Szar az új Index dizájn

Az emberek azon többsége, aki ma hallatta hangját, fikázta az Index új dizájnját. Mindegy, kivel beszéltem, mindegy, ki jött szembe a csatornán, valamiért ez volt a meglátás, az Index olvasói konszenzus.

Átekinthetetlen, erőtlen, tipótlan, fehér, száraz, szar.

Élettapasztalatom az, hogy a designhez mindig mindenki ért. Mutass meg két mockupot valami magasra pozícionált embernek a gazdasági létrán, és máris megmagyarázza, melyik a szar. (Még az is lehet, hogy indoklás nélkül.)

A félreértések elkerülése végett szeretném egyszer s mindenkorra tisztába tenni ezt a kérdést.

Tehát:

1.) Az Index régi arculata (AZ ÉN DIZÁJNOM BASZKIKÁM!) valami hat évig volt fenn. Többé-kevésbé ugyanazt a struktúrát kapta az olvasó, ahhoz szokott hozzá. Ettől áttekinthetetlen az új. (Értsd: nem az, csak még friss.)

2.) Bizalom. Ne gondoljátok, hogy Uj “James Hetfield” Péter és csapata nem tököltek ezen a dizájnon. Nem mondom, hogy ők itten a portál felülettervező ironman alakulat, de azért az eltelt több, mint 10 év alatt bizony akkumulálódott tudás ottan. És aki azt gondolná, hogy ez semmi, az vegye figyelembe, hogy Uj Péter és felülettervező csapata külföldi és magyar konkurrens portálokat is napi rendszerességgel elemez és szakért. Nem úgy, mint ti. Hiszen nektek nem ez a melótok. És jól is van ez így. Tehát: amit látunk, a mögött van valamiféle gondolatiság. Tudom, mert ott tapostam a fotosoppot én is.

3.) Az újba mindig nehezen szoknak bele az emberek. Ezért megy folyamatosan a hőbörgés. Szerintetek annak idején, amikor AZ ÉN DIZÁJNOM BASZKIKÁM ment ki, akkor nem volt hőbörgés? Nem-e? De igen. Mindenkinek mindennel baja volt. És aztán eltelt fél év, majd hopp! Mindenki megszerette, meg elfelejtette a problémáit. Ma meg már az a bejövős (röhej), és az új a szar. Hat év (…) múlva, megint ugyanez lesz. Ennek ilyen a lélektana.

4.) Szabály: ránézés után nem szakértünk. Do the math first.

5.) Nézzétek meg a dizájnváltást követő vicces kommunikációs anyagot, animgif címlapot, videókat. Mit láttok? Én ugyanis azt látom, hogy büszkék rá. Azok lennének, ha azt gondolnák róla, hogy szar? Csináltak volna ekkora csinadrattát, ha azt gondolnák róla, hogy szar? Ha ők hisznek benne, ti nem tudtok?

Nekem is voltak észrevételeim a mostani dizájnnal kapcsolatban, például hiányolom a “márkát” belőle, de egyáltalán — és most kérlek lassan olvassatok, mert a post lényege jön — nem visszalépés a mostani felület.

És most kiállok mellettük, mégpedig úgy, hogy le se szarják, mit szoktam mondani időnként. Izé, nem is érdemelnék meg.

Függöny.

69 hozzászólás

Sasi

Nekem a web2 újhullámos protáljaival minddel ugyanez a bajom, nem látom mögöttük a márkát. Nincs. Van szép gridre helyezett dizájn (mintha, aki eddig nem tanult volna tipot nem tervezett volna így vagy nem tudta volna, hogy így is lehet tervezni), meg fejlécben logo és nagyjából kifújt, egyre közelednek ezek a portálok egymáshoz, sőt a logo is egyre jelentéktelenebb szerepet kap. De véleményem szerint sokkal jobb lett, mint a régi, nem azért, mert te csináltad volt ronda, ronda volt, ideje volt váltani.

sku

Józsi, én osztom a véleményed (amiről tudjuk, hogy olyan, mint a segglyuk).

