Mordori vihar

Tegnapi vihart túléltétek, mindenki megvan? Nagyon komoly doomsday hangulatom volt az elején látva a sötét fellegeket, és a pusztulást, amit magával hoz. Mordor awaits.

AlieN sem volt rest, elefántcsonttornyából tripoddal kiegészítve villámot (!) fotózott:

A kép Flickr-re postolva megtekinthető itt. Nekem nem maga a villám tetszik, hanem felette a fellegekben úszó kisülés-folyam. Hádész baszki.

19 hozzászólás

vinczepeti

itt sümegen semmi hasonló nem volt, esetleg egykét gyenge villám a messzeségbe, meg egy kis eső, de szerencsére az armageddon nem ért el idáig!

Psycho_Dad

Miskolcon is hasonló jellegű villámok ostorozták a földet, de nem is ez a durva, hanem az, hogy kb. 5-6 másodpercenként tették, mintha vki kapcsolgatta volna odakint a világítást, vagy mintha egy szabadtéri disco lett volna zene nélkül.
Legjobb az volt, ahogy az autók lámpája megvilágította a szélvihar által ide-oda fújt nagyon sűrűn lehulló (már-már hömpölygő) esőt, mintha csak a parton kavarta volna fel a homokot, cudarul nézett ki, kár, hogy nem volt mivel lekapnom a pillanatot : /

Holland

hazafelé a kocsiablakból láttam egy lányt, aki kitárt karokkal jött fel a metróalagútból és üdvözült mosollyal az arcán készült egyesülni a világmindenséggel. Remélem legalább egy villámmal sikerült neki.

geri

Az autópályáról nézve volt különösen doomsday, amikor jobbról egy nagy porfelhővel megérkezett a szántó felől a vihar, és átcsapott az úttesten. (M3 Budapest határában, háromnegyed nyolc körül.)

Szerencsére amekkora böszme nagy autóm van, alig lehetett megérezni a lökést, de parának para volt. Aztán kaptam jeget is, de azt már Zuglóban, parkolás után.

Ilyet amúgy még nem láttam én sem, hogy az égen 10-15 másodpercig rajzolódott kifelé egyetlen villám-láncolat, ami végigment a teljes látóteremen.

Handras, a gépek megúszták szárazon?

tamas

buszon (omglol luzer!) aludtam es valahol butaorsnel vettem eszre, hogy az m1-en csonakazunk, literally.
aztan amikor hazaertem, nagyon szimpatizaltam a gondolattal, hogy ma mar nem kell locsolnom a kertben ;]

b

Hadesz hogy jon ide? O nem ezen a teruleten dolgozik. Zeusz a villamos isten.

beton

hogyan is kell JÓL villámot fotózni?

vagy ahhoz azért sok 1/5 sec-el eltolt villám kell egymás után, és a 20-as expo sorozatból majd egy-egy csak jó lesz?

vargatom

Nekem nagytudású haver azt mondta, hogy statív + nagyon hosszú exponálási idő kell, mert egyébként millióból egy az esély hogy pont elkapd azt a pillanatot. Persze Pratchett szerint a millióból az egy esélyek elég gyakran bejönnek 🙂

Úgy tűnik ma nem lesz zuhi… ki megy még bátran futni? 😀

Pálesz

Nálunk a Börzsöny környékén hasonló volt a helyzet, fél óráig ugyanez ment, kb 1-2 másodperces villámlásokkal.