Uj Péter: Informatika manifesto

Download the PDF, send it to your friends!

Chat log, 2006. december 17., hajnal

ket es fel hete kuzdok mindenfele szarral, ez eszi meg az eletemet
faszom tele van ezzel a technikaval is
hogy a picsaba lehet ilyesmit forgalmazni, bazmeg
es nem en vagyok a lmer, bazmeg, mert mindig megoldom
ujra es ujra meg tudom oldani
de aztan egy vagy ket nap mulva hopp, megint nincs net
vagy csak a macen van a pc-n nincs
aztan a pc-n van, a macen nincs
aztan a routert latja a gep, a netet nem
aztan a router nem enged be a ket napja meg mukodott rootjelszoval
aztan a reseteles utan a default jelszoval sem enged be
aztan a kabeles kapcsolatra mondja, hogy nem jo
a laptopnak nem tud ip-t osztani
es igy tovabb, bazski
es mindig megoldom
es erre megy ra a kibaszott eletem
olyan ideges vagyok, bazmeg, ogy nagyon
ez oylan, mint amikor tiz eve bazmeg innen-onnan szerzett katyakbol
raktuk ossze agepet, jumproltunk az alaplapon meg ilyenek
meg kellett almodni, hogy mitol fagy
a videokaryta melegszik, biost kell frissiteni vagy megcserelni ket ram-modult
varazsles, bazmeg
2006-ban is varazslas
de a mac is tudja am
volt nekem itt lenn a dockban ket aliasom
eddig hazsnaltam oket
ma egyszercsak rajuk ert ket kurva nagy kerdojelet
es nem mukodtek
kesz, bazmeg
netbankom persze nem mukodik egyetlen maces bongeszon sem eddig
ezert ma installalok egy operat is
es akkor negy bongeszom lesz
fasza

32 hozzászólás

zeroEV

Jártam úgy, hogy a gépek (PC) olyan biztonságosra voltak állítva, hogy a router sem tudta lekérdezni a MAC address-t, amit klónoznia kell, hogy legyen net (chello). Néhány naponta elment a net. Olyankor gépen tűzfal kikapcs, router restart és lőn net.

Jano

zeroEV: általában a router admin felületén be lehet fixen írni a klónozandó MAC címet.
Ezt a lekérdezéses dolgot nem is értem. Ha több gép van és DHCP-vel oszt, akkor honnan tudja melyik MAC címet kell kifelé mutatni?

PeBa

“Ha több gép van és DHCP-vel oszt, akkor honnan tudja melyik MAC címet kell kifelé mutatni?”

Van olyan, hogy ‘Clone Computer’s MAC Address’. Amelyik gépről babrálod a routert, annak a MAC címét fogja klónozni.

Da Pro

Jó lehet ez a malmöi kiruccanás, többet postolsz, mint otthon. 🙂

Adi

Ünnepeltek, mulattok, szórakoztok? Evés-ivás? Jók a programok, minden jó? :)))

alternaiv

Nah, azért nem mindig a gépben kell keresni a hibát. Én már a harmadik wireless routeremet gyűröm és a második szolgáltatónál vagyok. Eddig egyszer sem tartott 5 percnél tovább a “beüzemelés” vezetékekkel, MAC address klónozással, stb. És ha nincs net, az mindig a szolgáltató hibájából van. És bár 10 évesen ZX Spectrumom volt, nem vagyok nörd 😀

al

Hja. Csak azt nem ertem a chellonak minek a MAC? A T-bazdmegkabel-nel mindegy a MAC.

Falcon

Svédországban megyényi területeken egy darab rendes piát árusító bolt van, és ráadásul systembulage vagy mi a neve. A sima boltokban limonádét kapsz. Nem jó.

atlantic

Ausztriában sem jobb a helyzet. A UPC-nél előfizettem chello light-ra, a bekötés délelőttjén működött, majd elmentem dolgozni, estére, mire hazaértem, már nem kapott a gépem IP címet. Azt javasolták cseréljem ki az ügyfélszolgálaton a modemet. Így tettem, megint működött, egy napig. Felhívtam megint az ügyfélszolgáltatot, ahol egy értelmes nő segített: megkérdezte ellenőrzés céljából, hogy mikor születtem, majd lediktálta, hogy milyen fix IP címet állítsak be. Azóta így működik. Azt mondta, hogy kb. 1 évben egyszer váltanak IP címet, úgyhogy nyugodtan használhatom. A modem egy Arris típus volt egyébként.

