Nem a szégyen a hasznos, hanem a futás

Korábban már ömlengtem a Nike + iPod termékről. Persze azóta kvázi rendszeresen futok (már felötlött bennem ettől függetlenül a futó cipő gondolata), és ma OP ezt mondja:

és az, hogy fogod a környékedet, betöltöd google mapsben, rárajzolod a futóútvonaladat, majd a gép az első futás utána a felismert nehéz szakaszra (amit a sebességed eséséből kalkulál) felajánl egy power songot? és ehhez nem kell egy 300 dolláros gps-t kötni a csuklómra.

OP nem viccel, ilyen feature tényleg van benne. Sőt, egymással lehet futni és összemérni az eredményeinken a Nike oldalán. Mindez egy kb 7 ezer forintos eszközzel.

Az iPod shuffle-m amúgy sem megfelelő, mert nem kezel playlistet (és a korábbi postommal ellentétben valójában EZ a komoly baja) — meg ha már itt tartunk, az, hogy nem látom, mi a szám címe, hiszen rengeteg ismeretlen cuccot tolok fel.

Elismerem, hogy annak idején inkább a hype miatt vágytam a Nano-ra, meg a Nike futócipőre, viszont ma már a futásra vágyom. Első a sorban a rendes futócipő lesz, a terhelésen is próbálok változtatni, nem előre, hanem középen/hátul próbálom elnyeletni a becsapódást stb.

Ez a Nano téma meg hab a tortán, és az Apple site-on látom ám, hogy rengeteg kis apró feature van (előző lapon érdemes megkattintani a linkeket!), amivel még geek-ebb a futás. Én például a mai napig a mobiltelefonommal (!) futok és azzal mérem az időt.

Jó lesz ez.

PS: Az Apple site-on ma megnéztem a frissített iPhone oldalt. Nagyon baró a cucc és szeretném is használni. Arról nem is beszélve, hogy egy remek iPod. Egyetlen bajom van vele: sajnálnám kivinni terepre a 200 ezer forintos eszközt. Éppen ezért maradok a K850-nél és az Apple iPod Nano terméknél. Namaste.

29 hozzászólás

airween

Most csak én nem látom az összefüggést a post és a futás között?

tamas

airween: a nike+pod kombo pont olyan kurvajo, hogy megjon a futashoz a kedve az ilyen kover malacoknak is, mint en. ennyi.

mondjuk szkvassolni nem mernem bevinni, pedig gondolkodtam azon, hogy mennyivel lehetne eroteljesebben jatszani valami rokkos muzsikara 🙂

ato

a cipot NE vedd meg hozza, anelkul is megy a dolog. az en cipomon egy pici zseb van, abba pont belepasszol, az eBayen talasz egy muanyag pockot, amivel a fuzore tudod erositeni, de ifju McGywerek hazilag is megoldjak ontapados tepozarral.
viszont nem pontos. ugyanazon a szakaszon (fogalmam sincs milyen hosszu) mertem mar 4.71km es 5.61km kozott tobbfelet is, sot a google map egy teljesen mas adatot adott (abban ugye nincsenek a szintkulonbsegek). Be lehet kalibralni, de annyira nem izgatott a tavolsag 🙂
Amire tenyleg jo: motival es idoben szol (pl 10 perc van meg hatra – ha idot futsz),sot a legjobb idoid/ leghoszabb tav, legtobb elegetett kaloria utan lance armstrong jelzi, hogy milyen kiraly is vagy. a “hype”-bol meg egy felso jutott nekem, aminek az alkarjan van egy tok a nanonak, a kabet a ruha alatt vezetheted el, illetve a ruhan keresztul is fogod erezni hol a center -gomb, amivel aktualis infokat mond a kedves hang a fuledbe, illetve a powersongra ugorhatsz. Ja es ne felejtsd el kikapcsolni a radiadot futas utan, mert hamarabb lemerul.

tamas

ato, a cipot azert nem kell megvenni, mert nem jo, vagy mert van az embernek mar ugyis valamilyen cipoje? nem ertek hozza 🙂

deKata

2 hete próbálok terepen futáshoz (értsd nem aszfalt, nem edzőterem) való cipőt venni. Adidasból 1 fajta van (27e), Nike, Reebok, Puma meg nem tart. Milyen világ ez, mindenki aszfalton fut, vagy az aszfaltos cipőjével megy a szigetre?

angelday, neked milyen cipőd lesz?

spion

azert ez igy eleg gaz:
“The sensor’s battery is not replaceable. Battery life will vary considerably based on use and other factors.”

