /messzi /1,5km / lakol a központtól/), hanem mert a T-buznyákok igazi kötsögök az tisztelt ügyfeleikel, és inkompetensek, ha valami bajod van.

legyé edukált konzumer, fűccsön téged az előző ájvives cikkedben beharangozott net-geek-prájd. A zerő legyen veled! May the 4th be with you.

tsók

bllgd

fateromat 3 éve (matáv heritage) dupla isdn-re akarta rábeszélni az egyik fapina, miközbe már rég adsllel hányták tele az országot (ők is). másodszor már én beszéltem a nővel, és megkérdeztem, hogy mégis hogyan gondolja ezt az egészet. remegő hangon kért elnézést és beajánlott egy 14500 ft-os korlátlan adslt.
amit nagylelkűen elfogadtunk, 2 éves hűségnyalatkozattal.
két héttel később ez már 12 ezerbe került volna.
a pákó faszára velük

mézgus

Ügyfelemnek (aki céges előfizuval rendelkezik), be akatrák bizonyítani, hogy neki bizony csak magán előfizetése van és a problémája nem is probléma…
Faxkalapok.