Káosz

A gimnazisták és az anarchisták (meg az anarchista-gimnazisták — bár az egy kutya) jelmondatokat írnak arról, milyen jó a káosz felett uralkodni.

Én viszont azt mondom: ha nem tartassz rendet, szimplán hülye vagy.

Nézd csak, az életünknek mennyi, jól körülírható, egzakt funkciója van. Ebbe rendszert viszel és máris kényelmesen dőlhetsz hátra a székedben. (De vigyázz, mert a szék lábai tönkreteszik a szőnyeget!)

A rend: megnyugvással ajándékozza meg stresszelt életünket.

A struktúra: biztonságot jelent.

Építs élhető rendszert — legyen neked is boldog és kiegyensúlyozott az életed, geci.

Függöny.

11 hozzászólás

sku

én is így voltam vele, egészen tavaly augusztusig. akkor világra jött a két ikerlányom.
A káosz az ez. Ikeráldást mindenkinek!

beton

“milyen jó a káosz felett uralkodni.” jelmondat véleményem szerint nem a káosz szeretetéről szól, sokkal inkább a világ újrafelosztásáról, ahol helyi kiskirályok uralkodnak a káoszba süllyesztett embertömegek felett.

Hatalomszeretet

phnb

a “tartasz” egy “sz”! amúgy igazad van. tudományosan is kimutatták pl. munkahelyeken, hogy ahol rendezett a környezet, áttekinthetők az íróasztalok, ott kevésbé stresszesek az emberek.

bp

Ez a lázadás, a rend elleni felkelés, a káosz, az átlátás, az uralkodás, a megmutatom, hogy csakazértsem – életkori sajátosság. Ne tegyünk úgy, mintha mi tinédzser korunkban nem ugyan ezt tettük volna. És amúgy álszent dolog elvárni egy 16-18 évestől mindazt, amit mi 5-10-15 év múlva természetesnek veszünk. 25 év múlva nyílván a mai 25-30 éveseket fogjuk leszólni és kicikizni. De hát ez a világ rendje…

_alesi_

Érdekes, én bármely -rendezett asztallal rendelkező- munkatársamtól kérek egy papírt(or whatevör), általában nem sikerül egy percen belül teljesíteni a kérést. Ugyanezek az emberek az agyoncimkézett levelezésükben is órákig keringenek a siker legcsekélyebb esélye nélkül.
Viszont a hozzám hasonló asztali disznófarm tulajok, a röfögés ellenére is simán előkerítenek bármit és a levelezésben sem keresgélünk hetekig (kivétel ha kivülálló megkavarja a kondát).
Nem az asztalon kell rendet tartani, hanem belül….

PeBa

Szerintem is rend a lelke mindennek.
Kolis szobatársam asztalától a frász kerülget. Ha valamit megmozdítok rajta, folyik le róla a sok cucc. Végülis, szerinte az egy rend. Egy káosz. A káosz is rend.

Nonoo

rendet tartok vinyoimon es halozati meghajtoimon. rendszeresen uritem gmail inboxomat.