Céges levélpapír – Microsoft Wordben

Volt már téma a Plastikon. Most újra beleütköztem a problémába, és megosztom azt, ameddig eljutottam:

– A design alapvetően kifutó (lenne). A nyomtatót, dokumentum beállításait képtelen vagyok olyanra megcsinálni, hogy rendesen nyomtatható legyen. A nyomtató saját opcióiban levő beállítás nem jöhet szóba, univerzálisan működnie kéne mindenhol. A Fájl – Oldalbeállítás menüben kotorásztam még, de erősen hiszem, hogy nem lehet kifutóra nyomtatni.

– Nézet – Élőfej és élőláb alatt kell készíteni egy szövegdobozt, ahová elhelyezhető a grafikus objektum. Mivel a Word csak WMF vektoros formátumot ismer, ezért AI-ből exportáltam ki egy ilyet. Sajnos nyomtatáskor a vektorok valami teljesen érthetetlen módon “elromlanak”, és a görbék elég szaggatott módon néznek ki.

– Az egyetlen működő megoldást az nyújtotta, hogy kiexportáltam az AI-t GIF-be 500%-os nagyításon, és azt tettem be. Így nyomtatva “egészen tűrhető” eredményt kapok, de még ez is messze van BAZMEG attól, hogy rendes vektort nyomtasson a csórikám. (Sajnos a GIF 180 KByte-os, a WMF pedig 45 KByte-os .DOC méretet jelent. Ez is baj.)

Végül a következőt szintetizáltam ki:

Kell csinálni egy nem kifutóra menő fejlécet, amit meglehetősen nagy GIF-be kell exportálni, és azt szövegdobozba az élőfejbe elhelyezni. Margók, betűtípusok opcionális állítása.

Teljesen csalódott vagyok, tényleg. Lehet, hogy tényleg nincs mese, és Wordart-ban kell megcsinálni. De akkor megindulok egy háromfaszú négerrel Redmondba, az is biztos.

11 hozzászólás

fgm

A legtöbb nyomtató fizikailag nem tud kifutóra nyomtatni. Egyszerűen ilyen a mechanikájuk. Ez persze semmilyen módon nem menti a Word hányadék vektorkezelését. Lépésenként szoptam végig ugyanazt, amit te, csak én gif helyett bmp-t inzertáltam be végül… Fapad, bazmeg.

gaba

Esélytelen előnyomni nyomdában az alnyomatot, és utána ilyen papírt tenni a nyomtatóba? Tudom, hogy macerás, de hátha…

klarky

gaba: Ez attól függ hány darab kell, milyen gyakran használják a céges papírt.

Egyébként nekem is a te javaslatod jutott egyből az eszembe. Szerintem (olvasva a saját papír nyomtatásával járó huzavonát) ez az egyszerűbb és az a nehézkesebb megoldás…

kemuri

A legtisztabb megoldas az sztm is az elonyomas. A legjobb – ha meg tudod tenni – hogy van egy kulon fekete feher lezer nyomtato, amiben csak ezek a papirok vannak, es csak akkor hasznalod ha kell, amugy meg sima papirra masik printerel nyomsz.

Vagy mindig rakosgatod bele a lapokat, de az eleg macera.

Csak wordel sose lesz tokeletes megoldas, szopas lesz vele vmilyen formaban mindenkepp…

Zila

Kifutó nyomtatáshoz a4+ méretű lapra kell nyomtatnod és meg kell vágnod. Nyomdában sincs ez másképp.

Aki meg word-öt használ az így jár 🙂
OpenOffice (NeoOffice) simán kezeli az eps-t. Ingyen. Jogtisztán.

muellah

és ha nem .wmf-fel, hanem .emf-fel próbálkozol?
nekem úgy már sikerült szépen nyomtatható fejlécet bepakolni. a szépséghibája annyi, hogy itt meg a word doksiban látod totál zizgősnek az ábrát, ha a gépen nézed. de nyomtatásban kisimul.
kifutóra nincs megoldás, max vonalzó+sniccer… 🙂