Ha a világ összes webes megjelenéssel foglalkozó (szak)emberét összehoznánk, adnánk nekik fejenkét egytrilió dollárt, és cserébe meg kéne alkotniuk a világuniverzum legfaszább oldalát, azt is telibefikázná valaki.

minden nap olvasom.

medoc

Ad, attól, hogy büszkék rá, még nem biztos, hogy jó…
Nem az a lényeg szerintem, hogy a webdesigner társadalomnak tetszik-e, hanem az, hogy a fogyasztó (ez szokott a fontos lenni neked is, nem??) mit szól hozzá.

Egy dolog, hogy egyből mit szól, méghozzá egyre fontosabb, mert lehet, hogy másodszor már meg sem nézi. Másik dolog pedig az, hogy az első pillantás után _használni_ mennyire lehet.

Épp ezért én egyelőre nem fikázom (bár nekem is túl fehér), inkább próbálok hozzászokni. Ha nagyon nem megy, na akkor majd keresek mást.

nemeseri

Mindenkivel akivel beszéltem és van valami fogalma a webről azt mondta, hogy neki jobban tetszik az új oldal mint a régi. A fórumban fikázó embereket nem értem… dehát mindenki azt mondja, hogy a design váltás mindig, mindenhol fikázással jár.

Nekem nem hiányzik egy hír portálról a szín, meg a túlzott márka, az emberek úgyis az írásokért / közösségért látogatnak egy oldalt. Szét lehet designolni egy oldalt, de a végeredmény szinte mindig a használhatóság rovására megy…

Handras

Nekem is teccik, egyetertek a post fikaval kapcsolatos reszeire. Szokatlan, de ettol fuggetlenul teljesen jo, olvastam ma is ugyanugy mint tegnap, oszt jonapot. Es kulonben is unalmas volt mar a sok sarga 🙂

Dönci

Nekem jó lesz a lap. Amit kicsit hiányolok, azok a hangsúlyok. Nem emelődnek ki rendesen a tartalmi egységek címei.

Ha beindul a lap, és lesznek mindenütt illusztráló képek, akkor teljesen jó lesz az oldal. IMHO.

CsasZ

Namost az tényleg vicces, hogy olyanok fikázzák, akik nemcsak azt nem tudják mi az a feed, de ugyanígy az animgif fogalma is kihívás nekik. És nem feltétlenül azért, mert meg sem születtek, amikor animgif “korszak” volt.

Zila

én ma a szokásosnál több időt töltöttem az indexen, hogy ismerkedjek az új arccal. Semmi baj nincs vele, a hoveres friss hírek a topmenüben jók. Betűméret jó. Hasábszélesség pont jó. Az külön jó, hogy bal oldalon nincsenek ugribugri reklámok a cikk mellett, nincs ott semmi menü, fisz-fasz. A cikkek mellett elhelyezett kapcsolódó anyag link is bejövős, nem kell a cikk végéig görgetnem. Rovat cikkei is hangsúlyosabb a cikk mellett. Nem értem miért kéne agyonmárkásítani egy portál? Tudom, hogy az indexet olvasom bazz, ott van címsorban… 🙂

(mellesleg origo-ra lehet ballagni szart nézni: Cikk címe: Akiknek nem játék a színészet, ablak címsorában: Lost, Hősök, A szökés: A háttérben dolgozó profik. Mi van??? Hírcentrumból _új ablakban_ nyitja a linkeket. Ha valamit rühellek az a target=_blank… majd én eldöntöm, baz, hogy hova nyíljon.)

asorompo

a régit már cca. 1-2 éve le kellett volna cserélni

kösz

fater

nincs bajom vele, de azért bevallhatjuk, hogy kicsit szárazra sikeredett

seal

Csúnya.
Nagyon praktikus, nincs bal oldalon menu, a kiskepernyos mobil szarsagokrol is jol lehet olvasni.
De csúnya: trampli
Nem tobzódik a szinekben és nagyon nagyvonalú a betűméret.
Mégis csúnya: otromba

Nincs feje az oldalnak, nincs kiemelve semmi, minden összefolyik. Túl rövidek a lead-ek. És a web2, az a lenyíló menünél megáll?
Nagyobb lead-et, képet, bővebb kontextust toljanak nekem, ha valami fölé megyek az egérrel.
Értem én, hogy túl sok az alportál, és mindenki címlapra akar kerülni, lehetőleg az első lap első 2/3-ra, de baszki, ha ilyen gezemicét tolnak elém, abban az étteremben, ahol eddig arra figyeltek, hogy nekem jó legyen, akkor csak hebegek és vakarom a búbom.

