Why Mac rulez

Network share shortcut automatikusan reconnectel a share-re és nem kell kézzel. Small convenience. (XP userek: nem tudom, ott hogy van, de ha így, annál jobb!)

7 hozzászólás

daveed

Arrol nem is beszelve, hogy ha kilovod a masik gepet, amin a share van ugy megfagy a finder, hogy legszivesebben szetb*sznam a gepet 1 kalapacs segitsegevel. (ilyen esetekben eloveszem a szamlat es meegse verem szet)

Greg

Automount/autoreconnect van? Hogyan lehetne két klikkel (na jó lehet 2 sor command line is) rávenni az osx-et, hogy login-nél megpróbáljon csatlakozni adott smb share-ekhez?

dmx

daveed: nekem 10.4.6 alatt elojon egy ablak, hogy disconneced de nem fagy,
10.3 alatt neha fagyott. vagyis nem fagyott, csak nem latszott az ablak es nem lehetett mit csinalni. Ilyenkor – ha volt fast user swith – akkor at lehetett jelentkezni a egy masik userre es ott mar latszott a disconnect-es ablak, be lehetett zarni es visszakapcsolni az eredeti userre.

daveed

dmx:
Igen nekem is elojon, ha olyan kedve van, de inkabb nem.

kalasz

Greg: Nyisd ki a System Preferences-t, Accounts, sajátod, Login Items fül. Finderben csatold, amit akarsz. A Desktopon fogd meg az ikonját, és húzd be a Login Items-be. Kész.

Kipróbáltam, működik szépen, SMB és AFP esetén is.