11.900 Forint

A “Té” (szakmai körökben csak így hivatkozzák ugye) megemelte sávszélességemet kettőről nyoltz megabitre. Zsír-klassz, ám alig várom az áprilist és a hűségem lejárását, hogy downgrade-eljek egy “telefonvonal-2 megabit” tie-in-re, ami reményeim szerint 6-7 ezerbe fog kerülni.

Vegyük észre, hogy az életünk nem jobb 8 megabit esetén sem (kb leszarom, hogy mikorra downloadozódik egy film, de tényleg). De hát a szolgáltatónak csak ez a biznisz, hogy a revenue stream-je megmaradjon, nem pedig az, hogy én kevesebbet fizessek ugyanakkora sávért, ami matematikailag jelenti ugyanazt.

Vegyük észre a különbséget.

Vegyük észre ÚJRA, hogy a piacgazdaság nem az igazságos elosztás elve alapján működik.

21 hozzászólás

spamdog

Szerintem még mindig jobban jársz mint én Invitel területen 3 megáért fizetek 14428 Ft-ot és nem is tervezik ezt a sebességet megemelni.

DnP

Nekem is 11.9 a 2megas T-kabel.. azt meg sosem fogjak megemelni a szemetek…Jah es meg1, mikor elofizettem akkor Multimedia csomagnak hivtak 11.9 ert, de iden megszunt, helyette van mesik ami szinten 2/192-t tud, de mindezt 9.9 ert. Kerdeztem toluk ugyan miert fizetek akkor meg 2 vel tobbet.. hamer arra fizettem elo.. KBF!

zila

én csak azt várom, hogy telefon előfizetés nélkül is megtarthassam az adsl-t. 2 hónapja ip telefon van úgyis. A 8 mega azért elég kényelmes, QoS szépen fenntartja a voip-re a sávszélességet, analóg telefonok bekötve egy PAP egységbe. VoIP előfizetés 0 forint/hó, 21-es körzetes telefonszámon bárki hívhat, kivéve tele2 🙁 Éves szinten 60.000 HUF megtakarítás. Ennyiből pont meg tudom majd venni a netgear ev8000-et 🙂

Balázs

Én 10.500 (net) 3200 (tel), azaz kibaszott 13.700 forintos, 1MB kombóról mentem át hűség múltával a Datenet Yo!-hoz és most ugyanezért fizetek 4900-et.

Dob

Nekem 7,5 ropi chello classic.. ott most ezt írják:
“2007. március 1-jével induló új portfoliónk keretében a chello classic csomag előfizetői – változatlan havidíj mellett – chello extreme csomagot kapnak, amelynek a sebessége 10240/1024 kbit/s.*”

ant

En sem ajulok mar el a megabitektol, hasonlokepp cselekedtem, mint Balazs: a 8500 (net) 3200 (telo) kombinaciot most csereltuk le Datanet-esre, ami havi 6000 (net telo), 1 eves szerzodessel. Ez egy ev alatt 70 rugo kulonbseg, amit inkabb masra koltunk… es nekem sem faj (eddig sem fajt) ha lassabban jon le pl. az uj Ubuntu.

György Mester

Hungarotel övezetben vagyok, ahol 7500-at fizetek az 512k-ért, de csak azért ilyen _keveset_, mert valami fullextrás alapdíjam van 6k-ért és aláírtam 2 évet egy szuperakció során.
Nem panaszkodni akarok, csak ne sírjon a sok pesti szája 🙂

Pálesz

Nagyon nem vágjátok, h miért kellett a 8Mbit és hogy ráadásul miért adják a 2mbit árába.

a t-home tv-hez (IPTV technology) min. 5Mbit sávszél kell, és ekkor csak tv-t tudsz rajta nézni. Tehát 8mbit esetén tudsz tv-zni meg netezni is, és így a netet a valós árán kapod, mivel a t-home tv feltételeiben le van írva, hogy max 2mbit-et használhatsz netre 8mbit esetén, a többi kell a TV-nek.

Marhára nem azért emelték meg, hogy előrébb legyenek a többieknél sávszél tekintetében, hanem, hogy a t-home tv-t el tudják terjeszteni. Erre megy ki aaz egész.

Kár hogy mi nem Té területen vagyunk, mert a t-home tv engem nagyon érdekelne…

Pálesz

Ne ilyen hangosan, mert még meghallják és meg is valósítják.

al

Vegyuk eszre, hogy nekem kell a 8mbit. Mert nem szarom le, hogy mi, mennyi ido alatt jon le. Vegyunk eszre, hogy en eccer toltok le, de akkor nagyon es azonnal akarom. Nem 1npa mulva, 10 nap mulva, akarmikor, hanem most es azonnal. Nem akarom, hogy a gep allandoan menjen.
Vegyuk eszre, hogy egy Suzuki Swift is elvisz A-bol B-be, en megis az 540-es BMW-t favorizalom inkabb. Nem kell ejjel-nappal szaguldozni, sem varosban, sem orszaguton. De ha kell, akkor kerdes nelkul legyen ott az ero, akkor es azonnal. Szerintem errol is szolhat a 8mbit. Akinek nem kell, mehet a downgrade es olcsobban jon ki, az olyanoknak, mint en, akik szeretik ha van – tehat lehet, hogy 1 hetig csak a bongeszo megy es hireket olvasok, ami meg modemen is oke – es amikor le akarok valamit tolteni, akkor az ott, akkor es gyorsan. No offenz, csak van ilyen is.

dan

Én attol vagyok inkább kiakadva, hogy még mindig nyomják az emailt meg a webtárhelyet ezekhez a csomagokhoz. Nem, nekem csak net kell, miert fizessek olyanert amit nem hasznalok, es miert tukmaljak ram, ha egyszer nem kell?

napos2600

al is jól szólt, nekem most 13MBit környékén a kapcsolatom a pantellel (plusz telefon) és majdnem fele annyiból jövök ki mint a T-vel.

tms

hasonló a helyzet, és szintén a “té”-s szolgáltató

ADSL Profi bruttó 26.280.- HUF-ért jelenleg, újként viszont ADSL Profi plusz (még jobb, mint a jelenlegi) nettó 9.900-ért, némi különbség van a kettő között, pont egy órával ezelőtt írtam nekik, hogy a régit kenjék a hajukra, ha meg akarnak tartani, akor már csak az újat vagyok hajlandó kifizetni nekik… most várom a válaszuk, nagy illúzióim nincsenek 🙂

szerintem én is váltani fogok…

dvorcsak

tms: minket felhivtak, hogy lejart a husegidonk, es ezert ok szeretnek felajanlani, hogy csokkentik a havidijunkat, plusz adnanak meg nehany perc “ingyen” beszedet.