Apátsági söröző

Azt hiszem a Pater Marcus – Belga Apátsági Söröző (Lánc-híd Budai hídfőjénél) azon néhány helyek egyike a városban, ahol autentikus pohárban szolgálják fel a Kwak-ot. Továbbá rengeteg fajta belzsik import sörük van készleten (!), amit szintén be lehet rendelni a fogyasztáshoz.

A hely maga kellemes söröző, konyhájuk is van. Ezzel el is érkeztem a lényegi gondolatomhoz, hogy tudniillik az Apátsági sörözőben vacsorázni nem egy túl megfontolt választás. Egyáltalán nem rossz a konyha, de nem is “extra” annyira, mint amennyire az itthon exkluzívnak mondható söreik. És ebben látom a fő problémát, hogy adott ugye a klassz sör, ettől elvárjuk, hogy a konyha is hasonlóan klassz legyen, de persze ennyire nem az. Francos relativitás. Egy FMCG-lebűnözött sörhálózatú, fantáziátlan étteremben ez a konyha nagyon is klassz lenne, de itt — baszki –, nem működik.

Nem működik, és ez a gondolat befészkelte magát már a fejembe egy ideje. Sörözni jártam már ott többszor is, ettem is néhányszor, de a tegnapi után megérleltem a gondolatot, és ki merem mondani: valami hiányzik. Ott van például a Belga Söröző Mosselen a Margit-híd Pesti oldalán, az sokkal kerekebb, teljesebb kép volt nekem. Bár régen jártam arrafelé.

Sörözés: ötös, vacsora: három fölé.

19 hozzászólás

lekvarosbalna

gyere videkre pontozni fiatal barátom!
belga sörház
Göd

bob

FYI az autentikus pohár vonalhoz:

BEM rakparti -másik- belga sörözőben is alap a KWAK pohár és az általad is említett Mosselen-ben is van belőle csak kevés, ha sokan isznak KWAK-ot megeshet hogy nem jut mindenkinek.

sziju

ha mar szoba kerultek a sorok
tudna valaki segiteni?: a hoegaarden white tipusu sor korsojat szeretnem beszerezni (akar tobbet is), van tipp a belga sorozokon kivul?
A sorozokben ki van irva, hogy meg lehet venni a korsokat, am sosem adjak el…

xtal

de mitol apatsagi? Pauwel Kwak tudtommal nem volt szerzetes.

Sasi

Nem tudom voltál-e Belgiumban. Én voltam. A belga sör jó, a csokijaik nagyon finomak, viszont, ha egy jó ebédre vagy vacsorára vágysz, akkor csalódni fogsz, én ezt tapasztaltam (de ez ált. áll a franciahonra is). Elég lapos és íztelen kajákat esznek. Nem tudom mit értesz igazán a jó kaja alatt, de ha autentikusságra is vágysz az exkluzivitás mellett, akkor nem a belgáktól fogod megkapni, amire te gondolsz. És azt se tudom mit értesz exkluzivitás alatt. Esetleg a tengeri cuccok, azok finomak – viszont nagyon drágák, a belgák is átmennek Hollandiába, mert ott olcsóbb -, de mondjuk egy kiadósan ízletes pörkölt nem épp belga fogás.

Sasi

xtal: a belgáknál a leghíresebb söröket a szerzetesrendek készítik, a mai napig is.

feuervogel

a Mosselen egy _szar_
vacak valasztek, szar konyha
es az etlap is honaljszagu

Til

Nekem sem tetszett ez a hely. A sör jó. A szmélyzet jó. A kaja nem jó. Valami hiányzik a jó kaján kívül is, de nem tudom mi az.

Cossyc

AD, mindenképp, nekem pár éve (kb. három, négy hónapos periodicitással) útbaesik a Mosselen. Eddig amit ettem ott, nagyon bejött.

varánuszánusz

én ebben a Peter Marcusban voltam nyitás után anno, a rakparti belgán adződve, hát olyan szar volt a kaja, hogy még az ismert sörök sem ízlettek ott,azóta se tettem be oda a lábam. a földön meg az asztal rácsai közt kajamaradék, a poharam alján vizet hagytak öblítés után, arra töltötte a sört, s közönséges főtt krumplit adtak tepsis gyanánt.

Balázs

A héten ide készülök, a post apropójára. Van valami tipp is, hogy mit nem kéne kihagyni ha már nem a szokásos csehónkban múlatjuk az időt a Heinekennel? Kwak csak pohár miatt poén? 🙂

csibi

Ha KWAK-kos poharat akartok. gyertek a Belga Sörök Boltjába.
1036.Lajos u. 51
2600 Ft.

kuf

régi post,de nálam beszerezhető hoegaarden söröskorsó, amig a készlet tart 3k/korso!

kuf(at)megesz(pont)hu

Kozma krisztina

Érd első Belga sörözőjében érdemes az ételeket megkóstolni…
Nem fog csalódni ezt garantálom..!!!
Üdv. Kozma K.