Mario fund drive

Support plastik media

Target = €250
Drive status 2006. október 18-án = €94

Kedves olvasók (olvasóim), támogassatok egy kis összeggel, hogy meg tudjam vásárolni magamnak a régóta áhított “New Super Mario DS”-t. A PayPal-en keresztül lehetséges pénzt küldeni, a jobb felső hasábban levő “Make a Donation” gombra kattintva. A donation drive célom:

Összesen mintegy 60 ezer forint, plussz PP adó. (A PayPal tranzakciós költsége miatt a javasolt donációs összeg €10, vagy több.)

Go PM!

Make no mistake. Meg tudnék venni magamnak egy ilyen konzolt, mert lenne rá pénzem. Kérdés ilyenkor az szokott lenni, hogy az ember mire fordítja a pénzét. Én úgy döntöttem, hogy a videojátékra nem.

Nem magyarázkodás képpen, de célszerűnek érzem az elején tisztázni a félreértések elkerülése végett: ez az akció nem arról szól, hogy kinek van pénze megvenni egy videojátékot. A dolog arról szól, hogy aki úgy gondolja kedveli, amit csinálok a plastikon, most támogathatja azt.

Én magam sok ilyen típusú kezdeményezést támogattam már az internetes éveim során. Jason Kottkének én vettem meg például a Star Wars trilógia DVD-t, amikor bejelentette, hogy teljes egészében blogolni kíván. (Kottke azóta se tett fel a “micropatron” listájára, ez van.) Ugyanígy John Grubertől is vettem két pólót, amikor hasonló lépésre szánta el magát (Gruber nagy sokára ki is bírta postázni a pólókat, ugyanazt a szart árulja, mint amit Vándor Misi itt Budapesten). A Firefox Times hirdetésében is ott szereplek névvel, a Wikipediának is utaltam már — nem a konkrétumok, vagy azok sorolása a lényeg.

Benefits: a támogatóknak kézzel írt “Thank you” kártyákat fogok postára adni. Aki hozzájárul, annak a nevét és címét elérhetővé teszem egy oldalon, mint Kottke, csak nem hagyok ki róla senkit.

Update: már nyolc személytől is kaptam összeget, nem is tudom, mit kell ilyenkor mondani. Köszönöm.

Update 061018: Ezt a postot nem fogom frissíteni innentől a napi számokkal.

50 hozzászólás

CDColt

Basszus! Akkor már tudom, hogy kitől hozott a postás nekem minap egy Star Wars trilógia DVD-t! Köszi!

debil

tom, nem pénzről van szó, de akkoris… max. 53 rugó 576-éknál… cheapboynál 50 alatt is kijössz (ő nem a hazai dealerektől vásárol, ezért olcsóbb).

addikt

DO NOT ask me in english. 🙂 many of your readers are hungarian.

melyviz

bet you are just as hungarian as i am, but still we perfectly understand each other in english, right?

zeroEV

Támogassatok, hogy vehessek magamnak egy toyota priust vagy egy HCH-et. Utána felkerültök a listámra vagy nyerhettek pólót 🙂

tamas

engem tamogassatok, hogy tudjak venni ket 200 gigas U320 SCSI vinyot, es lesz tarhelyetek sok ;]

FB2

Kivancsi leszek, hogy milyennek talalod az uj Mariot, en amit osszeolvastam rola, konnyebbnek gondoltam. Szerintem bizony eleg nehez.

Cheapboy-tol meg nem szabad draga cuccokat vasarolni, en most fogom masodszorra visszavinni az xbox360-am hozza. Az elso korben 5 hetig tartotta maganal, es mar feljelentessel kellett fenyegetnem, hogy a kulfoldi dealerhez visszavigye javitasra vagy cserere a gepet. 5 het utan visszaadta a tovabbra is lefagyos, ugyanolyan sorozatszamu konzolt, mint vadonatuj cseregepet.

Most gyujtom a lelki energiat, hogy megint egy par hetig kiabalnom kelljen meg fenyegetodzni (vagy tenyleg legalabb a fogyasztovedelemnel bejelenteni).

xtal

“Az elso korben 5 hetig tartotta maganal, es mar feljelentessel kellett fenyegetnem, hogy a kulfoldi dealerhez visszavigye javitasra vagy cserere a gepet.”

ez a fillerbaszo emberek sorsa, c’est la vie, mon vieux.

vasaroltal volna kereskedonel.

sonik n0ise

(jaja cheapboy gáz: eredeti lemez fénymásolt borítóval-> én egy ilyet szoptam be nála 🙁

FB2

xtal – nem mintha meg kene vedenem magam ettol az igenyes velemennyilvanitastol, de az xbox360 cuccot most novembertol fogjak majd forgalmazni itthon hivatalosan, 1 evvel az “europai” launch utan.

