Da Vinci – the aftermath

Kaptam egy email forwardot, amihez egy két oldalas PDF volt csatolva. Ez a PDF több pontban sorolja fel a Da Vinci kód című filmben (vagy könyvben) szóló állításokat és cáfolja azokat ilyen-olyan módon. Úgy látom, nem lehet eleget lovagolni ezen a témán, ezért nyitok egy újabb postot a kérdést lezárandó. Lássuk!

  1. Szerintem az ellen-propaganda épp olyan szánalmas, mint maga a propaganda. (Gyk: attól nem leszel jobb keresztény, hogy nyomod az ellenpropagandát.)
  2. Csipkebokor vessző.
  3. Aki azt gondolja, hogy Jézus nem volt ugyanolyan ember, mint mi, az valószínűleg fogalom nélkül van. Elárulom, hogy ugyanolyan halandó ember volt, mint mi. Ezt a fajta “valósságot” nagyon jól fogalmazta meg 1988-ban Martin Scorsese a Krisztus utolsó megkisértése című filmben. Willem Dafoe remekül formálja meg azt az szerencsétlent, aki nem akar más lenni, mint ács, aztán mégis megőrül a kínzó hangoktól, fejfájástól, aztán a többi már történelem.
  4. Jézus véghezvitt csodákat, annál jobb, “wow” faktor érvényesül (lásd még: beszélő béka), rulez.
  5. Ha élnek a leszármazottai, annál jobb, mert lehet velük kezelni.
  6. A hitet ez a dolog nem szabad, hogy befolyásolja.
  7. Marilyn Manson egy ripacs.
  8. Aki ezek ellen küzd, magából csinál hülyét.

Most pedig nyomogassuk tovább a gépet.

Függöny.

42 hozzászólás

Passer

Hölgyem/Uram!

Ez amit Ön ide leírt egy közönséges rágalom! Ez a katolicizmus és a Megváltó olyan mértékű megsértése, melyre egy józan eszű ember nem lenne hajlandó. Nem tudom, hogy ez rossz viccnek készült-e vagy magamutogatásnak esetleg polgárpukkasztásnak, de mindenesetre Ön ezzel katolikus, Istenfélő emberek millióit sértette meg. Még az a szerencse, hogy az ilyen fórumokat csak kevesen olvassák!
Gúnyulódni pedig nem azon kell aki a szeretet igéjét közvetíti, hanem az olyanokon akik a lélek nélküli világban élnek. Mint Ön tisztelt Hölgyem/Uram!

Arra kérem azt aki kezeli ezt a honlapot, hogy határolódjon el ettől a Jézus Urunkat negatív színben feltüntető írástól!

gyb

Ez az ember elméjén kívül van. Egyébként, ha ez sértő a “katolikus, Istenfélő emberek” millióinak, annál rosszabb nekik. Csak így tovább, Józsi!
Én csak a 6-os pontot nem értem, deskriptív állításként nyilván nem igaz, normatívként meg mi az alapja?

MegaZork

es amugy is ez a sátán honlapja, gyanus volt a sok mac-es poszt is mar

t-moo

Passer: Azt hiszem, egy kicsit túlértékeled a dolgot, és ezzel a dumával egy múltban megrekedt ember látszatát kelted. Ha már 21. szd. meg információs társadalaom, meg szólásszabadság, meg arc nélküli blogolás, akkor nézzük már el másoknak azt, hogy leírják a saját honlapjukra a saját véleményüket…

Angelday: Jómagam is hivő ember lennék, és én mégis csak részben érzem sértve magam. Nem hiszem, hogy nagyon nagy marhaságot írtál volna, bár valóban kissé alábecsülöd a dolgokat. Nem hiszel bennük. Nem baj. Nekem nem bajom, az meg elválik, hogy neked lesz-e bajod belőle. ;] Vagy fel, vagy le, vagy sehova. Jézus (ha elfogadjuk, hogy létezett, és az, akinek hisszük) Isten fia, Isten gyermeke volt. Nem hiszem, hogy ez azt jelentené, hogy ő is csak egy ember volt. Atya, Fiú, Szentlélek. A három egy. Jézus egyszerre Isten és a Szentlélek. Ez kicsit bonyolult és paradox, de a lényeg, hogy ő Isten, Isten gyermeke egy emberi testben… És ha azt is el tudjuk fogadni, hogy az ő halála váltott meg téged is, és az ő áldozata az, ami megment a pokoltól, akkor talán belátod, hogy kicsit nagyobb tiszteletet érdemlő srác volt ő. ;]

Ha meg nem hiszed / fogadod el, akkor azt lásd, hogy más viszont hisz benne, és a lefitymáló, kicsit lenéző hozzáállással őket bántod.

