Azok az ostoba franciák

Although it is not known why, Rafael Nadal has met considerable hostility from fans during his matches at the French Open. He is often booed throughout and even after the match, especially when playing against and beating French players such as Mathieu or Gasquet. Commentators on French TV, such as Guy Forget on France 2, openly say they want him to lose during matches, claiming that “we don’t need construction worker arms in tennis,” referring to his sleeveless shirts.

Olvasom a Wikipedián. Nem tudom ki ez a Guy Forget, de egy dolog biztos: totál faszfej. És nem azért, mert nekem Nadal a “csúcs”, nem azért, mert én oda, meg vissza vagyok az izmaitól, hanem azért, mert minden teniszezőt a pontszámai alapján kell megítélni. A tenisz ugyanis egy olyan sport, amit nyert szettekre játszanak. Egyszer.

Másrészt a problémám a kijelentéssel nem az, hogy kommentálja Rafa izmait, hanem az, hogy mit mond. Azt mondja, hogy “nem kellenek munkásizmok a teniszbe”. Ezzel azt állítja, hogy a tenisz hoch-klasse sport, olyan über-mensch-eknek, mint a franciák.

Az arisztokrácia fogalom nélküli hoch-teniszéről amúgy is az a véleményem, hogy homoszexuálisoknak való.

11 hozzászólás

esde

Guy Forget kozepesen meno exteniszezo a a 80-as evek vegerol, 90-es evek elejerol, ha jol remlik nyert Davis kupat is, meg volt atp 10ben.

Honnan ez a hianyossag? 🙂 Akkoriban meg nem erdekelt a tenisz?

kopaszmalac

GF davis kupát nyert a franciákkal szövetségi kapitány is volt. öregfiúk meccseken még sokáig feltűnt.

seal

L’opinion de monsieur Forget sur les “sleeveless shirt” est très semblable à votre avis au sujet d'”hoch-tennis”.

ntx

Nem tenisz-addikt lévén képes vagyok diszkontálni a fickó kijelentéseit. Így azt gondolom, igaza van. Persze az is igaz, hogy a társasági tenisz homo sport, akárcsak minden high society tevékenység, legyen az golf, gleccsersí, vagy mélységes borszakértés.

Thinker

Az, hogy a franciák hogy viselkednek a Roland Garroson egy dolog, sosem volt egy sportszerű közönség, mondjuk melyik az amikor a saját játékosairól van szó Nadal vagy akárki ellenében. (jó Wimbledont vegyük ki) Guy Forget állításáról meg nem kell ennyire messzemenő következtetéseket levonni (arisztokrácia hoch-tenisze) szerintem, pl én sem szeretem, amikor Nadalhoz mérik a teniszezőket, pl a Garros kapcsán Federert vagy bárki mást. Egy dolog, hogy jött egy srác a gyógyszertárból és hazafelé megnyert 2 grand slam tornát, de ettől még nem hiszem, hogy etalonnak kéne/lehetne tekinteni bármilyen szempontból is. Fiatal gyerek, valószínű sok van még benne, de csupán izomtenisszel nem lehet naggyá válni. (lásd feltápolt Serena nővéreket, akiket pár év után behozott a női mezőny) Főleg a kiforrott tehcnikát hiányolom az alapvonaljátékkal szemben. Egyszer le lehet ütni valakit a pályáról, kétszer is, de kiváncsi vagyok Federer tavalyi fejlődését látva, hogy vajon meg lehet-e tenni harmadjára is. Én kötve hiszem, de hát pár hónap múlva úgy is kiderül, hogy mit tartogat a munkásizmoknak a francia bajnokság. Várjuk ki.

majesty

Guy Forget már feleakkora karakter sem volt mint a 80-as években Lendl, vagy Wilander. viccesek voltak a Grand Slam közvetítések Vitray-val – percekig kussolt, a game végén ennyit kommentált: igen – és a már akkor is idegesítő fejű és betegen artikuláló Kapival (Kaplár F. József).

Forgetből az irigység beszélhet, amikor izmot fikáz: ő volt ugyanis a valaha volt leggizdább profi teniszező, max 50 kg lehetett

hono

Csak remélni tudom, hogy engem nem a magyar sportriporterek/exsportolók benyögései alapján ítélnek meg/el. Személyszerint bírom a Nadalt, de van egy csomó nem ostoba francia barátom is.

zotyorage

Nem vagyok egy aktív tenisz fan, de pl a futballban is lezajlott ez a vita, amikor a görögök megnyerték az EB-t. Ott pl. az volt az érv, hogy mivel EB-t nyertek ők a legjobbak Európában, ergo szeretni kell őket. Nem ismerem Nadal játékát, de el tudom fogadni, hogy valaki azt gondolja, hogy nem az ilyen játék a csúcs az adott sportban, szerintem ezzel semmi baj nincs.
Egyébként a legutóbbi focivb-n is ez volt, a döntőt a franciák játszották az olaszokkal (materazzi vs. zidane), és ettől függetlenül a két csapat max 1-2 meccse volt benne a legjobb 10 meccsben.
Szóval lehet valami unalmas és szar, attól függetlenül, hogy világelső.