Like I love you

Való életből vett példák nem egészen két óra leforgása alatt:

  1. Németh Gábor elmondta, hogy vett egy laptopot, de a következő gépe már “Macintosh” lesz. Ebben viszont van fényképező kártyolvasó, webkamera, Dual Core stb.
  2. Kianek Tamás elmondta, hogy venne Macintosh-t, ha ugyanazt tudná, amit a gépe most tud és 80 csak ezer forintba kerülne.
  3. Bader Linda elmondta, hogy neki ez a laptopja (Fujitsu-Siemens) volt az első és nagyon szereti, a Macintosh-tól pedig idegenkedik, valójában nem is akar cserélni.

Mindhármuknak igazuk van. Példák, rengeteg példa.

De NEM LEHET embereket meggyőzni. Nem lehet embereknek a vallását megváltoztatni. Magyar “Maz” Zsolt mindig is szarkasztikusan fog kommentálni a Mac-jellegű dolgokra, Kelemen “Fuji^” Péter a Debian listán fogja az open source oltárán felmutatni az újrafordított áldozatot a frissen vádlijába tetováltatott “IceWeasel” logóval, Kovács “crrrr” Balázs elmondja, hogy mennyire “bejön” neki a Mac, de a számítógépek már nem érdeklik, Antal “alien” Gergely továbbra sem válaszol a térítős jellegű levelekre, Király Katalin kizárólag azért vesz Macintosh-t, mert “szép”, Kianek Tamás kergetni fogja a 80 ezres laptopot, Németh Gábor bedugja a kártyolvasót, Bader Linda pedig elindítja az MSN Live Messengert, amit ismer és szeret.

A Macintosh hittérítés számomra gyerekek, véget ért. Innentől már csak saját szórakoztatásomra és örömömre lesznek postok. Mától nem érdekes, kinek mi a jó rajtam kívül. Hitvita: nem van.

Minden olvasó, aki e miatt maradt távol, visszatérhet. Uj Péterek, gyertek, ölelkezzünk most össze és sírjunk, hogy a lelkünket nyomó béklyók végre szétpattantak, hogy lehullhatott rólunk a teher, hogy végre felszabadultan tekinthetünk a világba. Büszkén nézhetünk, mert ott már csak mi vagyunk, érző, élettel teli SZUBJEKTÍVUMOK szabad operációs rendszer választással.

Mindenki olyan operációs rendszert használ, amilyet megérdemel™.

36 hozzászólás

mr.soka

anno tobbek kozott miattad is vettem itthonra egy iMac-et … elmentem egy mac shopba, kiprobaltam … neten megvettem …k.rvara nem bantam meg … vegre leszoktam a hulye szgep buheralasrol, telepitgetesrol …

… persze cegnel szigoruan Thinkpad XP-vel …

darthwalk

Kianek Tamásnak adok igazat azzal a kikötéssel hogy ha csak a mostani ár felébe kerülne a mekk már rohannék venni.

Persze valójában nem mert nekem egyelőre nincs kedvem átszokni windowsról másra (helyt adok Lindának is).

Hát akkor ennyi volt a WoM@plastik?

fater

miva, bekaptal valami virust?

juteszembe 😉
“Ott kezdem, hogy nem tartozom az iPod-kultusz áldozatai közé. … Ez a hozzáállás szerencsére megment attól, hogy mp3-lejátszóra költsek, attól meg pláne, hogy még megfizessem az Apple-luxusadót is.”

Zeusz

Hombre, nem is kell senkinek a vallását megváltoztatni. Te csak preach-elj a mac világról, aztán majd vagy nyitottak lesznek rá a júzerek, vagy nem. Akik igen, azok utánaolvasnak/néznek/mennek satöbbi, és ha helyretették az állukat, akkor elkezdenek gyűjteni. Vagy nem. De ez már nem a Te dolgod.

Nem kell “megváltanod a világot”. Elég, ha beszámolsz arról, hogy a Tied milyen. ‘kay?

Én nem hazudok akkor, ha azt mondom: az én – remélhetőleg december 13-án beteljesülő – szviccsemben a plastik media minimum 30%-kal részesedik.

gsuveg

nem értem mit erőlködsz. Mindeki azt használ amit akar, mert vagy tud. Te ugyanolyan vallásos vagy mint a másik oldal. A számtech. vallási kérdés. Ez van. Ezen nem tudunk változtatni.

tomi

na végre. Tudod, hogy az afrikaiak megették a saját hittérítőiket? 🙂
Már mi is éleztük a késünket….

ajjaj.. Ránéztem a donationra, nemsokára meglesz.
És akkor kapni fogjuk a SwitchToGameboy rizsát, és a Gameboy DS lesz az überfrankó (vagy mi).
Már előre rettegek 🙂

dvorcsak

Lehet, hogy ha befejezed (es masok is) a hitteritest, es csak realisan beszeltek ki a fejetekbol, normalis stilusban, akkor sokkal tobben fognak “megterni”.

