Belsőség – instant get

Bazsó Gábor (Totalcar) idén februárban frissítette utoljára a blogját, a karotta.hu-t. Azt hiszem, neki blogot írni olyan, mint másnak pénzért cikket írni: folyamatos felkészülő munka, hajnalig tartó, álló faszként való bele-mélyedés a témába. Pedig a blog az open source elvekre építhető igazán: “release early, release often”. Látjátok, a plastik media milyen sikeres, nem? 😀

Kollégája és fegyverhordozója, Orosz Péter ugyanakkor blogra termett, az internet fia ő. Kezdetben mindenféle saját blogokkal próbálkozott, emlékszem, volt neki loop_1 néven is (ejtsd németesen: lup-ájn), aztán Laughing Squid matrica gyűjtős / hostolós kzamm.com, amin angolul próbálkozott feltárni a magyar service industry betegségeit (now defunct), míg meg nem találta a helyét a Totalcar belsőség blogjában.

Orosz postjait átszövi a kegyetlen nördizmus, témái is leginkább ebből a kultúrkörből táplálkoznak. Ő volt az, aki elment a BMW újságíró napjára, és minden, amivel visszatért néhány zsírkréta rajz volt azért, mert nem engedték fényképezni. Legtöbb postja is ilyen: kocsik, érdekességek, contemporary blog art.


Nínó Karotta, Farkas Dani és Orosz Péter Le Mans-ban az R8 felé tart
fotó: Csikós Zsolt

Megmondom őszintén engem, a mai nap 29. életévébe forduló Antal Gergellyel ellentétben, aki képes volt fallabdához menet végig erről beszélni, nem érdekelnek a kocsik. A Totalcart ritkán olvasom, mert leszarom, mi van a motor világában. Egyszerűen ennyi információ mellett nincs igényem arra, hogy megismerkedjem a kocsikkal is, szinten tartva a tudást. Van kocsim, és nem veszek újat — comprende? Mégis, mi lenne a következő lépés, képben lenni azt illetően, milyen videokártyák vannak a piacon? Bruhaha.

Orosz blogja viszont inkább szórakoztató nerdery, mint autó-motor-sport, ezért olvasom, feedelem. A Totalcar-körüli történésekről is éppen elég ilyen formában megkapni a dózist, mint követni a kiismerhetetlen/végeláthatatlan TC címlapot. Például ez az “instant get” videó és cikk — haha!

Értékelésem: négy fölé (túl sok a forma-nördizmus ahhoz, hogy megkapja az ötöst).

PS: A totalcar.hu/belsoseg valami idegen helyre visz. A blog erejének hála, Fenyő Balázsék megcsinálták. BLOG POWER!

19 hozzászólás

AlieN

Fátter, szóvá teszel te itt minden körülményt, de a lényeg? Az eredmééééény?

Jano

Ezt az Instant Get akciót mennyi marketinges fogja megpróbálni lekoppintani…

alpi

Ésakkor AlieN egy napon születtünk (24), vagy te 25-én? Mindegy, lényeg hogy nagy király kancerek vagyunk.

Adi

Érdekes ez az autóbuziság, én ebből 16 éves koromban kinőttem. Lehet, hogy azért, mert nekem elég nagy a farkam? :)))

De rite Jozsi fan

Jozsi, nem iszunk egy kavet? Hozd a nagyit is. Komolyan, jokat rohogunk a postjaidon.

Gyere ma 4-re a Moszkvan az orahoz.

Fuggony.

Holland

Ne menj. Ismerem én az ilyet. Odamész gyanútlanul, berántanak egy rendőrautóba, aztán szétgyömöszöli a seggedet. Kell ez neked?

A.

es ha erre bukik?
kepzeld el, milyen franko post lenne belole 🙂
erdek nelkul mondom 😉

mookid

engem amikor legutóbb ilyen aranyosan invitáltak, abból MLM lett. voltak pillanatok, amikor a seggbekúrást választottam volna, pedig…

xtal

“Ő volt az, aki elment a BMW újságíró napjára, és minden, amivel visszatért néhány zsírkréta rajz volt azért, mert nem engedték fényképezni.”

nekem errol inkabb a “hisztis infantilis kocsog” szokapcsolat jut eszembe, mintsem a “jo poen”.

scheerti

Én mint autóbuzi úgy gondolom,hogy kell a Belsőség. Mindenkinek aki úgy érzi,hogy az és mindenkinek aki úgy érzi,hogy az lesz. Nem vagyok nörd,autóbuziból is csak szárazdajka aki lelkesedik minden iránt ami gurul. Karotta blogja pedig jó hely volt,kár érte…