Megélni a magyar blogból

Doransky teszi fel a költői kérdést.

Erre adott válaszom kettős: Magyarországon szerintem semmiből nem lehet megélni (1.) illetve a blogolásból magyar nyelven nem lehet megélni (2.)

Nyilvánvaló, hogy a Google AdSense totál lehúzás (gyk: az Adwords bevételek és az AdSense-ben visszacsepegtett lovettán túl nagy a “G” marzs). Futtatom egy ideje itt jobb oldalt a bannereket, és eddig majdnem 50 dollár összejött. 50 dollár, vagyis 10 ezer forint. Ebből kb egy huszas még az AdSense magyar indulásakor keletkezett (akkor kipróbáltam), a többi meg most ezzel a dizájnnal, napi átlag 1-2 dodó.

Sok bloggert láttam már futtatni AdSense-tot, aztán látva a zéró számokat szépen mindenki le is vette. Ne szennyezze az ott a környezetet.

A blogolásból nem lehet megélni, de szerintem ha összejön az, hogy a havi internetes számlát ki tudom belőle fizetni, már megtettem egy szignifikáns lépést. Egyelőre marad minden.

A szüleim meg kiröhögtek, amikor megtudták, hogy az olvasók egy fund drive keretében megfinanszíroztak nekem egy Nintendo DS-t Marioval. A közgázos ex-csoporttársaim is kiröhögtek.

Bolond világ. (Ti vagytok az én barátaim.)

36 hozzászólás

Gyögy Mester

angelday, mostanában annyira sokszor tűnik fel postjaid szövegkörnyezetében a “közgáz”, ami “nem jött össze”, hogy szerintem csinálj végre _ott_ egy másoddiplomát (meg tudnád csinálni ez természetes), és akkor jöhet _bárki_ azzal, hogy ennyira vagy annyira “gyerekes”(?) az adott megmozdulásod, a képébe nyomnád a papírt és végre kussolna mindenki.

szép napot

zeroEV

Én örülnék a napi 1-2 dodónak. Napi 5000 látogatóval örülök ha nem megy 0.5 alá a bevétel. 1$-nál már ünnepelünk…
A magyar netes társadalom nem kattint 🙂

addikt

Más a célközönség, ennyi. Azért ez szép: „Free mail + fénykép album”

Gyögy Mester

angelday: a mai modern agyonképzett, szét MBA-zett tanulmányutas menedzserkörnyezetben tényleg furcsán hat a Mario, hozzáteszem, hogy szerintem csak annak hat furcsán az ember gyermeki hedonizmusának ilyen irányú kiélése, akit már annyira agymosott a multi, hogy sokkal inkább a vállalat célmegvalósítási ütemtervének láttán élvez egy nagyot 😉

MegaZork

ne aggodj, sokkal jobb dolog a super mario world snes verziojat nyomni es azon izzadni, hogy a rekord speedrunt megkozelitse, meg ebayen regi gijoe figurakra licitalni, mint akarmi mas:D engem is kinevettek amikor valami ilyen kozgazos vagy akarmilyen csoportnak azt ecseteltem, hogy hogyan fogom megszerezni a 85-ben gyartott cobra commander figurat valamint hogy a monkey island poenjai mennyire jok, nem ertik. hulyek ehhez. de enmeg kinevetem oket hogy havonta 1 filmet neznek meg, es hogy bar lehet elvegzik a kozgazt (enis most rugodok ki egy masik egyetemrol btw), nincs peldaul zenei izlesuk, meg meg a doomot se vittek vegig. ez a nehezebb osveny!

suexID

Érdekes, nekem 40 dollár után kitalálták, hogy állítólag a saját hirdetéseimre kattintottam (nem) és ezért blokkolták az accomat. Azt persze nem tudhattam meg, hogy miből is következtetnek erre, így kábé olyan volt, mintha oda állítanának a bíróság elé és azt mondanák, hogy kaptam 2 év letöltendőt, de ne kérdezzem miért és mi volt a bizonyíték.

Persze nagylelkűek voltak és kaptam fellebbezési lehetőséget, amit rendesen el is utasítottak, és közölték, hogy mostantól ne haragudjak, de nem hajlandók velem levelezni és elolvasni a további fellebbezéseimet (ezt se olvasták el).

Mindezt szabványlevélben közölték, tehát erősen gruppenszex szaga van a dolognak, vagyis basszunk ki random bloggerekkel, akik esetlegesen bevételt termelnek.

holland

Ha nem értik az egészet, minek nyaggatod őket ezzel az egésszel? Téríteni akarsz vagy az elismerésükre vágysz?

holland

Akkor beszélgess velük a tőzsdei árfolyamokról vagy a FED kamatpolitikájáról. Ha meg a Starcraftról akad mondanivalód, írd meg. És így élünk majd mindnyájan szeretetben, harmóniában. Ámen.

Mindjárt nyomok neked egy dollárt, hogy jobb kedved legyen.

PeBa

Én a napi 2 dollárt ki tudom belőle szedni. Valahogy mindig összejön. Amúgy meg arra jöttem rá, hogy cicivel kell reklámozni. Arra harap a nép, van látogató, van balfasz, ki kattint. Ennyi.

