The Fountain (2006)

The Fountain (2006)

Sajnos a mai kor közönségének túlságosan lassú, kevés benne a hiphop, meg a lövöldözés, a fű és vér, de annyit mindenképpen el kell mondanunk, hogy a Fountain egy nagyon egyedi és hibátlan film. Ilyenkor mindig úgy örülök, hogy a hosszú hányattatások után, ha fele akkora budgetből is, de be tudták fejezni. Az sem baj, ha nem Brad Pittel. Akinek bejött a Solaris, mindenképpen figyeljen oda erre is. (9/10 — csak mert a melodráma helyenként elvitte)

update: Kis hangulatiságot a film előtt két E-sheep comic kölcsönöz, bátran ajánlom mindenkinek.

http://e-sheep.com/jain/
http://e-sheep.com/chrysalis/

16 hozzászólás

karon

melyik moziban megy? nem látom sehol…

légy átkozott, ha megnézted valami letöltött szemétből 🙂

Lam

“a mai kor közönségének túlságosan lassú, kevés benne a hiphop, meg a lövöldözés, a fű és vér”

Sikerült ezzel azonnal felkeltened az érdeklődésem! Solaris egyébként nagy kedvenc, pont ezek miatt.

Greg

azt hiszem ez volt az a film amiben egy rakás special effektet nem számítógéppel, hanem nagyon nagy képkockaszámú kamerával, makró objektívvel vettek fel. mikro robbanások, porszem becsapódások. a maradák meg festmény. 🙂 csodálatos oldschool látványvilág.

flynn

én is a múlt héten láttam, és biztos velem van a baj, de engem egyáltalán nem fogott meg. pedig nagyon szeretem az ilyen sci-fiket.

az utolsó 15-20 perc tisztára olyan már, mint egy baromira elnyújtott pszichedelikus the orb videoklip, de a mondanivaló szerintem kevés a képsorokhoz. a képi világ viszont szép, amiatt érdemes végigülni egyszer.

beton

énis megnéztem, vélhetően azonos forrásból értesültünk róla … khm, lárvatársaság

tamas

coelho rendkivul kozhelyes es mesterkelt iro, es nem hiba az, ha nem fekszik valakinek a rendkivul tulhajpolt zahir meg az giccses alkimista.

a fountain tortenete kicsit nehol akadozik, de nem giccses.

_kiri

A zene az 10-ből 11 pont…

Rekviemnek meg a Pinek se semmi mondjuk

afx

Szerintem semmi meglepő nincs abban hogy ennyire jó a film és ennyire jó a zene mint előttem leírta kiri úr a ugyanaz a csapat aki Pí-t és Rekviemet csinálta. Ettől még perszeelbaszhatta volnakedves rendező úr Daren a filmet hála az égnek nem tette…

Seven_Of_Nine

Nos én is kb 2 hete néztem meg, azóta megvan már DVD-n is 😀

Végre egy jó film, plusz az OST szól a kocsiba…. REMEK darab!