Good bye 1997, Hello 2007!

Ma voltam Handrásnál és az volt a gondolatom, hogy egyszerűen nem kéne tovább nyomnia az XMS nevet (tudjátok, a bolt!), hanem egyszerűen magát a márkanevet: Handrás.

Tutira a blogját pörgeti, csomóan onnan ismerik, aktív netes életet él, neki már ez nem a neve, hanem márkaneve. Igazából azt nem értem, hogy nem történt még eddig ez.

Egyszerűen a bolt és a személye annyira összefonódott már, hogy miért ne lehetne ő a következő Schlecker. Hehe.

14 hozzászólás

suexID

Nem tudom, érdekesen hatna a dolog. Én is András vagyok, szóval még csak azt se lehet mondani, hogy baszogatom! 😀

tomi

nem lenne jó.
Ha egyszer felpörög, nagyon hozzá lenne nőve a név, nem igazán tudná eladni… Már ha egyszer akarná

tamas

szerintem rendkívül hülyén (gagyin) hangzik az a márkanév, hogy “Handrás”, olyan mint a robi bolt vagy a feri szaküzlet. szar.

rudo

a Handrás igen, de ékezet nékül, ahogy a weben megszoktuk már nem annyira: “Handras”. persze szokatlan, de végülis nem ritkaság, hogy egy vállakozást a tulajdonosról nevezzenek el (sőt)… nekem spec az XMS semmit sem mond (biztos van értelme, de mivel nekem elsőre nem triviális nem is érdekel), kicsit olyan, mint a nyolcvanas években a BMX, ami baromi jól hangzott, de sokan (köztük magam is) csak egy-két évtizeddel késöbb tudták meg mit is jelent.

xtal

a Schlecker (Anton Schlecker, 1975) es a Rauch (Franz Josef Rauch, 1919) az alapitok polgari nevei. a Handras nem az.

nemet nyelvteruleten amugy is elterjedt a csaladnevrol elnevezni a ceget, ez magyarorszagon nem biztos hogy mukodne. maskepp jar az emberek agya.

Handras

Az XMS az X-Multimediashop Kft roviditese. Azert lett XMS, mert a vasarlok igy neveztek el minket, ezert kezdtuk el a roviditest hasznalni.

Nekem egy bajom lenne a Handras boltal. Most azt mondjak:

Vettem egy gepet az XMSben, vagy megyek az XMSbe.

Ezutan azt mondanak:

Vettem egy gepet a Handrasba, vagy megyek a Handrasba 🙂

Adi

Csak a céges névadás miatt szólnék közbe.

Elterjedt volt nálunk is az, hogy a tulaj nevét kapja a cég valamilyen formában. Elég megnézni ehhez az 1900-as évek elejéről pár fotót Budapestről, vagy hirdetéseket, azokon ez még nagyon jól látszik. Aztán kihalt, gondolom a kommunizmusnak és az erőszakos államosításnak ebben nagy szerepe volt.

Jano

Inkább úgy van, hogy vannak akik Handrástól vesznek gépet, mások meg az XMS-be bemennek és vesznek valamit.