Nem volt kedvem megvarni mig “rendes kereskedo” meg a Microsoft ide keletre is elhozza a termeket, ezert vettem ezen a maganimport vonalon.

tomi

Mijaza cheapboy?
Valaki kimegy egy kamional ausztriába, és feldobálja az itthon nem kapható dolgokat?
Nem vagyunk mégsem eu-tagok?

A.

netes rendeles? boven megeri, es a legtobb ceg szallit is magyarorszagra (persze nem utanvetellel, hanem elore utalassal).
terjesszetek ezt a kulturat, mert nekem mar elegem van abbol, hogy a magyar kizarolagos importorok 20% a becsi es 25%-al a berlini arak folott tartjak a magyar arakat

vegulis fair, a nemet tobbet keres, de legalabb olcsobban vasarol 🙂

bha

Jozsi, szerintem ez szanalmas. Bocs… Felnott kereso ember letedre kunyeralni masoktol egy jatekra?

A.

no, hogy ne a levegobe beszeljek, amazon.de:
Nintendo DS lite: 124EUR
New SMario Bros: 35EUR

sz

litch, amikor veszel egy mozijegyet, akkor is eszedbe jutnak az afrikai gyerekek?

bha

Miert varod el, hogy ha te nem koltesz videojatekra akkor majd masok megveszik neked? Wikipedianak adomanyozni nyilvan hasznos. Megvenni valakinek a Star Wars trilogiat/Nintendot/Whatever akinek valojaban volna ravalo de inkabb masra kolti, szerintem hasznontalan.
Keregetni bizonyosan szanalmas. Egy kisfiunak persze nem. Egy 30 eves felnott embernek viszont sajnos igen.

Psycho_Dad

Ha van olyan ember ma a világon, aki szívesen küldene pénzt azért, hogy Józsi játszhasson ezzel a ketyerével és a játékkal, akkor miért ne tehetné meg? Aki nem akar az nem fog küldeni, aki meg akar az fog is!
És ha látnék arra esélyt, hogy nekem is küldjön vki hasonló célzattal kisebb összegeket simán igénybe venném a lehetőséget (ha van akkor lehet e-mail-ezni és megbeszéljük e részleteket : P).
És még valami, aki Józsinak pénzt küld, azt valószínű felveti annyira a pénz (nem kell itt milliós vagyonra gondolni), hogy gond nélkül utal valamennyit az afrika éhezőknek is.

Nes

Valahogy nekem nem lenne pofam ilyenre es igy kerni, faszba.

hangosan elmelkedem: add el a macodat es vegyel ds-t meg “dzsunka pc-t”
j/k

kx

úr isten, ennyi birkát. Egy egyszerű árucsere: máriós postok angyalnaptól márióért cserébe. Mi ebben a bonyolult?

milon

Ezek vagytok b , agyatlan cédák, konkrétan le volt írva, hogy küldjön, aki akar. Én pl. nem küldök, viszont nem kezdek el szánalmasozni, mert nem tartom magam csak emiatt különb embernek senkinél, hogy elkezdjem osztani az észt.
Olvasom egy ideje a plastikot, és jól látható, hogy van vele meló rendesen. Aki meg idejár – tegyük fel, szórakozni – az esetleg, ha megengedheti magának, vagy csak épp olyan hangulata van, miért ne támogassa.
Az ilyenektől, akik csak akkor érzik többnek magukat, ha mást maguk alá nyomhatnak, konkrétan hánynom kell.

fapina

bocsánat, nincs vhol egy FAQ?
h’müxik a pay… basszáj, tégy ki nekem léccives egy natúr számlaszámot!

addikt

Angelday (ismét) belecsapott a híg magyar fosba 🙂 kissé ugyan nagy lendülettel így most az visszafröccsen. Én naponta ránézek a plastikra és Józsi hozza a formát szóval szerintem megérdemli. Aki a hasznosságról papol annak kívánom, hogy kárpótlási jegyet kapjon karácsonyra.