Csúnya baszki: Unalmas, jellegtelen, és nem érzem, hogy értem, miattam volt a váltás.
Csúnya.
És nem a régit sírom vissza, hanem csak csodálkozom, hogy ezt minek kellett kitolni.

klarky

A következő játékot ajánlom.

Az egyik ablakban nyissátok meg az Uj indexet, egy másikban meg a cnn.com-ot.

Aztán tessék bőszen nyomkodni az ALT + TAB-ot!!!!

Aki 5 perc alatt 5-nél több különbséget talál szerkesztésben, alapelvben, design-ben, az jelentkezzen agysebésznek, vadászpilótának, vagy űrhajós fedélzeti mérnöknek.

Ugyanis nincs.

Értem én, hogy új design, de egy két 5let és kreativitás jó lett volna.

Na majd meglátjuk…

xtal

“Namost az tényleg vicces, hogy olyanok fikázzák, akik nemcsak azt nem tudják mi az a feed, de ugyanígy az animgif fogalma is kihívás nekik.”

miert, az index kiknek keszul szerinted?

xtal

amugy az uj dizajn tenyleg egy fostenger.

odaig, hogy fejlec, meg franko, de aztan ami alatta van, osszefolyik az egesz szar. nincs benne kapaszkodo a szemnek, valamint az sem allapithato meg elso blikkre, hogy melyik cikk melyik rovatbol jott.

es kovezzetek meg, de en ugy erzem, hogy a tartalom is egyre gagyibb, bildzeitungosabb lesz az indexen. vezercikkek kozott szinte semmi politika, nemzetkozi hirek, publicisztika vagy valami, hanem celebek-segg-pina-fasz-csocs-baszas-kinekujultkimaazaranyere-agyoncsapottegybuvartavillam-ketfejukigyoszuletett.
az gagyiimage mar csak akkor lenne tokeletesebb, ha a fejlecbe fixen be lennenek drotozva a heti akcios tesco termekek (angebot!).

kell ez? biztos hogy kell?

robi

Érdekes, én csak pozitív kirtikát olvastam… Mindenesetre a te narancssárgádat szokni kellett (meglepő volt akkoriban, na), de ez _nekem_ elsőre bejött. Lehet, h öregszem, meg roszabb a szemem, de ezek a nagy betűk, szellős sorok pont megfelelőek.

Az indexre olvasni járok, nem bambulni, h mennyire faszán ugrálnak elő a menüpontok mellé a kattinthatatlan alrovat címek…

Fizetek Etelének egy sört, ha találkozom vele.

fater

cnn.com-ot fel akartam hozni példának
viszont igenis van különbség és éppen azok a hangyafasznyi különbségek teszik azt jobbá, ezt meg szárazzá

xtal

“És aki azt gondolná, hogy ez semmi, az vegye figyelembe, hogy Uj Péter és felülettervező csapata külföldi és magyar konkurrens portálokat is napi rendszerességgel elemez és szakért.”

a jelek szerint kurvara feleslegesen teszik ezt, mert nem tudjak ertelmezni, amit latnak.

es most alljon itt egy ellenpelda egy szinten hofeher, szinten “nyomtatott-feelinget” imitalo, megis tokeletesen tagolt weboldalra:
http://www.zeit.de/2007/30/Internet-Kriminalitaet

es hogy mobilon is olvashasd:
http://mobil.zeit.de
(termeszetesen reklam nelkul, mert nem akkora faszparasztok, hogy a dragan vasarolt mobil savszelessegedet zabaljak, es a te koltsegeden toljanak reklamot az arcodba.)

na ez az, ahova technikailag sosem fog eljutni az index. meg egy szaros forumot sem birnak fennakadas nelkul uzemeltetni.

