Gadgets of the year 2006

Az Engadget-en olvasom, hogy mik lettek 2006 legjobb cuccai az olvasóik szerint. Hát én úgy tűnik erősen a célcsoporthoz tartozom, mert az alábbi kategóriák mindegyikében megegyezett a választásom velük:

Game Console of the Year
Readers’ Choice: Nintendo Wii
Editors’ Choice: Nintendo Wii

Cellphone of the Year
Readers’ Choice: Sony Ericsson K800i
Editors’ Choice: Sony Ericsson K800i

Laptop of the Year
Readers’ Choice: Apple MacBook Pro
Editors’ Choice: Apple MacBook Pro

Az AppleInsider riportolja, hogy hamarosan lesz új Macbook / Macbook Pro frissítés. A Macbooktól technológialag nem várhatunk majd sokat, viszont az MBP-ben az Intel új “Santa Rosa” platformja kap helyet, ami, idézem “[offers] faster Core 2 Duo processors and chipsets, improved graphics, stronger wireless signals, better battery life, and an option to turbo-speed boot time and software application loading” (amikor ennyi minden javul, én nagyon szkeptikussá válok egyébként). E mellett várható, hogy a LED alapú kijelzők is megjelennek, amik hosszabb telep időt, és fényesebb kijelzőt eredményeznek majd.

Mivel az én filozófiám az, hogy kizárólag a leggyorsabb technológiák tudják kiszolgálni a munkastílusomat, ezért értekesíteni fogom majd a most fél éves gépemet, és beruházok az újba. No-brainer.

Vegyen Mac-et Ön is!

13 hozzászólás

Zila

Hát én azt vallom, hogy a beruházásnak meg kell térülnie. Ezért aztán marad a mostani MBP egészen addig amíg többszörösen visszahozza az árát. Ahogy nézem a fejlesztési ütemet, majd 2-3 év múlva veszek egy új 16 magos, 5 mm vastag MBP-t 320 G RAM-mal (vinyó már nem lesz ezekben, csak az új gyors flash memória, amivel gyakorlatilag minden memóriában lesz) MacOS X Puma oprendszerrel 🙂
Lehet hogy majd teszek mellé egy 8 TB-s holotárólót, hogy az addig összegíűlt mp3-ak, fotók, GarageBand szerzemények és iMovieHD projekteket tudjam hol tárolni.

spion

vagy ahogy Ford Fairlane mondta: vannak mar erre egesz jo gyogyszerek 🙂

megmondom

AD baszkikam! Mos komolyan az excelhez kell a cutting-edge apple gep? Ird inkabb azt hogy birtoklasi vagy, azt legalabb elhiszem es magadnak se kell hazudnod 😀 Bar lehet, hogy inkabb tanulnom kene toled, mer en is szivesen megvennem 😛

György Mester

Én valamilyen szinten megértem angelday elvárásait. Ha nekem is lenne pénzem, én is azonnal váltanék uptodate technológiákra, LED hátterű LCD-re, és Lamborghini által tervezett semmit többen nem nyújtó olasz csészekollekcióra… 😀

György Mester

Igazán nincs mit. Engem jelenleg csak a pénz akadályoz meg abban, hogy nem használok prémium termékeket, bár ahol tehetem, ott azért valamennyire mégis.

Toci

Vicces, hogy nem csak a Laptop of the year, hanem a Desktop of the year gép is a macbook pro 🙂

efg

Toci, Mac Pro lesz az, nem MBP 🙂
Amúgy Zilával értek egyet, nekem is most 3 hónapos a technika, sztem még 4 év minimum, mire lecserélem.
Természetesen kizárólag a Zila által felvázolt speckókkal rendelkező gépre.

Seven_Of_Nine

Én jelen pillanatban nem látom fontosnak a gép cserét. Egy dell D600 amit használok, 1 GB rammal, 1400 akárhányszoros felbontásban. Lassan 4 éves lesz! Szerintem a mai világba évente nincs akkora egetrengető változás hogy állandóan cserélni kelljen és kiadni egy vagyont

Próbáltam a dual core-os gépet is (D620), az nem is tetszett a nyamvadt 16:9-es kijelzője Outlook, Excel, etc sz@r

tutuka

offtopic. jósok év plastik-olvasás után tegnap megrendeltem az első mac-emet (egy macbook, vagy mifene). 3 hét és a kezeim között. ha nem jön be, egyértelműen Te leszel a hibás, mert a vétel: az is miattad van. írok majd levelet az apple.hu-ra, hogy nyomjanak neked paypal donationt, vagy valami.