Dirty little secrets of QuickTime

What if you get an MP3 from your friend you’d like to listen to, but clicking on it would import shit into iTunes which would not necessarily be the best thing? (Because you want to keep your iTunes library nice and organized like every caring nerd.)

I have developed the habit of right clicking and opening in QuickTime every media file which I don’t want to import into iTunes immediately. What’s even better is QT recognizes the M3U format, so you can easily open a complete album in one set. And there you have it:

A nice little track selector, sweet!

16 hozzászólás

iGor

Az ilyen, és ehhez hasonló apróságokért kedvelem én az OS X-t is. Egyszerűen érzi az ember, hogy kiszolgálják.

iGor

Mi van a winamp-ban, ami annyira kívánatossá teszi? Használtam PC-n régebben, de nem érzem hiányát.

Szabby

az eredeti (?) casting jobban tetszik, ez valahogy túl erőltetett, főleg a nagyon cool mac srác :-/

yves

#1: Kiszolgálják? Mert ki kell trükközni az iTunest, hogy nyugton maradjon, pedig csak egy francos mp3-at akarsz lejátszani? Vagy korán van és én nem értettem az iróniát?

miles

‘Az ilyen, és ehhez hasonló apróságokért kedvelem én az OS X-t is. Egyszerűen érzi az ember, hogy kiszolgálják.’

iGor, ez egy csöppet elvakultság, hiszen az igazi kiszolgálás az lenne, ha az iTunesban be lehetne állítani, hogy ne importáljon automatice.

miles

Shadwell, az nem opció, hogy minden egyes lejátszás előtt bemászok a preferencesbe attól függően, hogy importálni is akarom, vagy csak meghallgatni. Egy gomb vagy egy shortcut, na az lenne a megoldás.

bjmatt

Sztem az iTunes mint jukebox jó, a quicktime/vlc/winamp/mplayerc meg mint gyors, egyszerű kis multiple instance lejátszók.

EdBoy_WW

Az iTunes Library egy hasznos és okos cucc, viszont csak akkor lenne maximálisan roxx, ha kiegészítenék egy a winampéhoz hasonlóan okos playlist-kezelővel.
A Songbirdre mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok.

Ludovique

Ami nagyon hiányzik az iTunes-ból, az a “delete missing tracks from library” opció; illetve az is jó lenne, ha az InDesign vagy Quark mintájára az áthelyezett, és ezért hiányzó fileokat automatikusan visszatenné a librarybe, oly módon, hogy ha egy folderen belül kijelölök egy hiányzó filet, akkor a folderban megnézi, talál-e a jelölt mellett más hiánypótlásra alkalmas cuccot is; vagyis olyan filet, ami már egyszer szerepelt a libraryban, csak áthelyeződött. Érthető?

Shadwell

Miles!

Nem hiszem, hogy minden lejátszás elött turkálni kéne, hogy ne importáljon… Én egyszer kikapcsoltam, azóta nem importál.

De ha mégis be van kapcsolva, akkor is, ha lejátszandó zenét, vagy könyvtárat a baloldali playlist sávra húzod, akkor nem importál.

A “delete missing tracks from library” meg van script.

De valóban lehetne okosab.

heimtommy

ha balra húzod, akkor is importál!
de ki lehet törölni meghallgatás után az itunes library-dből, és akkor csak az a file marad fent, és ott, ahova töltötted, amelyik az eredeti volt.

tehát pl: kitörli az itunesból, de ottmarad az asztalon(vagy ahova töltötted) az mp3 file

de amúgy tényleg ott a winamp/qt aztán be happpy 😀