Adi

cnn.com – sírva röhögök. :))) Ez kb. olyan, mint a HVG Economist-lop^Wkoppintása, mármint a papírformátumra gondoltam.

AZso

“Te Lali, rossz helyen van ez a kocsi…”
“Ez? Dehogyis, jó helyen van az…”

Mindig lesz, aki fikázik, pláne manapság, amikor divat.

Dr. Szöszi

Én nem értek a webdizájnhoz. Nem tudom, mi az a CSS, a hover, a webkettő. Én egy egységsugarú médiafogyasztó vagyok, aki évek óta az index.hu-val nyitja a napot.
Most azt látom, hogy fogyaszthatatlan, összefüggéstelen, jellegtelen. Nem kezdem vele a napot, nem lesz kattintás, bevétel.

sz

“Komolyan. Most mit teszel, Origot olvasol? Hvg.hu-t?”

józsi, ne csináld már!
hát persze, hogy plastik médiát! :))

kemuri

Valoban ott a pont, a designhez mindenki ert, rengeteg a megmondo ember, de vmiert en meg egyetlen postot se lattam ahol vki postolt volna egy sajat screenshotot, hogy nesztek, igy kell jot csinalni, ezert meg ezert jobb ez mint az uj index design..

root33

ma már sokkal jobb, mint tegnap:-) változott vmi vagy megszoktam?

fater

cnn köntös 2 perc alatt 🙂
http://anana.hu/foto/index/index_cnn.png

az azért látszik, hogy ha nem az 1 pixeles csikokkal vannak elválasztva a különböző egységek, sokkal szebben tagoldódik, az ember egyből vágja mi-merre-hány méter
viszont így az isten nem mossa le róluk, hogy a cnn-t koppintották 🙂

EdBoyWW

Kb. Dr. Szöszihez hasonló kompetenciával osztom az észt (annyi különbséggel, hogy nagyjából tudom, mit a CSS, a hover, a web2).
Felmentem az új indexre. Röviden: szokatlan, kicsit talán keveslem benne a színt, de: _mindent megtalálok rajta amit akarok, a rovatokat áttekinthetőbbek tartom, a javascriptes rovatbuttonok tetszenek. Még rövidebben: nem értem a fikázókat.

Seven_Of_Nine

Kikéne írni egy pályázatot az INDEX.HU új arculatának elkészítésére. Akkor aki hőbörög összekaphatja magát és nevezhet egy arculattal

Lehet sokkal jobb is kisült volna, és a kecske is jól lakik a káposzta is megmarad 😀

Zila

Seven_Of_Nine: Dehogy, csak eggyel kevesebb hőbörgő lenne…

Seven_Of_Nine

szerintem ez minden változással így van. meg kell szokni. Régebben még mindenki nagy szemekkel nézett amikor pár ember a retro divat szerint ölzötködött, most meg mi van? teljesen visszajött a retro és már az az alap

de pl, ez a kocsiknál is észrevehető. Ha változtatnak valamit a régihez képest akkor is megy a hiszti, aztán megszokjuk és rájövünk hogy mégis jó a változtatás.

Persze van kivétel: BMW, MERCI, APPLE (:::) ) ha holnaptól kezdve abakusszal kéne dolgozni bennük akkor se lenne senki aki hőbörögne mert ugye BMW, MERCI, APPLE :DD

Zeusz

Ki az a barom, aki a dizájn miatt frekventál egy oldalt, és nem a kontent miatt? A dizájn szükséges “rossz”. Lehet róla elmélkedni, hogy milyen lenne így-úgy, milyen technológiát lehetne még alkalmazni, hogy igazán faszán webkettes legyen, de nem ez a lényeg. A tartalom, és az, hogy el tudd olvasni. Nos, nem tudom, ti hogy vagytok vele, fehér alapon fekete betűk nálam egész jól mennek. Arra meg, hogy “nem vezeti a szemet” (hát ez micsoda?) magasról és cseppfolyósan szarok.

Ha a kontent szar, nem megyek többet, hiába van faszán megcsinálva a dizájn. Azzal önmagában kitörölhetem a hátsómat.

