Hullámok

Miles blogján jelent meg utóközlésben egy rövid post barátom Kovács C. Balázs tollából “Lecke #2, Amikor az alma visszaharap” címmel. A post az “új” Apple hirdetésekről szól, ahol ugye egy trendi NYC kool csávó alázza a látszólag lassú PC-s barátját. Időzzünk el itt egy cseppet.

A koncepció és megvalósítás jó, de sajnos az üzenettel, ahogyan az Intel chip-es spottal, ezúttal sem tudok azonosulni. Azokkal a bloggerekkel viszont igen, akik szerint a hirdetés cocky, demagóg és feleslegesen arrogáns. Mindig is utáltam ezt a fajta kommunikációt az Apple-nél, ahol erőltetjük ezt a kibaszott-cool-rest-of-you-can-lick-my-rectum image-et. Nem elég természetes. Itt van viszont ez a videó, ami jó ellenpélda arra, hogy mi az.

Az Apple termékei remek cuccok. Ezt a postot is a Powerbookomon írom, remek eszköz és sajnálni fogom, ha valaki elviszi, mert a Macbook nekem visszalépés lesz (a kis display-jel és a glossy screennel, nem kompatíbilis szoftvereivel). A szoftverek precízióval és Unix respekttel készülnek, erről kár lenne vitát nyitni. A kommunikációban viszont megjelenik ez a fajta rossz arrogancia, amitől el szeretnék határolódni.

Vegyük észre, hogy a szeretni való cool arc nem a Mac fanboy, hanem a szemüveges csávó.

Mindazonáltal Kovács C. Balázs lelkes szavaiból arra következtetek, hogy arrafelé is érik a switch.

Szevasz, fátter! 😀

7 hozzászólás

Lac

Nekem az utolsó japános tette be a faajtót. Nem tudom miért kell hergelni a népet…

xtal

“Nem tudom miért kell hergelni a népet…”

hogy beszeljetek rola, ingyenreklam gyanant. ti pedig szorgalmas peonok modjara meg is teszitek.

amugy a japan csajos spot a legotletesebb szvsz.

Lac

Sosem hittem a negatív reklám sikerében, márpedig ez reklám a PC-sek szemében (akiket ugye át kellene csábítani a ‘napos oldalra’) csak szálka lesz. Szóval beszélhetünk róla, de nem lesz belőle profitja az Apple-nek…

Másrészről a japános reklám eleve hülyeségen alapul: a PC-s és Mac-es fickó között még networkról beszélgetnek, a Mac-es fickó és a japán csaj között meg már perifériákról van szó. Nem tuodm mi köze van a jó hálózati kapcsolatnak ahhoz, hogy tudok-e digitális kamerát csatlakoztatni a géphez? Egyébként már megfordult nálam egy-két echte japán (egyenesen onnan hozták, még angol menü sem volt bennük) dig. kamera a ‘szutyok’ pc-mhez csatlakozva, és – hoppá – tökéletesen kommunikáltak egymással (mivel a japán USB is csak USB, és a japán perifériák sem beszélnek valami ‘misztikus’ nyelvet, amit szegény PC nem ért meg – jól is néznénk ki).

Egy szó mint száz, az egészben az idegesített fel, hogy olyasmit próbáltak sugallni nekem, amit már a saját tapasztalataim urambocsá’ tudásom alapján tudok, hogy egy nagy nonszensz.

Dob

Angelday: pedig a te Mac-es istenítő írásaidból is a felsöbbrendüség, a tökéletesség megtalálása, és “aki nem Mac az bekaphatja” hangulat jött le nekem.

heimtommy - melóból : )

Angelday: Milyen MacBook-ot veszel?? És tényleg, miért nem MBP-t??

A reklámok szerintem jók, szerintem a neten terjedő ellenkampány a nagyon phossh! De tényleg bután szar.
Mindegy.

Amúgy meg próbáltam olvasni Miles blogját, de a munkahelyemen nem tudok az oldalra menni, mert “Pornography”-t tartalmazó oldalnak nézi a szűrű.
Elmosolyodtam 🙂

litch

|12:54:34| (veszig) nekem vegre rajottek a szervizben, hogy a szalagkabel, ami a kijelzohoz megy szar es az bassza szet az alaplapot mindig 🙂 hivtak, hogy mehetek
a gepert, mert kicsereltek az alaplapot aztan 1 ora mulva visszahivtak, hogy hoppa, megsem, mert most vettek eszre, hogy szar a szalagkabel es
azt is cserelni kell (fkoz elobb azt is rendelni kell kulfoldrol)
|12:54:47| (veszig) 6-an lesz ket honapja, hogy bevittem a gepet 🙂
|12:54:54| (veszig) apple hungary pwnz