Mac OSX Leopard ikon-fesztivál

Téved, aki azt hiszi, hogy az októberben megjelenő Leopard-ban a mostani 128×128-ről 256×256-ra nőnek az ikonok, azok ugyanis 512×512-re fejlődnek. Íme az élő példa (én is úgy kaptam, nincs fönn egyébként a gépemen):

Katt a teljes méretű képhez, és AGYELDOBÁS!

Full disclosure: ez a fajta BSOD vicc a generic PC ikonnal szerintem nagyon béna és méltatlan. Nem lehetne ugyanezt több stílussal csinálni? Én a kultúrált szórakozás híve volnék.

Kis kitérő erre a vektor/bitmap ikonrajzolás mizériára: a screenshoton remekül megfigyelhető, hogy hogyan kell ötvözni a két világot. Bizonyos bontások alatt meg kell tartani a pixeles verziót (az ikon-kraftoló mester míves munkáját), a fölött pedig egyszerűen bele kell tolni a vektorokat és grádienseket. Ennyi! Sayonara.

15 hozzászólás

Zila

Ha soha nem láttam volna a kis fekete boxot a kijelzőmön, ahol több nyelven közli velem az osx, hogy akkor a további lehetőségem az, hogy kikapcsolom szépen a masinámat valamint, sosem láttam volna mindenféle üzenet nélkül újraindulni a gépemet akkor a BSOD viccelődéssel semmi bajom nem lenne. De ugye mindkét esetet volt szerencsém látni, előbbit többször, utóbbit talán egyszer a 2.5 év osx használat alat…

DnP

dejooo.. rajzoljunk 2048*2048 ban ikonokat… ekkora baromsagot..

birka

Az a timeicon olyan, mint egy rendes szupersportautó üzemanyag-betöltőnyílása. Dr. Orosz majd beájul tőle 🙂

vargatom

Ja, meg manapság minden PC-hez randa elsárgult CRT monitort adnak, gratula Apple.

ironyice

vargatom: Hat perszeee, mert csak az apple adhat erot, es mindent lebiro akaratot! 🙂 Ez valoban gaz.

Péter

Lehet, hogy a be nem jelentett über-secret felbontásindependens felhasználói interfészhez akarnak ekkora ikonokat…

Adi

Fátter, látod, ezért utálják sokan az Apple-t és a felhasználóit – ott sokaknál megfigyelhető ugyanez a nagyképű és gőgös hozzáállás.

misran

Anno még Amiga és PC tábor között éreztem hasonló vibrálást.
Nem volt sizmpatikus. Nem kétlem hogy volt amikor az Amiga mutatott jobb utat, de nézzük meg hol van ma. Talán ezért (sem) érdemes vibrálni, de mindenkinek szíve joga.