IWIW napi gondolatok

Az IWIW-nek szüksége lenne egy “friend tracker” funkcióra. Baromi egyszerű működésre gondolok: az érdekes személyek neve mellett megjelenik egy csillag ikon (vagy szemüveg, bármi), amire kattintva az illetőt elkezdenénk megfigyelni. Az illető számunkra publikusan látható profil oldalán innentől minden változás követhető lenne, sőt, az egynél több kép felkerülése esetén egy “ez már dugni akar, fátter!” ikon villogna.

Miért jó? Mert mindenki folyamatosan szerelgeti a profil oldalát. Hopp egy kép fel, hopp egy kép le, apró módosítások, vicceskedések. Nem egy esetről tudok, ahol szétmenő kapcsolatok és kommunikációs szakadékok vannak áthidalva IWIW-vel. Hogy levette azt a fotót. Feltett magáról egy olyat. A szemét.

Tudom, hogy aki nagyon érdekes, azokat az ember mindig manuálisan megklikkeli. De szerintem ez loser megoldás. Kell egy gyűjtő oldal, ahol a “watched” profilokban levő változást lehet látni. Meg persze RSS feed hozzá, hogy ne kelljen mindig bemenni az IWIW-re.

Meg lehetne csinálni kívülről is a cuccot, sőt, ha API-ja lenne az IWIW-nek, akkor aztán tök egyszerű lenne.

Gyorsuljunk fel, építsünk.

31 hozzászólás

addikt

A vezetéknevek sem ártanának az emiljeikbe, a belső levelező is fa*ság vmsz, de ránézésre is hányinger az egész.

maz

ugyan miert tennenek bele ilyen funkciokat? ha tudnad ki az vagy mi valtozott, akkor nem mesz be, nem kattintasz vegtelen szamut, reklam nem jelenik meg, vegso soron nem csorog a zse. egyszeru.

carl'os'x

má’ megint a no kell de nem nekem?
amugy persze meg egy feed amit el lehet nezegetni munka helyett : DDD

A.

ismerve a fejlesztoket, a feature enrichment helyett vannak most egyeb gondjaik. ezert sikerult olyan szolidra a vb jatek is. azert egy merolaci konyvbe beleolvashattak volna, vagy csak jozan paraszti esz, meg ilyenek. nekem a kronikus nevmemoria hianyra lenne az a mento otletem, hogy bejelolok 6 ismerost, es adja ki a kozos metszetuket. kozte garantaltan ott lesz az, akire gondolok, es sosem jut eszembe a neve. annak ellenere, hogy netto 25 orat eltoltottunk egyutt, ennek nagyreszet heveny alkoholos befolyas alatt. lehet, hogy ez puhitja fel a memoriat? 🙂

MiszterX

csak az elottem szolokhoz tudok csatlakozni… bar szerintem akkor kihoznak, hogy ezek a funkciok csak lassitjak az eddig is sokszor docogo mukodest 😀 ennyi

A.

nekem eddig kretusz otlete tunt hirtelen a legjobbnak.
a tobbi csak korites.

ant

kretusz kommentjerol jutott eszembe amit egyszer itt olvastam a plastikon: “rozsaszin pinak a fejlecbe!”

Adi

Hát a rózsaszín a Tré-onlájnnál már megvan, a pinák még nem. Sőt, egyre több a buzi. 😀

egysrac

nyilvan soha nem lesz public apija a wiwnek, hisz akkor pikk-pakk lekapható lenne az egész kapcsolati háló mindenestől 🙂

btw. plusz 1 feature, ami nem lenne nagy etwas, hogy kik neztek meg az adatlapodat, pl. utso 20-50 akarmennyi. pont az ilyen visszatero profilpingetok miatt amit te is emlitesz.
meg mi az hogy csak 10 csoportot lehet csinalni?

The Hedgehog

AJAX-osítás minimum… UI redesign is átgondolondó… mikor vonulunk a magenta székház elé?

sonik n0ise

BTW jsp:
http://en.wikipedia.org/wiki/JavaServer_Pages

“JSPs are compiled into Java Servlets by a JSP compiler. A JSP compiler may generate a servlet in Java code that is then compiled by the Java compiler, or it may generate byte code for the servlet directly.”

egyszerű, nem?