En mar megtertem, es megmondom oszinten, egyelore nem banom, de meg mindig borsodzik a hatam a hitteritoktol.

Balint

Mindenki olyan op rendszert használ amilyenre pénze van!!!!!! Ezt valahogy mindenki elfelejti. Persze, össze lehet hasonlítani egy MacBookot-egy IBM, vagy Acer laptoppal, de nekem azokra sem lenne pénzem! Van egy Athlon xp 2200 -os gépen 512 Rammal, ér vagy 60ezret az egész gép. Hiába érdemelnék meg egy 200 macminit-ha, mert ugye 200-60=140 => -140 🙁

will

De nem szubjektívum, hanem szubjektum. Nem Topmodell már ez, hogy ilyen külföldi szavakat használjunk, bénán! 🙂
Amúgy meg Palm.

zeroEV

“De NEM LEHET embereket meggyőzni.”
Már miért ne lehetne? Csak nem az olyanokkal kell kezdeni, akik már tizen-x éve egy oprendszert nyúznak, hanem olyanokkal, akik most vennének gépet először. Menj ki a Váci utcára szórólapot osztogatni, hogy a Mac jó, a Mac szép. 🙂

Ez a post számomra olyan “a fagyi visszanyal” típusú volt, amiben a hittérítő tér meg, és elfogadja, hogy igenis mások érvei mögött is lehet realitás, és, nem csak bugyuta kifogások tömkelege az, amivel az elmúlt hónapok alatt védekeztek “a pogányok”.

Én is nagyon szivesen vennék mac-et, de én is az átszokni nehezen tudók táborának létszámát növelem. A környezetemben senkinek(!) soha nem volt mac a kezében, ezért a switch nálam nagyon nehéz ügy. Sajnos még csak megbámulni se tudom a dolgot, csak a neten levő képekre csorgatom a nyálam. Kirakok a honlapomra én is egy make-a-donation gombot $2000 összegig 🙂

birka

Tök nem éri meg téríteni. Hamarosan mindannyian google userek leszünk (József már az, ugye) és rájövünk, hogy tökmindegy, milyen vas van a böngésző alatt. És aztán már csak vékony klienseink lesznek és aztán már csak implantjaink, amivel a google szerverre csatlakozunk.
És a végén mi leszünk a Google.

_alesi_

Nem fagy a gépem, soha nem volt vírusos, nem lassul, nincs tele szeméttel. Immar két éve fut a Windows és semmi gondom nincs vele. Ha egyszer van egy minőségi PC-m és van egy jól futó rendszerem, akkor miért váltsak?
A nap nagy részében úgyis három-négy program között váltogatok, így nekem teljesen mindegy mi megy a háttérben. Zenéhez, filmhez, játékhoz szintén.
Nem a rendszerrel van a baj, hanem a felhasznált szoftverekkel. Csak egy pillantás a PS CS2-re, vagy a Corel X3-ra és elröhögöm magam. 2006-ban még itt tartunk, na ez a szégyen…

tomi

birka: isten ments.
Rémálmom az, hogy “the network is the computer”. Még a sun erőltette ezt 10 éve. Ha mindannyian Google, és egyéb webes alkalmazások lennének a jövő?

mi jön még? Webes FPS-game? Webes videolejátszás?
A www nem erre való. Meg a HTTP sem.
Szörnyű, hogy ma a trend miatt minden alkalmazás http felületen megy, noha a lehető legbőbeszédűbb protokollok egyike.

De tudom, szélmalomharc. Csak magamban puffogok.

nyenyec

Több hozzászólás volt, amivel egyet kell, hogy értsek.

Először is, nálam is nem elhanyagolható szerepet játszott a Plastikos hittérítés.

Másrészről valóban nem szabad elfelejteni, hogy az Apple életérzés bizony pénzkérdés is. Saját zsebemből biztos nem kísérleteznék Mac-kel, mert sokkal olcsóbban kapok olyan PC-t, ami az én céljaimnak megfelel. Ugyanannyi pénzért pedig olyan PC-t tudok összeállítani, ami sokkal inkább igazodik az én igényeimhez.
iLife ide vagy oda, az otthoni, családi PC (majdnem 4 éves Gateway) sok memóriával Google Desktoppal, Picasaval, Firefoxszal, GMail-re, Skype-ra, Google Calendar-ra és Picasa Web-re, sőt Hello-ra áttérített családdal már az “elég jó” (good enough) kategóriába tartozik.

