UPC vs Antenna Digital

2005. decemberében előfizettem a UPC Max pakkra. Akkor olyan akció volt, hogy már nem is emlékszem, de lényeg az, hogy számos műsort, amit soha nem fogok nézni, megkaptam ingyen. Persze mindig van valami mézesmadzag ebben az egészben, például az, hogy van Sport 1, ahol lehet a Wimbledont nézni. Ezért aztán havonta: 10.990.- Forintot költök el tévére, míg a szüleim kicsit más konstrukcióban 9.340.- Forintot. Néztek ti ennyit, Józsi? Nem.

Ma reggel felhívtam a tévé szerelőmet és érdeklődtem, hogy mi legyen. A UPC direct most a “Családi-, Plusz- és Sport” csomagokat két éves kötés esetén 4.990.- Forintért árulja. Ennyiért tudnék kötni, plussz a szüleim is ennyiért tudnának kötni. Ehhez képest az Antenna Digital 2 éves kötés esetén a következőt kínálja a Családi csomag + HBO1-2 esetén:

  • beszállás költsége 10.000.-
  • fél évig csak HBO1-2-t kell fizetni 1.990.- Forintért
  • fél év után a fennmaradó másfél éven keresztül 3.590+400+200 = 4.190.- Forintot

Extra catch: a most futó akciós csomagban egy antennáról kettő dekóder értendő. Vagyis a szüleim household-ja JOIN-olható, így ebből a miénk most 4.190/2, azaz 2.095.- Forintot fog televíziózásra fordítani havonta (illetve előtte egy fél évig háztartásonként 995.- Forintot). Ez tehát elég jelentős csökkenés a havi rezsiköltségben.

Nem nézek egyébként sok tévét, de nekem havonta két rugót megér az, hogy ha esetleg kell az ATV, hírTV, hetihetes, Fábry, Wimbledon, akkor álljon rendelkezésre. Plussz a szüleimnél dettó, akik viszont ennél jelentősebb fogyasztók.

Következő projektem az lesz, hogy otthonra lövök egy olyan T-Online előfizetést, amit telefonvonallal együtt adnak az 5 ezer forintos range-ben. (Van most ilyen? Vagy más szolgáltatónál?) Jó lenne 5 rugóért 1 megabites ADSL-t kapni,

ez az én internet-célom. 

update 061129: Tegnap bekötötték. Árat persze cselesen fogalmazták meg és 3.090.- Forintra jön ki, de akkor sem érdekel, eddig ugyanis 10.290.- Forintot fizettem.

31 hozzászólás

eN

“ha esetleg kell az ATV, hírTV, hetihetes, Fábry, Wimbledon”
Kell az ATV?? Józsi, jól vagy?

al

En pont a fos T-kabelt fogom kukazni, amit lejar az egy evem. Jott egy uj, kis cegecske, ahol 7 penzert adnak 3mbit/3mbit hozzaferest, mig a mostani T szarom 2mbit/256k 12 penzert. Szopjon le a T reszemrol, minden kis ceg tud olcso lenni, de a legnagyobb nem. Ezen kivul a savszelesseget sem novelik, az adsl-hez hasonloan, szoval monnyon le a T.

lipilee

GTS Datanet Yo Neked konstrukció. 1Mbps net telefonnal együtt 3990 Ft. a jóság benne az, hogy a Datanet adja neked az egész cuccot, telefont is (local hurokkal együtt!), netet is, T-Com teljesen ki van hagyva a sztoriból.

Jano

A digitális adásnál azért kérdezz rá, hogy hány mbit/sec-en adják, mert esetleg a kedvenc sportműsorod alatt fog bekockásodni.

bha

Antenna Digital eseteben jellemzoen romanul vannak a musorok. Szoval a 60 csatorna azt jelenti, hogy csak az van magyarul ami magyar. A tobbi roman.