De sztem télleg nem annyira para, amit írtál…

Shadwell

Szerintem Passer csak gúnyolódik, kifiguráz. Csak egy vicc. Ilyen emberek nem látogatnak el blogokra. (haha) Meg már milyen szó hogy “istenfélő”… nemá’… mindig is rossz érzés fogott el ennek a szónak a hallatán. Én hiszek Istenben, Jézusban és az egész kereszténységben és papságba ami emberek milliói halálát okozta, és okozza mai napig’ kevésbé. Ha Passer valóban így gondolja, akkor elgondolkodhat azon, hogy a Istenhit nem-e egymás kölcsönös megértésén, elfogadásán alapszik? Mert azt látom, hogy a világban mindig ezek a szentfazekak a legnagyobb feljelentgetők, szarkeverők, embergyűlölők, legtöbbször az igazsághoz vezető út legnagyobb hátráltatói.
Én hiszek az Istenben. Abban már nem amit a hataloméhes emberek kitaláltak köré, hogy milliókat befolyásoljanak és írányítsanak. Pl.: Anno, mi köze volt Istennek ahhoz mikor még a papok latinul miséztek és az egyszerű ember egy kukkot sem értett belőle, csak a csillogó ruhákat és a hókuszpókuszt látta és az emberek ösztönösen félnek, tartanak az ilyentől (Lásd: Istenfélő) Én nem félek istentől sőt a legjobb haverom, tegezem, mert én is a része vagyok.
Ja’
Én nem látta ezt a filmet, nem is olvastam, és valószínűleg nem is fogom.

krel

Amikor elolvastam a bejegyzést pont arra számítottam, ami azután az első hozzászólásban rögtön be is következett. Amit Angelday írt az nyilván kiválthatja sok ember nemtetszését, de ez az ő véleménye és kész. Az viszont most is bebizonyosodott, hogy akár milyen idióta propaganda készül is az egyház ellen, az ellenpropaganda mindig szánalmasabb. hihetetlen, hogy az egyház mennyire nem tudja kezelni(értelmesen) ezeket a helyzeteket. Számomra félelmetes egyébként, hogy miközben az egyház szent és sérthetelen, ők nap mint nap sérthetnek meg embereket, korlátozhatják(nák) emberek jogait anélkül, hogy ennek bármilyen következménye lenne.

kast

“Ez kicsit bonyolult és paradox, de a lényeg, hogy ő Isten, Isten gyermeke egy emberi testben…”

nem kicsit

Greg

De hát mi nem mind Isten gyermekei vagyunk? Főleg, ha Ádámot és Évát Isten teremtette ugye… mindenki kezetrázhatna Jézus leszármazottaival, hogy “helló rokon!”

Marilyn Manson meg tudja magáról hogy egy ripacs. Odahaza ő is smink nélkül jár, és mobiljáról hívja az édesanyját hogy hellóhogyvagy. Aki komolyan veszi a “művészetét” az gyenge elméjű.

Nai

Passer-nek, ha nem viccbol irta: Istenfelo ember vagy? Felsz az istenedtol, aki szeret? Miert?

alpi

Defekációtól az Istenig, a Plastik média széles spektrumú kínálatát látják!

