“Roger.. you’re special”

Aki eddig nem tette volna meg, most még elkezdheti a 2004-ben kezdődött királyi menetelés folytatólagos szemlélését. Roger Federer ma ugyanis behúzta a pipa jelet a megfelelő jelölőnégyzetbe, három szettben verte meg Fernando Gonzalez-t, a csíleit (olimpiai páros aranyérmes bajnok, FYI).

Roger egyetlen szettet sem (!) vesztett az elmúlt két hétben, amivel újabb rekordot állított fel a tenisz történelemben. A mai mérkőzése is egyedülálló, hiszen gyakorlatilag iskolázta Gonzalez-t, aki az elmúlt héten számos fontos teniszbajnokot iskolázott hasonló képpen (incl. but not limited to Nadal).

Megmondom őszintén, kicsit fura látni, hogy élete top formájában játszó Gonzalez ennyit rontson és így kullogjon Federer után. Az emberben ilyenkor mindig felmerül a gondolat, hogy ennyire béna lenne? Miért? Nem erről van szó. Gonzalez ugyanolyan csúcsformában játszik, mint előtte, egyszerűen Federer ennyivel jobb nála és ennyire bele tudja hajszolni a hibákba.

Nálam tanultabb és gyakorlottabb sportolóktól tudom, hogy ezt úgy kell elképzelni, hogy az ember maxon játszik, nagyjából pariban van a jobb játékossal, de az attól jobb, hogy a fontos pontoknál MÉG RÁ TUD TENNI energiákat és hozni az extrákat. Ettől jobb Federer, mint mindenki.

Baromi jó élmény látni élőben (és angol szakkommentátorokkal, akik nem fordítanak, meg mondják a hülyeséget) a díjátadó ceremóniát, amiben egy valami mindenképpen nagyon jól látszik: mindenki boldog.

Federer idén nem sírt, amikor átvette a serleget, de itt vagyunk mi, akik sírhatunk helyette is.

“Word on Roger, Word on Fernando!”

7 hozzászólás

kopaszmalac

azért az első szett necces volt, nagyon fej-fej mellett mentek.
salak.hu-n nincs már ilyen eseményekkor együtt nézés a fórumon?

Handras

En csak az elsot neztem, es Gonzonak szurkoltam, de a tie brake utan egyertelmu volt, hogy Federer fog nyerni, ezert nem is neztem tovabb, elmentem inkabb konyhacuccokat vasarolni 🙂

dvorcsak

en a federer fele elodontot nem lattam, a gonzalez-haas-nak csaka veget, es adontoben gonzalez-nek szurkoltam.