ato

igen ezert kell kikapcsoni a szenzort (azaz szerintem a jeladot, a szenzor az, amit a nanora dugsz – az veszi a jelado 2,4 Ghzes jeleit – csakhogy tuti tumorban halalozzon el az emberiseg ugy, ahogy van).
a cipot en azert nem vennem meg, mert 100-120 euro, es a 30 euros bevalt futocipovel is tokeletes a USER EXPERIENCE. a kulonbseg annyi lene, hogy a nikeplus csukaban a bal labbetet alatt egy kis “odu” van a jeladonak. na ezt hivjak arukapcsolasnak. a nano meg szuper, erol alkan podcastot bele, hadd fusson!

ato

ja megvalami, ha bemesz a boltba, a jelado bekapcsolt allapotban van a dobozban. -> vedd meg minel hamarabb, mert holnap mar akar le is merulhet 🙂

airween

Hella,

ha _futócipőt_ akarsz venni, amiben futni akarsz, nem majomkodni, és azért akarsz futni, mert szeretsz, nem pedig mert az iPod Nano meghozta a kedved, akkor nézd meg a Népstadionban levő irodaház felső emeletén a futóboltot (a nevét nem tudom, talán Spuri?). Ott hozzáértők adják el neked a cipőt (nem biztos, hogy Nike-ot), amit az alapján választanak ki, hogy megkérdeznek: hány kiló vagy, hol szeretnél futni, merre taposol…

HTH:

a.

airween

bocs, sonik_n0ise küldte a linket, az az a bolt, ezek szerint elköltöztek.

sonik_n0ise

jaja ez lesz az. partnerem a 8. felpróbált cipőjére mondta az h na ezt kérem. egy sosem-hallottam-róla-brand, de ők értenek hozzá, egy próbát megér.

ato

(nikeplus cipo ara)-(barmilyen mas jo futocipo ara)=uj jatek a konzolodra, vagy kinek mitol all fel a szor

karon

basszátok meg: edzőteremben, kocsiban, üzletekben, kávézóban, munkaállomás előtt ülve, diszkóklubban, mindenhol szól valami faszom zene.

futni azért megyek, hogy végre kuss legyen. a madarak csicsergését meg a szél fúvását akarom hallgatni, nem valami redva empéhármat.

amúgy meg a cipő is kábé mindegy. egy szabály van: aszfalton tilos futni.

ki az erdőbe, geekek!

ato

en olyan vagyok, mint az a szoke no a viccben : belegzes, kifujas.. nekem jol jon, ha a kedvencem adja a tempot.
szerintem ha valaki raveszi magat a sportra, es megszereti, akkor mar megerte. nem beszelve a 10 kilorol, amit fogytam. masok vagyunk, ennyi.

airween

Hella,

igen, én is Saucony-t akartam javasolni, miko’ futottam aktívan, 80+ voltam, és mégis elég jól bírta (a térdem is). És az ato által írt képlet nagyon igaz, egy Saucony-t kapsz 10e körül, egy Nike-t nem nagyon…
De akkor is érdemes elmenni, mert megézik a lábadat, és nem internetről rendelsz kép alapján (ami azért lássuk be, elég nonszensz… :))

És még két dolog: yes, I know what do you mean, és a Nike nem feltétlen kommersz, szerintem nem egy maratont nyertek már Nike-ban. Megjegyzem aki nyerte, valószínüleg Asics-ban (vagy bármi másban) is megnyerte volna 🙂
Másik, hogy Federernek persze hogy jó a Nike – amennyit kap érte, hogy felveszi, annyiért én is elütögetném a labdát… 🙂 (Jocó, ezt komolyan gondoltad? :))

a.

nyenyec

A shuffle-ben nálam az a gáz, hogy nem bírom rendesen tekerni a hosszú podcastokat, ráadásul attól függően hogy mikor töltöm fel, elfelejti, hogy hol járt.

Ha bírnék futni én is vennék ilyen iPod + Nike kombót mert nekem is tetszettek a fícsörök. 🙂

vargatom

Jó móka ez a Nike+, motivációnak teljesen megfelel, ég a pofád magad előtt amikor látod hogy milyen rég nem voltál futni, vagy örülsz hogy lefaragtál még egy percet.

Ráadásul – lustaság FTW – minimális erőfeszítésbe kerül használni, elején meg végén megnyomod a gombot, aztán iTunesban feltöltöd, és lehet visszanézni a főbb adatokat, rajzoltatni a grafikonokat. Sima stopperórával ezt nem csinálnám végig, Excelbe irkálás és egyéb tökörészések nem érnék meg a fáradtságot.

Egyébként a jeladó nem csak akkor megy, amikor lépkedsz? Én valami ilyesmire emlékszem a manualból, és a cipőt csak futásra használom, elvileg nem kéne lemerülnie…