Ezekben az “istenfélőkben” (nem ugyanaz mint: hívő) azt nem bírom, hogy teljesen kizáró a gondolkodásuk – ha egy buddhistának vagy egy krisnásnak elkezded mondani, hogy te hogyan gondolod el a kis buksiddal a világot, akkor azt mondja: “Igen, hát persze, ez az, igazából ugyanarra gondolunk…” Az istenfélők meg mindig: “NEM!! Ez nem így van.” Ez már csak márketing szempontból sem helyes viselkedés. A múlkor azon vitakoztam az egyikkel, hogy az állatok, akik Isten teremtményei, miért nem juthatnak a Mennybe… Lényegében: “Bocs, akkor sem.” ;)))

Passer

Kedves fórumolvasók!

Végigolvastam az összes megjegyzést és ezeket alapos elemzés alá is vettem, egytől egyig. Arra következtetésre jutottam, hogy Önök boldogtalanok! A boldogságot csillapítandó csak a földi hívságokat keresik, mint például a sexualitást. (Önök itt nem a gyermeknemzésről értekeznek!) Olyanokat írnak amik nem okoznak lelki örömöket csak a felületes, materializálódott világunkban hoznak pillanatnyi boldogságot. Önök a számítógépért és a sexualitásért rajonganak, ezekben pedig nincs jelen Jézus és Szűz Mária! Boldogulást megtépázott 21. századunkban pedig csak Ők adhatnak.
Kérem Önöket, hogy térjenek le azonnal a sátáni útról és imátkozzanak a Megváltóért a sexualitás és a számítógép istenítése helyett!

Gabor

Néhány dolog ami a fentieket elolvasva beugrott:
– Az a jelenet a Jézus Krisztus Szupersztárból, amikor a sátán(?) megmutatja Jézusnak, hogy mi mindent fognak elkövetni a nevében a következő kétezer évben
– A Galaxis Útikalauz előszava -“kétezer évvel azután hogy valakit felszögeztek a fára, mert azt mondta , milyen remek is lenne, ha az emberek a változatosság kedvéért kedvesek volnának egymáshoz”
– Az elektromos szerzetes a “Dirk Gently holisztikus nyomozóirodájá”-ból, ami bármit elhisz a gazdája helyett, akár egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat is (ezekt már csak a törölközőm miatt is ide kellett írnom)
– a Da Vinci kód tele van önellentmondásokkal, a Biblia nem kevésbé. És akkor mi van?
– A leghevesebb támadók és elemzők nem olvasták a könyvet, csak hallottak róla. Ezért írnak olyanokat hogy “az Opus Deit Meg a Katolikus egyházat mindenre képes gonosz szervezeteknek állítja be.” Tessék már végigolvasni az utolsó oldalig, hamár annyit pofázunk róla.

Bálint

Imádkozik nem imátkozik. Imád szóból ered.

Amúgy Kedves Passer!

Ön ugyanolyan fanatikus mint mi. Mi számítógép-buzik vagyunk Ön pedig Vallsá-ööö mániás. Mi a különbség? Mindenkinek kell egy hobbi! És én ezt nagyon hívő lélekkel mondom CSAK az én hitem belül van, és nem attól lesz nagyobb, hogy jól előre ülök a templomban, hogy mindenki lássa, hogy ÉN AZTÁN OTT VOLTAM! Ez ugyan már egy másik társadalomkritika… Most megyek és imádkozok egyet a lelki üdvünkért.

Tisztelettel

Nai

Kivancsi lennek, hogy mondandombol hogy jott az le, hogy a szexualitasert a rajongok?

Georgo a dekan

Amúgy meg a szexualitás is Isten ajándéka. Teljesen biblikus, ha valaki a feleségével nem csak gyermeknemzés céljából bújik össze. Finom voltam, köszönöm szépen 🙂

A bioszex (fűvel-fával) viszont már nem az.

Gabor

Mégegy utolsó, kedvenc részem a hegyi beszédből, tehát a sztori szerint Jézus szájából:
“Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.

Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, hát nem a te nevedben jövendöltünk? Nem a te nevedben űztünk ördögöt? Nem a te nevedben tettünk annyi csodát? – Akkor kijelentem nekik: Sosem ismertelek benneteket. Távozzatok színem elől, ti gonosztevők!”

Furcsa módon ezt nem ismételgetik olyan gyakran, mint a boldogok a sajtkészítők meg a szelídek, meg a nagyorruak vagy mi-részt.