EdBoyWW

Zeusz: van azért példa a “kontent egész jó dizájn penetránsan szar -> nem megyek” jelenségre is, lásd Terminal.hu. Ott a váltás óta egynél több cikk olvasása esetén száz, hogy kifolyik a szemed. Nem mindegy tehát, egy jól átgondolt design adhat egy portálnak feel-good érzést, ettől függetlenül nagyjából egyet értek veled.

Szindbad

Itt van az eco.hu. Kurva igenytelen, megis szeretem, mert atlathato, egyszeru.

nagyr

Én a megújult írott HVG-hez tudnám hasonlítani. Strukturált, de mégsem letisztult. Nem látom át az oldalt azonnal. Keresnem kell.
A HVG három négy lapszám után kisebbre vette a betűméretet, csinált egy értelmezhető tartalomjegyzéket és vastagított a vonalakon ami elválasztja a cikkeket.
Itt is csak ennyi kellene.

Benjamin

Azert mert valaki(k) velemenyt mondanak nem kell hozza erteni, ha nekem nem tetszik egy kocsi leszarom kik es hogyan mennyi ideig okoskodtak h. milyen formaja legyen es mit miert, nem tetszik bazz, nem kell, fuggony (copy by Plastik).

Id

Tenyleg igyekszem megszokni. De az, hogy dinamikusan valtoznak a hasabok es mindig mashol van, amit keresek, megneheziti.

xtal

“Ki az a barom, aki a dizájn miatt frekventál egy oldalt, és nem a kontent miatt?”

kitorolheted a valagadat a tartalommal, ha a tartalmat nem lehet megtalalni az oldalon a szar osszefolyo design miatt.

lacruise

kemuri,
azert mert megmondja az ember a velemenyet, nem feltetlenul kell nekiallnom es megmutatni, hogy hogy is kellene, mert nem az a munkam, arra ott van uj peter meg csapata!
plane nem kell semmit scsinalnom, ha ezt az egesz szart ugy akarjak lenyomni a torkomon, hogy ez tulajdonkepp nekem most jo, vagy jobb!

ha teljesen levesszuk a szineket, meg a reklamokat egy egesz hasznalhato wap-oldal lesz az egeszbol.

fater 2 perc alatt eszkozolt valtoztatasa amugy kurva nagyot dobott rajta.

valaki a strukuraltsog es a markat hianyolta. en is pnt ugyan ezt teszem.
egyedinek kell lennie hogy a hulye, hozza nem erto juzer visszajojjon olvasni, rendszeresen.

nem tudom hogy mi a webketto, de ha ez akkor en maradnak a webegynel!

Bilbó

Angel ebből is látszik, hogy lövésed nincs a dolgokhoz, illetve a nagy portál szakértő barátodnak Uj Péter-nek sem.

Tudományos tény hogy az emberi agy a vizuális dolgokkal kapcsoltban 1ből dönt, tehát ha te megltsz valamit akkor már az első pillanatban tudod hogy tetszik vagy nem. Az emberek 90%-a azt mondja az uj indexre hogy szar, TE viszont próbálod elmagyarázni hogy az nem szar, hanem szokatalan. Ne hozzál már le vazzeg ….

holland

Nem rossz ez, csak mégis. Túl portálszerű az egész. Értem én, hogy webkettő, meg blogszféra, meg hallelúja persze. De én újságot olvasni jártam oda elsősorban. Elolvastam a cikkek címét, aztán a többnyire vicces leadeket, és katt. Hol vannak a leadek? Ezek adták a savát-borsát a lapnak. Most olyan mint egy elcseszett origó-címoldal. Ja-ja, időt kell adni neki, de nekem hiányozni fog a lapszerűsége. Amit nyertek a réven, azt odaadták a vámosnak.

