Maximize effect

Azonnal közölhető: ma levettem a dock maximalizáló effektust. Egyszerűen idegesített, hogy az amúgy is rendszertelenül floatoló ablakok alját a dock közelében nem lehet megfogni, mert mindig beanimál valami ikon (az ember sosem hoverol pixel-perfekt módon). Ismerős?

Másfél év elteltével rá kell jönnöm, hogy mennyire szükségtelen az effekt és most le is szedtem. Számos előnyét látom a dolognak. Egyrészt ugye meg tudom fogni az ablak jobb alsó sarkát a dokk közelében, hogy ne zoomolj be valami ikon. Másrészt fix méretű a dock és nincs az az érzet, hogy akkor most majd ki fognak lógni az ikonok, illetve shrinkel egyet. Erre jön még rá az, hogy eleve sokkal “stabilabb” az élmény, hiszen nincs az, hogy a képernyő alján ugrálnak és zoomolnak az ikonok.

Szeretném ugyanakkor jelezni a tamáskodó PC felhasználóknak, hogy OSX-en alapból az effekt ki van kapcsolva, csak a mac n00b-ok nyomják be egyből. Ebből következik, hogy akinek be van kapcsolva a dock maximalizáló effekt, még nem tolja elég régen az OSX-et.

Maturáltam, egy újabb lépést tettem a “pro” felhasználói táborba.

14 hozzászólás

gaba

handrás nálam is bekapcsolta, mikor megvettem, de a második vagy harmadik nap rájöttem, hogy ki lehet kapcsolni, úgyhogy kikapcsoltam, és azóta úgy van.

inti

nekem sincs már bekapcsolva jó ideje. Néha nosztalgiából visszapittyentem, de mindig rájövök, hogy felesleges, meg inkább zavar, mint tetszik. Mindenesetre ez is azok közé a wooooow effektek közé tartozik, amik meggyőztek annó, hogy nekem Mac-esnek kell lennem 🙂

heimtommy

Ments Isten, hogy most PCsként megmagyarázzam az Apple Dock-ot, de van egy Dock-klón (Aqua Dock) kis applikáció a PC-men. Kb ugyanaz, mint ami Nektek van…

Ezen is lehet animálni, ugyanúgy belőni, hogy mennyire nőjjenek meg, azt is, h pattogjon e, ne pattogjon az ikon (ha igen, mennyit), ha elindítod a progit.

Nemtom, nekem be van kapcsolva a Magnification és sztem frankó így…

Vagy ez Mac-en annyira más lehet?? :\
Az nem olyan “unalmas”, ha csak úgy ott vannak és semmi?
Vagy akkor let’s face it, am I a noob, or wha’? 🙂

Jules152

én mióta OsX létezik használom a nagyító effektust. imádom. inkább megtanultam pontosan kattintani. 🙂

daveed

Nekem 2 hetig volt szuper, utanna jajdejo, semleges, kesobb idegesito.
Guest what, nallamsincs.

Greg

Hogy bírtad eddig? 🙂 Én is nagyon hamar leszoktam róla. Eye-candy, meg lehet vele villogni pc-s haverok előtt 🙂 hogy ők is telepítsenek XP-re hasonlót, de messze nem olyan hasznos/értelmes ez az effekt mint mondjuk az exposé.

Adi

Az első dolgok egyike, amit KDE-ben kikapcsolok, ha ilyen elé kerülök. 🙂

Zeusz

És Józsi!

Why use a Mac? postokat kérünk még.

Would-be switcheri üdvözlettel:

Zeusz

Nai

Tedd el alulrol balra vagy jobbra, akkor nem log bele semmibe, es akar animalhat is.

.rewerse.

hát nemtom.. megjelenés óta használom az X-et és mindig is be volt kapcsolva a nagyítás.. van köztes út is.. kicsikére összehúzni a dockot és minimális nagyítást rá.. szép és jó.. na meg pontossan kell kattintani ahogy már írták elöttem.
plussz soha nem használtam maximize ablakokat.. világ életemben ABLAKOKAT használtam, nem pedig maximált izéket.. szal nem zavar egyáltalán! :))

maximum akkor van balhé ha hálozaton bolyongva belebotlok egy olyan ablakba amit valaki marha nagyra kinyitott és akkor valóban belelóghat a dockba, de egy fél centivel arréb move-olva az ablakot a dock mellet megfogható a sarka és visszaáll a rend! 🙂

punisher

a dokk egy nagyon buta kis haziallat. es iszonyat idegesito. es miertnem csak almaval lehet mozgatni az elemeit? mint a toolbarokon. azert hogy minden hulye aki ele ul es nem tudja kezelni, osszekuszalja es leszedje az osszeset. nem juzerfrendli.