MegaZork

de a nagyreszevel a tozsdei arfolyamokrol de meg egy nyamvadt economist irasrol sem lehet, nemhogy a fallout vegigjatszasarol, vagy a sc2 cinematic trélerről. egyszeruen hulyek mind, en az egyetemen a fallal szoktam beszelgetni meg zenet hallgatok.

zeroEV

PeBa, kezdem azt hinni, hogy a látogatóim egy része olvasni se tud. Mindjárt átállítom képes hirdetésre a reklámokat 🙂

PeBa

Úgy vagyok vele, hogy ahová betévedek és látom h van rajta AdSense, rákattintok, ha már nincs dolgom a lapon, had örüljön neki az ipse. Tudom, h nem lesz popup, meg semmi meglepi mögötte, de had örüljön neki. Ennyi jóakarat simán van bennem.

Zila

Kár, hogy nincs közgázos ismerősöm 🙁 Kipróbálnám rajta a Galagát, amit a wii-n szoktam nyomni ha 5 perc kikapcsolódásra vágyom. 🙂

nem tehetek róla a Super Mario egyszerűen felbasz, hogy mindig elölről kell kezdenem, pedig már nagy nehezen átverekedtem magam a 2. szintre. Nem lehet azt valahogy elmenteni???

poTomek

angelday, te minek tudod be, hogy az olvasóid összedobtak neked nintendót? Törzsközönség, jó postok??
Mivel próbálkozzunk? 🙂 (Azért kérdezem, mert igen meglepődtem mikor olvastam, hogy ilyen lehetséges Mo.-n.)

A Közgázosok meg tényleg ennyire “hogyismondjam” szárazak? Vagy mi vagyunk kockák?:)

PeBa

Józsi, azért minden nap nem tolok az AdSense-edre, mert akkor túl periodikus lenne, ami sztem ennél a rendszernél gázos lehet, de azért néha rányomok. Akkor most a weboldal mezőbe betolom a nemrég kezdett blogomat (közöm nincs a blogoláshoz, de csóró fősulis révén valamit csak baszni kéne a neten, nekem kukoricát címerezni nincs kedvem menni a nyáron – diákmunka ugye, khm khm na robotoljon akinek… blablbla). Szóval, tudjátok, mi a dolgotok. 😀 Téháiksz.

Szemfülesek megtalálják a másik blogot is, ami SZÁNI(!) tudom. DE! Jönnek rá. Vannak visszatérő visitorok. Akkor igény csak van rá!? 😀 Ez a lolmár. És mióta csinálom? Két hete? Pff. A kifejezetten IT-közösségnek (mint itt, mi nördök :D) szánt oldalakon az inasok nem nyomnak reklámra, csak jószívből. Ezelőtt én lószart nem kattintottam reklámra. Kiszúrom mi reklám meg mi nem. Ritkán szopom csak be. De most meg úgy vagyok vele, hogy tényleg nem baszok ki a másikkal. Verje rá a faszát, h 1 dollcsival többet tesz el aznap. Nekem egy mozdulat, és úgy fekszek le aludni, hogy segítettem másokon. Jóság.

Akkor most mennék aludni, mer nem tom mi az apám faszát csinálok én 1:57-kor.

Szasztok népek!
PeBa voltam.

jd

product placement kell. handras dicserte egy postban az uj gilette-t, a tv reklamokat le se szartam de mondom ha ez a gyerek mondja, szar nem lehet hat vettem. tenyleg nem szar. by the way milyen budipapirt hasznalsz ad? xD

Holland

jd szerinted itt nincs product placement? Ne légy naív, erről szól az egész blog. Józsi a Nintendo fizetett embere, aki milliókat kap azért, hogy agyondícsérje a játékait.:-)

ant

Józsi a Nintendo fizetett embere, aki milliókat kap azért, hogy agyondícsérje a játékait.

Azt azert eleg szarul csinalja, nem?! 😉

ant

Lekapcsoltam az adblockert es kattintottam a hirdetesre. Remelem gazdag leszel, Jozsi! 🙂

PeBa

Peba, nem akarlak elkesíreíteni, de a freeblogon csak engedéllyel lehet reklám a blogodon.

human

Ehh.. Szóval Peba nem akarlak elkeseríteni, de a freeblogon cska engedéllyel lehet reklám kirakva.

(elrontottakat töröld józsi thx)

PeBa

human, eddig még nem szólt senki! 😀 meg ha nyígnak, hát leveszem. Van még máshol is 🙂

zeroEV

7 dollár? Most már tuti, hogy analfabéták az olvasóim, bazmeg! Áruld már el, milyen ctr van nálad, vagy hány látogatóból hány klikkelt (tízből hét? :D)
Ha titok, jöhet mailban is 😀

sithlords

én is kiröhögtelek
ciki volt
de azért cuki is persze

Ogelo

Én is hasonlóval küzdök, csak nem blognál hanem rendes honlap. Úgy néz ki elkezdek hírdetőket keresni az AdSense helyett, mert valószínüleg így a sokszorosát fogja behozni az oldal. Amúgy nekem napi 3-4$ jön be.

Az Old-Game dologgal is azonosulni tudok! Egyik barátom most hozott el nekem egy Commodore 128D számítógépet! 😀 Még sosem láttam. Összedugtuk, működik. És jött vele egy szatyor floppy is! Leültünk és GAME…észre se vettük, hogy elment az idő!

Régi szép idők…