A.

no, az ilyen kerdesekkel olvassatok vegig nyugodtan a fejlesztoi blogjukat. az ajax, es a miert epp j2ee kerdesekre ott vannak a valaszok. a wiw kapcsan eleg sok “lehet-e j2ee-ben ertelmes sebessegu rendszert heggeszteni” vita merult fel. en meg nem telejesen vagyok meggyozve 🙂

sziju

olyan h megnezhesd ki mikor nezte meg az adatlapodat
ugyis tok kivancsiak az emberek

c'os'X

meg hogy be lehetne jelolni hogy mikor finomitottal/finomitottak le. illetve hogy mien jellegu pinat/kukit akarsz (tartos kapcsolat mamusszal/futo dugas a margitszigeten)

tamas

lehet jo sebessegu j2ee (vagy csak siman jsp-kre alapulo) rendszert csinalni, csak erteni kell hozza. a wiwesek azert nagyon megszenvedtek azt is, hogy rengeteg fejlesztojuk volt, hatalmas fluktuacioval, es igy a kod minosege nem biztos, hogy mindenhol azonos, es korantsem biztos, hogy optimalis.

amugy a levelezot kivennem en is, kell a fszomnak a hulye korlevelezos tarsasag ;]

fotofabrik

gondolom, a levelezés jó ürügy a bannerek nézegetésére, ezért is alappillére ezeknek a rendszereknek. amúgy egyetértek.

ziona

Bármelyik fícsörről álmodozunk, addig nincs értelme semmiről beszélni, amíg így is expresszvonat egy éticsiga a rendszerhez képest.

Mondjuk a jelölésekről/visszaigazolásokról szóló mailekben illő lenne feltüntetni a jelölő vezetéknevét. A mai napig érdekelne, hogy miért csak keresztnevet tartottak fontosnak közölni. Szarvashiba. Szerintem.

Btw a csillagocska ötlet az MSNnel járó extrákból (aka, ha a júzer ráfrissít a csodás microsoftos blogjára, csillag lesz a neve mellett) jött?
Ha tényleg érdekel valaki élete, nem hinném hogy az ember ne nézné meg magától a datasheetjét.

Vargatom

IWIW fejlesztői blog szerint automatikus user kép lekicsinyítés van – csak nem azonnali, hanem a háttérben fut valamelyik gépen.

asdf|

Ilyen funkció még Orkuton sincs. Biztos nagyon erőforrásigényes lenne. Ha van 300 ismerősöm, akkor 300 embernek kell tudatára adni, hogy feltöltöttem egy másik k épet, vagy gey vesszőt kivettem a bemutatkozásomból.

Képkicsinyítés: 6 megapixeles (2815 x nemtommenyi) kb 1,8 megás jpeg van felrakva kb fél éve a húgomnak. Szerintem megkénye hagyni a képeket nagyban, és legyen egy autómatikusan kicsinyített változat is. Szerintem.

fotofabrik

azt ugye azért mindenki tisztán látja hogy itt nem a képek mérete miatt lassú a rencer? (vicces is lenne)

teljesen bele van tojva az egészbe, elég csak azt a vicces tényt észrevenni, hogy a vb-játék még mindig ott virul a menüben. bravo! minek? összvissz (ha jól emléxem) 10 embert érint a vb vége óta a végeredmény. akkor?

PAStheLoD

iWiW-re kb 100 apró funciót kéne még beépíteni, és akkor is csak az elején lennének, hogy érjen valamit, mert így csak egy nagy hírdetőtábla a T-nek :C

de ez a “dugni akar” fícsör, ez prioritást kéne hogy élvezzen :]

meg persze kéne “nem ismerem” állapot, hogy ne jöjjön fel a “kit ismerhetekben” hetvennyócadszorra u. az a totál ismeretlen arc.

kéne nem-személyekkel köthető ismerettség (és akkor nem lennének mókás emberek, akik regelnek mókásnak hitt neveken)

stb..

pigeon

“hogy kik neztek meg az adatlapodat, pl. utso 20-50 akarmennyi. pont az ilyen visszatero profilpingetok miatt amit te is emlitesz.”

Aha, meganyad. Mekkora para lenne mar. Kuldhetnek meghivot Fik Tivadarnak, hogy aztan szetdosoljam az osszes adatlapot amit elotte megneztem (:

BendePapi

Nézzétek az iWiW jó oldalát, lehet találni itt érdekes dolgokat is, ma például belefutottam a “A legszebb lányok iWiW-en” adatlapba, ahol 1116 ropogós csirke (akarom mondani bájos kishölgy) kattintható adatlapja van visszaigazolva.

Tegyük jobbá az iWiW-et projekt! 😉