Június 29!

iphone.jpg

Az Apple kirakott a honlapjára egy több, mint húsz perces bemutató videót az iPhone-ról. Szerintem sok minden negatívumot el lehet mondani erről a cégről, de hogy más ilyen gusztusosan nem tálalja a dolgokat, arról azt hiszem kár lenne vitát nyitni.

Egyszerűen döbbenet, hogy mennyi mindent tudnak hozzárakni ehhez az egész mobiltelefónia históriához. Amíg a hülye Nokia éveket vesztegetett el azzal, hogy milyen eszközöket dizájnoljon, addig az Apple fogta magát, és homlok egyenest más módon ragadta meg a kezdeményezést. SE meg Nokia le van ragadva azon a szinten, hogy “megnő” a kiválasztott ikon — bruhaha.

Nekem, Mac fogyasztónak borzasztó kellemes ez az interface. iChat-szerű megjelenítése az SMS beszélgetéseknek, meg az idióta hang. Web böngészés, telefonos tennivalók, Apple szolid csengőhangok (!).

Nem fogom megvenni, mert ahhoz drágának találom, de hogy kurva jót csináltak, és jól adják el, a felől nincsenek kétségeim. Bárcsak több ilyen cég lenne a piacon.

update: Doransky is hasonló következtetésekre jut. Full disclosure: Doransky Mac user.

9 hozzászólás

tbs

Háttérkép beállítás:
üzemidő: 7:18 -> 7:38
Kicsit vontatott. Ráadásul nem is látszott a végén… :DDD

Ha WMx-nél masszívabb lesz a cucc, minden WM user cserélni fog. (+GPS +iGO)

Teccik.

fns

Teljesen egyetértek – Apple tud gusztát csinálni. Nagyon tecc a cucc, főleg, h bele is illik a home automation mániámba, mégse hiszem, h a hard buttonok teljes hiánya jó 5let.

PeBa

De gyűlölöm a QuickTime-ot, Istenem. Most miért nem lehet flash-playerben kirakni?

tamas

peba: csak. ne utald a formatumot baszics, van hozza ezercsillio platformra lejatszo. juz teknolodzsi, 2007-ben vagyunk, nem csak konzolon folyik az elet ;]

btw. arrol senki se ir, hogyha disznovagas kozben hiv a fa’tter, akkor mennyire lesz dzsuvas a szkrin, meg hogy a hurkaujjaimmal hogyan fogom okosan hasznalni a billentyuzet, ill. hogy europaban (itthon!) mennyi ficsor lesz hasznalhato.

mindenesetre tenyleg szviit. a bemutato videon levo faszi viszont vicces, tok fsj hangulatu a ruha miatt ;]

PeBa

Mikor disznóvágásra mész, akkor átteszed a SIM kártyát a régebbi telódba. A disznónak úgyis mindegy, milyen telefonod van, de munkahelyen meg iPhone-nal te leszel az űberfaszamájergyerek! Szvsz egy PDA-t valahogy jobbnak látok, azokból is vannak szép példányok.

Zila

Ha disznóvágás közben hívnak én megtörlöm a kezem és utána felveszem a telefont 😉

Én megvárom a 2. vagy 3. generációt belőle, addig javítgassák a hibáit, készítsenek több alkalmazást rá…

DnP

Egyszer disznovagas kozben egy eos Mark I-et nyomtak a kezembe egy millas obival.. ne.. probad ki.. eleve dog hideg volt kint, nem gyengen remegett kezemben a cucc 🙂

Amugy nalunk mikor lesz kaphato e csodafon? Kiprobalnam szivesen.. ha az ara 50 korulre esen vennek is talan 🙂

Til

Azt ne mondd már hogy ezelőtt disznóvágáskor a hurkás kezeddel megfogtál bármit is. Még egy 3210-est sem fognék meg így mert utána meg kell pucolni vagy ki kell dobni.