Az Igazi Krisztus

http://www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=26&HirID=1866

bemasoljam? szerintem vicces. ez komoly cikk am, nem trefa. legalabbis szerintem.

“Holnap meghal Krisztus. Ha élt egyáltalán. Misztikus története beépült a Nyugat kultúrájába, a lényeget tekintve mindegy, hogy Saulus-Paulusék mestermûve-e csupán vagy sem. Nem kérdõjelezzük meg, sõt szappanoperásítjuk, hogy még igazibbnak hasson.” – olvashattuk az Index hírportálon Nagypéntek napján Csaplár Vilmos tollából.

Kíváncsiak vagyunk, hogy a provokáció – a holokauszt-siránkozással összefüggésben – így folytatódik-e majd a szélsõliberális Indexen:

“Ma volt a holokauszt X-edik évfordulója. Ha volt egyáltalán. Misztikus története beépült a Nyugat kultúrájába, a lényeget tekintve mindegy, hogy a cionisták mestermûve-e csupán vagy sem. Nem kérdõjelezzük meg, sõt szappanoperásítjuk, hogy még igazibbnak hasson.”

Passer

Bassza meg! Bassza meg! Rájöttem, hogy Mac az Isten!

Józsi! Köszönöm neked, hogy a helyes útra vezettél. Köszönöm és köszönöm! Holnap veszek is egy iBook-t.
Hát ez nem is igaz! Eddig én félrevezetve éltem, de most Józsi megvilágosodást adott nekem. Wow!

Na, megyek répázok egyet az asszonnyal.

Georgo a dekan

Amúgy meg látom páran keverik az “Istenfélelmet”. Nem ugyanaz “félni az Istent” és félni Istentől. Árnyalatnyi írásbeli különbség, jelentése viszont teljesen más.

A héten akadtam rá erre a gyöngyszemre 🙂 Istenben való hit, és Istenben való bizalom közötti óriási különbségre világít rá (Jak 2:19). Mert nem ugyanaz a kettő, de ha felületesen futunk rajta át, akkor könnyen egynek vehetjük:

“Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek.”

alternaiv

A vallást és az egyházat se tessék már összekeverni. Nem akarom védeni Passert, mert nem értek egyet vele, de ő a katolicizmusról ÉS a Megváló megsértéséről írt.

A 3. pont meg baromság. Tessék elolvasni a film alapját képező könyvet és utána figyelmesen megnézni a moviet ismét, majd rájössz. Az egyik legkatolikusabb alkotás, viszont Scorsese nem volt annyira ügyes, mint Mel Gibson, nem vonta be az egyházat a film kampányába, így zsigerből támadták.

Zeusz

Passer = first time reader.

De hogy talált ide? Nyilván a Da Vinci kód beguglizása még nem vezet ide…

Georgo a dekan

“A vallást és az egyházat se tessék már összekeverni”

Ott a pont, ez még fontosabb. Kevés dolog tett nagyobb kárt az emberiségnek, mint az eltorzult vallásformák, lásd (keresztesháborúk, búcsúcédulák, tízparancsolat be nem tartása stb.)

Zeusz

Asszem vissza kéne vonnom az előzőeket. Szerintem simán csak fika nick. Persze who knows.

LLam

“boldogok a lelki szegények mert övék a mennyek országa” gondolkodj ezen egy kicsit, majd add fel.

dvorcsak

En meg azt gondolom, hogy nem a vallast es az egyhazat kell kulon tekinteni, hanem a vallasos es a hivo embereket.

rudo

és boldogok a sajtkészítők is!!!! -ezt se felejtsük el!

.rewerse.

Isten jó fej.. a fia is.. meg akármejik megtestesülése (hogy a rákba kell ezt helyesen írni??).. Allah, Budha, Jézus.. stb.. mind egy és ugyan az.. csak a körítés különbözik egy kicsit! 🙂

_alesi_

Passer: ha még egyszer le mered írni, hogy sex, gyorsított eljárás keretében azonnal Szent Péter elé járulhatsz. Bár aki a szexet így le meri írni, annak nem fönt van a helye.