CsasZ

Józsi:
A digi.tv mond neked valamit?
al:
Menjél el a kis cégecskéhez, de azért vigyázz, nehogy azon kelljen elmélkedned, hogy mennyivel jobb a kis szolgáltatóig futó 3 Mbit a 2 Mbit-nél abban az esetben, ha az a 3 Mbit és párszáz user mondjuk párszáz Mbit BIX-en és 10 Mbit külföldi sávszélességen osztozik. A csúnya nagy T-nek meg minden irányba orrvérzésig gigabitek futnak…
Szóval szerintem valami komoly céget érdemes választani…

bllgd

a spektrumról nem szabad megfeledkezni.
komolyan mondom, szuper lazítószesz az agynak

eN

bocs, de az ATV nekem egyenlő a vidám vasárnappal, amitől falra mászom, így beprogramozva sincsen, nehogy véletlenül… 🙂

robi

És mit szólsz a t-online/t-com iptv-jéhez? Abban tulajdonképpen minden egybe lenne telefon/adsl/tv/wifirouter/felvevő kiskutyafüle… Az összeget nem számoltam végig…

root33

bha, szerintem te kevered a szezont, a fazonnal. Az antenna digital az antenna hungária szolgáltatása, csak bp-en fogható. miért adnának bármit románul????????
ha nincs valamiről saját tapasztalatod, előbb nézz utána…

rog

most a datanetnek is van egy jópofa (bocsi, helyesen yo-pofa.. eh) netes telefonos csomagja, azt nézd meg sztem. kb a havi előfizuval olcsóbbér kapod meg ugyanazt az adsl sávszélt, és voice percdíjakat amit a tcomnál. ha nem lennék ennyire lusta én is váltanék rájuk…

amire nagyon ráuszultam nemrég az az actel.
http://www.actel.hu/index.php?p=ino5&nyelv=hun

csak azon kívül hogy még nincs semmi ebből az igért mmédiás csomagból, ráadásul még p*csmadarak az ügyintézőik is 3x hívtak mire meg tudták mondani, hogy nem biztos(!!) hogy tudnak szolgáltatni nálam.. lol

al

doc

A hol lakom nalam maganszfera, de http://www.rubicom.hu/ a kis ceg.

CsasZ

Jaja. Persze. Ertem en. A T gigabitjeit viszont nagyon sokan hasznaljak es kurvara lassu a terhelt idoszakokban a kulfold. Magasrol elszarom, hogy egy T szerverrol max savszellel jon a cucc, ha minden kulfold lassu este es egyeb csucsidoszakokban. Mennyivel rosszabb egy kis ceg, kis savja, keves ugyfellel, mint egy mamut hatalmas savja, az orszag legtobb ugyfelevel…? Jo kerdes, mi?

Kianek Tamás

UPC-nél van netre előfizetésem havidíj: 7.700,- bruttó.

3 Mbit

és ezen nézem a felsoroltakat, hogy akár szintetizálásba fogjak.
bár ha a sok szart össze is rakjuk, attól még lehet fos!!!
🙂

al

Kianek Tamás

A chello.hu szerint 8300ft bruttotol indul a 3mbit, 30Gb-s letoltesi korlattal, ha 2008 dec. 31.-ig alairsz…
Nem igazan latom a 7700ft-os ajanlatot, de gondolom az is letoltesi korlatos es husegnyilatkozatos.

Dob

Al: Közalkalmazottaknak van kedvezményes chello csomag. Az nekem 7700 ft, és 3mbit

mmm

Hi, nekünk antenna digital van és __szuper kényelmes és minőségi szolgáltatás__. Pl. mindig egyből látod hogy az adott műsorból mennyi ment már le, a címek mindig rendesen ki vannak írva minden film és műsor tartalma részletesen. A digitv ahhoz képest iszonyúan fapados, és szerintem a UPC-től jobb a képminősége.

Ha volt olyan hogy szolgáltatáskiesés, azt mi észre sem vettük, a következő hónapban láttuk csak, hogy kevesebbett kellett fizetnünk.

(Mondjuk a travel mostanában szarul jön, a magyar meg az angol ugyanolyan hangosan, mert egyik hangszórón a magyar másikon az english szól. Nem biztos, hogy az ő hibájuk.)

alpi

Csak hogy táguljon a tudatotok: Nálam EMKTV van, egy hagymaszagú maki cég vicces kommunikációval (included: leszarják mennyi díjjal lógok éppen), 4440 brutkóért 67 TV csati és 11 rádió.
Amióta a villám megsúlytotta a célhardvert, azóta a PCn nézem az adást (10eért mindenkinek melegen ajánlom), na jó, amióta a kdetv meghalt azóta sehogy, de ennyi pénzért “megéri”.

csk

mmm! Én is AD előfizető vagyok, a Travelnek utánajártam. A műsorosok változtattak, a távszabályzó AUD gombját kell addig nyomkodni, amíg csak magyar hang szól.

Szerintem is korrekt a történet, a nyelvválasztási lehetőségek (nem román :-)) nekem bejönnek