Your true self

Az ember látja a körülötte levő világot. Valakinek érzi saját magát, van arról elképzelése, hogy ő kicsoda a világban. Ez a kép ugyanakkor nem egyezik meg a valósággal, hiszen saját magát az ember nem látja kívülről.

Az, amit az ember saját magáról gondol, az a kép, amit akkor vág, ha belenéz a tükörbe, mielőtt elindul a munkába otthonról.

Erre ma jöttem rá, kérem a Nobel-díjat.

8 hozzászólás

aTis

Mindig ezt a képet látod, ha tudatosan készülsz a tükörbe nézésre… de néha nézd meg magad egy kirakatban, ami előtt elsuhansz… na… olyannak lát a többi ember… 🙂

fogtunder

ezek szerint én azt gondolom magamról, hogy nem alszok eleget. ami igaz.

a neon genesis pedig kötelező.

gargoyle

ahhoz hogy a 2 kep kozelitsen nem kene mas reggelente csak 1 fodrasz, 1 stylist (najo ruhat valogasson erted) meg egy partvisnyel a hatamra hogy ne tartsam magam ojan puposan 😛

Thinker

Angel ismét feltalálta a spanyolviaszt. De Nobel díj már nem jár érte mert régóta elég sokan foglalkoznak ezzel a témával. Csak hogy teljes legyen a kép: létezik egy un. social identity, ami nagyjából megegyezik azzal, ahogy mások látnak téged. Van egy personal identity, ami az egyén által létrehozott dolog, de még mindig a hatással van rá a social id. és végül van az ego identity, amit a saját szükségeid, vágyaid alapján hozol létre önmagadban. A te tükörképes példád itt kb a 2.nak, vagyis a personalnak felelne meg leginkább. Szép napot!

lave

Szerintem mások is idealizált képet látnak rólad.
Mint ahogy a regényekben a bonyolultabb francia vagy spanyol szereplőnevekkel van az ember: sosem próbálod elolvasni vagy kiejteni, csak rápillantasz a szó alakjára, és tudod, kiről van szó.
És szerintem az első pár találkozáskor (pontosan vagy pontatlanul) rögzült kép hívódik elő.