bllgd

hát vaze remélem olvassa ezt a nakafosamura úr a nintendotól, és megdob egy repipéldánnyal, egyrészt a hihetetlen marketingérték végett, másfelől meg, hogy ez a teljesen értelmetlen komment-kaszabolás véget érjen emitt
értetlenek, próbáljátok lassan, hangsúlyozva újraolvasni a bejegyzést.

szövegértelmezés, kérem.

misran

Mario kövérebb mint Luigi?
Luigi az idősebb?
Megannyi kérdés egy MB-amatőrtől…

ntx

Nem értem a felzúdulást. Szerintem ez a lehetőség mindenkinek jó. Annak is, akit ezután elégedettséggel tölthet el a tudat, hogy ily módon hozzájárult a Plastik Média működéséhez, és az is örülhet, aki komolyan elhitte, hogy csak ott van szükség ellenszolgáltatásra, ahol biztonsági őr ellenőrzi az üres kosarat a kijáratnál.
AD, biztos vagyok benne, hogy mint 2001 óta rendszeres olvasódnak, nekem az első csoportban van a helyem, úgyhogy remélem, lesz a közeljövőben lehetőségem arra, hogy elégedettségem konkrét formában, önkéntesen kifejezzem.

Csabika

Nálam az efféle rajongás más irányba nyúlik vissza… Bizony Nekem is volt Nintendós korszakom, de amit igazán visszakönyörögnék az élettől egy két órára az Az, hog yújra 6 éves lehessek, és a szép fekete-fehét képernyő előtt újraélesszem a számomra legkedvesebb Arhitektúrát, a C64-et… idővel, ahogy fejlődött a teknika, megválltam tőle, de ahogy egyre erősebben visszatérnek a ReTros érzések, újra beszereztem egy csomó tartozékot. Nem vagyok gyűjtő, de próbálom ezeknek a múzeimu daraboknak a megszerzésével csillapítani a vágyat… mellette még azért néha előkapom az emulátorokat is 🙂

ton

Azoknak, akik rá vannak kattanva a régi Mario és egyéb retro témára, de csak fél órára munka közben 😉

http://romhustler.net/

Emulátorok, és az összes mega-giga játék a régi ‘szép’ időkből.

al

En ugyan magasrol, hogy ki ad es ki nem (en nem es erre jo okom van -> mas szemlelet) de addikt ne magyarazzad mar meg a magyar valosagot. Ez nem magyar jelenseg, a vilagon barhol ugyanez lenne, csak a ket oldal aranya lenne valtozo.

Karácsonyi ajándék at konnektor

konnektor.org/?p=50

[…] Szellemes kis konnektorba (éééérteed), illetve elosztóba botlottam a napi sajtó böngészése során. Tök egyszerű, de mégis szellemes ötlet. És ezekkel a színes csatlakozókkal… asztal közepére való, nem ám a sarokba a szekrény mögé! Szóval ilyesmivel simán meglephetne vki Karácsonyra, de az sem baj ha előbb. Mondjuk gyűjtést nem szervezek rá. De nem azért mert nem hiszek egy ilyen “donate” akcióban (bár a hazai blog tábor, illetve olvasóinak relatíve kis számossága miatt azért vannak fenntartásaim), de talán egy “amazon whislist” jobban működne. Minden esetre kíváncsian várom Józsi Nintendó DS kampányának eredményét. Idehaza működik-e ez a recept? Hiszen a “pro” bloggolás nekünk még kicsit távolinak tűnik. Nekem is túl sok lenne egy kezem ahhoz, hogy megszámoljam kit és miért támogattam: […]

cosX

De ne csodalkozz ha egyszer egy fenyes utcan odarohan hozzad valaki es “Nintendóra fátter!” kialtassal egy ketezrest nyom a kezedbe, rosszabb esetben a mellenyzsebbe.

Tom

Egy Veterán cikkben olvastam:
“Egy férfi sosem lesz felnőtt, csak a játékszerei lesznek drágábbak.”

sku

kösz az emilt, regelek a paypalon, hátha jó lesz valamire, neked biztos.

guybrush foreva

player

és mi lesz, ha $100-nál megáll az adományozás… elkajálod? 🙂

gargoyle

keszit inkabb belole egy rovid youtubes dokumentumfilmet litchrol aki az ehezo afrikai gyermekek miatt reg nem csinal semmit sem ami penzbe kerul, az internetet is maganak generalja

php

amugy semmi bajom a keregetessel, amig nem mondod azt, hogy kotsog vok, mert nem adok neked penzt. mert bizony en nem fogok adni 🙂 de azert eloskodo modjara olvasom tovabb a blogodat. ingyen.