Aztán persze sose lehessen tudni, lehet, hogy a céges Mac megfertőz és soha többet semmi mást nem veszek. 🙂

Henk

Nekem az a meglátásom, hogy ez az egész oprendszer/architektúra/gyártó-hit kérdés egyfajta “overall impression” érzésen alapulhat. Ezalatt azt értem, hogy sajnos pl. az NT/2000/XP oprendszerek memória- és thread-kezelése messze jobb, mint a MacOS X-é, ezt már a “bőrömön” is tapasztaltam. Igen, én is “megtért” vagyok, eladtam a Gericom laptopomat, vettem nyáron egy MacBook-ot, buzi-e vagyok. És imádom. És tudjátok mit? Szinte a témában a Plastikon megjelent összes post összes hozzászólásával egyet tudok érteni nemcsak pro, hanem contra oldalon is, de mégis összességében, érzésben, amit nyújt a MacOS és egyáltalán az Apple, attól hamar addikttá tud válni az ember, jó értelemben persze. Szerintem.

Adi

Friss hír a BRFK-tól: az eddig áttérítettek már megkapták a területfoglalási engedélyt a tüntetéshez József ablaka alá. :)))

RaZo

Phase one: Switch.
Phase two:
Phase three: profit.

József megnyerő stílusával, okosan válogatott érveivel, a hétköznapi életből választott praktikus példáival számos olvasóját meggyőzte az Apple számítógépek kiválóságáról.
Hiányoznak majd fordulatos beszámolói, melyekben rendre újabb és újabb “életszagú” felhasználói problémát vett górcső alá, hogy bizonyítsa olvasóinak, az Apple jobb megoldást kínál. Emlékeznek a parancsikonos írásra? Hohó, és legutóbb, amikor backup került terítékre! Fáradhatatlan munkája és elhivatottsága sokunkat ámulatba ejtett, s bár vagyunk néhányan, akik számára egy selymes fénnyel csillogó Apple gép csak álom marad, megtanultunk vágyakozni, lélekben már a Te oldaladon állunk Józsi.
Posztidat olvasva napról napra jobban utáltuk otthoni gépünket, melyre oly sok pénzt áldoztunk egykoron, figyeltük, ahogy számol, ahogy rajzol, néztük miközben reggelente a tükör előtt öltözködik, és lassan megkeseredett a szánkban az étel.
Köszönjük József, hogy felnyitottad a szemünket, hidd el, nem volt hiábavaló térítő munkásságod!

gyb

Talan ha az uj macbook pro helyett az uj macbook-kal (core duo 2, 4mb l2 cache, atlagosan 25% sebessegnovekedes) probalnal gyozkodni…

fapina

Angelday,
-mint minden figyelmes plastik olvasó tudja-
a számok bűvöletében él.
néha jól közelít… máskor kevésbé (pl. lottó =)

talán kevés volt a switch, a betervezetthez képest;
a lényeg mégis az,
ha csak egy embernek is tudott Angelday segíteni, megérte.

magamrészéről t’án csak annyit:
differenciáltabban látom ezt a kérdéskört, és ez se kevés.

[…]

nekem, hiányozni fognak a mac-es próféciák.
mi (én) így szeretünk Téged.

addikt

Azért a kis osx szoftverlinkeket pakolgasd a jobb oldalra, van ami jól jöhet…

rhapsodhy

az a baj, hogy a mostani desktopom, gentoo linuxszal, e17 gnome-mal, meg gnome-terminallal annyira kézreálló, amennyire egy mac sosem tudna lenni. Nem, tényleg. Neked nem lenne kézenfekvő, talán senki másnak, de nekem ez tényleg annyira kényelmes, és gyors, hogy nem kell a mac.

Henk

Józsi, ne merészelj felhagyni a Mac-es témájú postokkal 😉

litch

van aki csak egyszeruen ugyall az egeszhez mint a komuves a kalapacshoz
hasznalja amikor kell
mikor veso kell akkor azt, mikor kalapacs akkor azt
a lenyeg
munkas okol vasokol odacsap ahovakoll

szeretunk jozsi!#@!$@

al

En csak az ipod-om ruhellem, de nagyon. Szart se bir a Nano akksija. Szoval en nem tudtam megterni eddig. A Nano 2 pedig botrany csunya.

Balazs

De miert is kene barkit megteriteni?
Dontse el mindenki maga, hogy mit akar. Nincs rosszabb annal, mintha valamire ra akarnak beszelni, mert akkor mar jusztse az kell 🙂