Brain Training

Elképesztő játékot vásároltam DS-re itt Malmö-ben: Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day

Teljesen ratyi, HDandrást a világból kikergető grafikája van, viszont a DS-t úgy kell fogni, mint egy kihajtott könyvet (interaktív könyv, baszkikám!) és benne mindenféle logikai feladatokat megoldani időre. Mindezt úgy, hogy naponta néhány percet enged vele játszani, szépen gyúrni kell az accountunkat (amiben teljesen vagány módon kézírással kell felírni a nevünket, kurva jó). Trailer megtekinthető itt.

Beszarás, milyen egyszerű eszközökkel lehet baromi jó játékokat készíteni. És az, hogy végig ceruzával lehet csinálni benne mindent, külön hab a tortán. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem az, hogy le kellett emlékezetből rajzolnom egy zsiráfot, egy kengurút, meg az ausztrál kontinenst, majd ugyanezeket az ábrákat meglátni a referencia rajzokkal összehasonlítva, hosszú, intenzív röhögést eredményezett.

De van benne olyan rész is, ahol beszélni kell és bemondani a színt, ami felvillan a képernyőn. A Wikipedia szócikkéből kiderül, hogy összesen 9 fajta minigame van benne (az idő haladtával dobja csak be a többit), ebből van alap fejszámolás időre (12 másodperces record breaker movie itt), novella olvasás időre, két oldalnyi négybetűs szó megjegyzés, majd felidézés — hihetetlen jó móka. Akinek ez sem volna elég, annak van 100 válogatott Sodoku puzzle, illetve lehet wifin keresztül is bohóckodni egyéb DS felhasználókkal.

A Nintendo persze tovább halad ezen a szórakoztatási vonalon, kiadta már a Big Brain Academy-t, ami Wii-re is jön, és úgy érzem a világ legzseniálisabb szoftvere lesz, ha megjelenik — a Wii gameplay video magáért beszél.

Uraim, egy fantasztikus korban élünk.

PS: Voltam ma egy svéd dizájner boltban, elképesztő cuccokat lehetett kapni, például egy Commodore 64-es joysticknek kinéző joystick-et, amiben konkrétan egy EMULÁTOR és 30 C64-es JÁTÉK foglalt helyet. Csak rá kell dugni a tévére és máris mehetnek a játékok! Döbbenet! (A cucc egyébként angol, megnéztem, URL-t sajnos elfelejtettem.)

13 hozzászólás

rhapsodhy

Izé, az a C64 josticknek kinéző emulátor nem egy nagy dolog, itthon bármelyik ócskásnál lehet kapni. Legalábbis láttam már. Bocs, hogy letörtelek… 😀

FB2

A szines feladatnal valami rettenet a beszedfelismeres, en legalabbis rendszeresen belebuktam. Gondolom szamit az akcentus is, de valami amerikai musorban is ugyanugy fikaztak, meg viccelodtek, hogy japan akcentussal kell mondani angolul a szineket, akkor ismeri fel.

aTis

“Beszarás, milyen egyszerű eszközökkel lehet baromi jó játékokat készíteni.”

Jó példa erre – és még ontopic is – a Gameloft cég Brain Challenge című játéka mobiltelefonra. A szisztéma hasonló, mint a fenti játékban, bár itt egy nap annyit játszol amennyit akarsz… négy témakörben (logika, matek, vizualitás és memória) három-három fajta feladatcsoport van. Egy egy teszt végén pedig frankó statisztikát ad, megnézheted a napi teljesítményt, egy egy témakörben a teljesítményedet, a fejlődésedet napról napra, és mindezt grafikonon ábrázolva. Mindezt mobiltelón!!! 🙂

Tito

angelday, irj privatban, odaadom neked a sajat c64-dtv-met, boldog karacsonyt.

Tito