198, mint tudakozó

Próbált már valaki kocsiból felhívni tudakozót, majd lejegyezni a számot? Tudom, biztos az én rövid távú szám-memóriámmal van a gond, de nekem az, hogy “Az ön által kért szám (hatásszünet) három – hatvankilenc – negyvenhét – öt. A körzetszám negyvenhét. Amennyiben a szám ismétlését kérné, nyomja meg az egyes gombot.” egyszerűen gondot okoz.

Mi lenne, ha egyszerűen azt mondaná a hatásszünet után: “nulla-hat-negyvenhét-három-hatvankilenc-negyvenhét-öt, ismétlés öt másodperc múlva”, és be tudnám végre gépelni közvetlenül a telefonba agyatlanul? (Értsd: a körzetszámot előre és 06-tal.)

Mi történne ekkor? Valami projekt manager a T-Comnál PÖCSÖNSZÚRNÁ magát? Simó Gyurinak rossz álmai lennének? Megjelennének a kisrészvényesek pöttöm baltákkal?

Elképesztő. Rengeteg ilyen van egyébként minden fronton. Gyerekkoromban azt hittem, ez így van jól, mert ez mind tudomány, amihez a felnőttek értenek. Hát nem, nincs benne semmi misztikum, Józsi.

8 hozzászólás

SPS

Őőő … elvileg asszongya a szám után, hogyha akarod, hogy kapcsolják, akkor nyomj egy valamit. Akkor és ott jó, és ha még kell a szám, később felhívhatod őket egy nyugodtabb pillanatban.
SPS

rog

ööö..
http://www.t-com.hu/egyeni/szolgaltatasok/alap/tudakozok.vm

“A tudakozódás végén, a kért telefonszám bemondása után lehetősége van arra, hogy akár egyetlen gombnyomással feltárcsázza a keresett számot. Sikeres kapcsolás esetén a szolgáltatás díja mellett a beszélgetésért a normál díjszabásnak megfelelő forgalmi díjat kell fizetni. Amennyiben több telefonszám után érdeklődik, az utolsó keresett szám kapcsolható a Gyorshívás segítségével.”

kast

“Őőő … elvileg asszongya a szám után, hogyha akarod, hogy kapcsolják, akkor nyomj egy valamit.”

régen volt ez tényleg és használtam is, de valahogy elsikkadt ez az opció

rog

ha nagyon akarod elküldik ám sms-ben is a számot és akkor csak lementeni kell.

de abban igazad van, h tényleg pöcsmadárság fordítva bemondani egy telefonszámot. (ez amolyan hamisítatlan matávos/mávos/tanulmányi osztályos “te vagy miértünk, nem mi teérted bazze” dolog.. 😀 )

zila

Azt is figyeljük meg, hogy nem ügyfeleik vannak a telkóknak, hanem előfizetői…

diabolo

Ha normális sorrendben diktálnák be a számokat, akkor kevesebben használnánk az “egygombnyomásosrögtönkapcsolós” megoldást, ami – ugyan, talán nem szignifikáns mértékű – bevétel kieséssel járna.

Tényleg, tudakozót hányszor hívhatják 24 óra alatt?

Jano

Lehetne olyan opcio is, hogy sms-ben megkapod szamot, onnan meg konnyu bevinni. Azert is szamlazhatnanak…