xtal

“netbankom persze nem mukodik egyetlen maces bongeszon sem”

van ra kulon URL

tbs

Dear! AD!
Kishúgom szviccselne egy alig használt G4 iBookra. Nagy problémája, hogy MS Office doksikat kell a suli miatt pátyolgatnia.
Tudsz mondani problémamentes megoldást a dologra..?

Türelmem nincs a google túrásokra, egy tapasztalt ember véleménye kell! THX.

Trofimov

Nem is oly régen nagyon fikázták Uj Péter Nokia E61 tesztjét az ezzel a készülékkel foglalkozó fórumban. Pedig csak olyan dolgokat vetett fel, amiket egy “okos”telefontól elvárt volna. Persze majdnem minden problémájára létezett “geek” megoldás, amit a szemére is vettetek, hogy nem tudta.
Akkor még én sem teljesen értettem vele egyet, de azóta belefutottam egy olyan, számomra LOLka problémába – két Nokia okostelefonon tárolt adatok át lehet másolni egymás között, a kézikönyv is ezzel kezdődik, ám amikor nekiálltam kiderült, hogy mivel nincs benne memória kártya, amit nem adnak az alapcsomagban! nem lehet végrehajtani, – beláttam hogy igaza van…

algopyrin

Én leragadtam a “Te elhiszed ezt Józsi, bazmeg?”-nél. Azon még ma is szétröhögöm az agyam… 🙂

Sasi

Én komolyan mondom igaza van a cikk írójának. Halálira nem érdekel, hogy miként lehet kiküszöbölni és megoldani, mikor azért vettem meg, mert állítólag kiküszöbölték és megoldották.

Én múltkor nézegettem, hogy lehet az iPod Nanora linuxot tenni, és azalatt lejátszik videot, és ez nekem tetszett, mert ha a vas képes rá, akkor végül Apple barátunk is tolhatott volna ilyen appot a Nanora. Ott döntöttem el, hogy nem fogok ipod linuxot telepíteni, amikor kiderült, hogy minden egyes szaros videot át kell konvertálni a nano felbontásához egy másik programmal, amit nekem a gépemre le kell töltenem, és ki tudja, hogy ahhoz mi nem kellett volna még, meg kinek van ehhez idege? Igenis, nekem az iPodnál az tetszik – bár az iTunes-t ki nem állhatom -, hogy van egy wma-m, és behúzom iTunes-ba, és akkor nekem nem kell konvertálnom, hanem ő maga okosan megteszi, mert zenét akarok hallgatni, nem hallgathatóvá konvertálni. Régen tök jó volt kitalálni, de ma már használni akarom, nem megoldani. Más probléma izgat már. Tiszta bénaság.

És egyetértek Új Péterrel, a telefonnak smst írni meg telefonálni kellene tudni, de azt sem lehet normálisan. Az új samsung telómnak tisztára frusztrációi vannak. A második smsbe kezdéskor felpattan egy jelzés vagy fél percig ott mutogatja magát – mintha egyeltalán ez valakit is érdekelne -, majd nem tudom rendesen leírni az adott betűt, aminek elkezdésekor felpattan az a szar, ha törlöm és újraírnám a betűt, akkor kezdi előlről, felpattan és folyt. köv. Ha space karakternél jön a második sms, akkor relatív nincs gond, de megfejthetetlen, hogy miért kezdi az utána jövő szót nagybetűvel, mintha új mondat jönne, pedig sehol egy pont, sehol egy semmi, épp mondat közepén vagyok. Buta, buta, nagyon buta telefon. És minek jelzi ki, hogy a 2. smsbe kezdek bele? Érdekel az ma már valakit, hogy 20 forint vagy 40? Ha kártyás vagy, akkor kiderül, hogy el tudod küldeni vagy sem, ha meg előfizetéses, hát nem az a 20 forint fog hanyattvágni. Nem értem, nem értem.