gyb

Az indexszel nem az uj dizajn az igazi problema, hanem a tartalom.
En az internetto indulasa ota olvasom a lapot, mar teljesen beidegzodott, hogy minden nap az index.hu az elso / masodik lap, amit vegigfutok hirekert. Ezt a szokast az utobbi evekben mar egyre jobban szegyenlem. Az index informacioforraskent egyre kevesbe vallalhato: a cimek es a pornositott leadek abszolut megbizhatatlanok es felrevezetoek, es maga a tartalom is egyre jobban csuszik a gagyi iranyaba. A tech es kulpolitika hirek donto tobbseget egyszeruen mas nagy lapoktol forditjak (pl. ha megjelenik a tech rovatban egy hir, arrol rogton lehet tudni, hogy a slashdot negy oraval korabban mar lehozta), amivel nem lenne problema, ha nem kerulne bele egy rakas ertelemzavaro forditasi hiba, vagy legalabb a forraslinket megadnak. A belpolitikai cikkek szinvonalat jobb nem is emliteni. Az egyetlen igazi bonusz a nemreg beindult index videok, bar azt is a regi matulasok csinaljak, nem a torzsgarda.

Nincs kedvem tovabb ragozni es nehez is cirill betus billentyuzetrol gepelni (egy moszkvai hostelben utom el eppen az idot..) Ami a dizajn szempontjabol itt relevans: nem tudom, hogy tenyleg “jobb”-e az uj dizajn vagy sem (elsore nem tetszik, de lehet, hogy hozza lehetne szokni es utana tenyleg jobb lesz), mindenesetre a valtassal az index megadta azt a lokest, ami segithet vegre a leszokashoz. Nem akarok hozzaszokni az ujhoz, mert a tokom tele van a tartalommal, es most itt a lehetoseg. Megragadom.

kutacs

szavazás indult az index redesignról:
poll-r.hu/poll/1001253

Rsslap.hu

Általában minden ilyen mértékű változás “fáj” a felhasználóknak, mert elsőre nem találják a megszokott linkjeiket.
Idővel majd rájönnek, hogy mégis jobb, mint az előző…

Gyertek regisztráljatok Rss gyűjteményünkbe, ha még nem tettétek: http://www.rsslap.hu

Üdv.

Németh Kristóf

“Élettapasztalatom az, hogy a designhez mindig mindenki ért.”

– csusztatas baszkikam. nem a designhez ert. ahhoz ert, h eldontse, az adott design bejon e neki v sem. ill. ahhoz _maximum_ h adjon otleteket

“Mit láttok? Én ugyanis azt látom, hogy büszkék rá.”

– hallottal valaha olyanrol, h friss, sok munkaval kijott termekre a sajat gazdaja azt mondta h : ahh , dolgoztunk vele fel evet. kijott. fos lett. bocs.
ugye nem baszkikam. a sok penzbe kerulo belatas nem erosseg. nyilvan se etele, se HH se ujpeter a budos eletben nem fogja ezt felvallalni.

“Nem úgy, mint ti. Hiszen nektek nem ez a melótok.”

– azert joparunknak ez. meg lehet nezni a segitoszandeku kommenteket hanyan irtak _konkret_ jobbito otleteket.

“És aztán eltelt fél év, majd hopp! Mindenki megszerette, meg elfelejtette a problémáit.”

– nyilvan, mivel eszik nemeszik , nem kap mast. ezt is megszokjak fel ev mulva. regadot is, afaemelest is, barmit. sure.

nyilvanvalo h az index nem fogja visszacsinalni azt amit. viszont ha mar ennyire sok ember (es van koztuk abszolut szakember!) INGYEN tanacsokat ad, sot JO design terveket ad, akkor en azt megfontolnam…

payskin

Az, hogy személy szerint nekem tetszik-e vagy sem az Index új designja, tök nem lényeg. Olvastam tegnap az Etele-interjút, teljesen jó dolgokat mondott, nagyon szimpatikus volt. Aztán elolvastam a hozzászólásokat, és elszomordtam a sok ordenáré, fröcsögő köcsögön. Szánalmas.hu. Persze, tisztelet a kivételnek, szerencsére ott is voltak, de csak nagyon kevesen. 🙁

Németh Kristóf

angelday, hogyne adott volna. olvasd vegig figyelmesen a webisztanos kommenteket. szobeli tanacsokat adtak, oldalterveket keszitettek. egyeb blogokban keszitettek ‘do the math’ oldalelemzest.

szoval adtak.

izéke

angelday
2007. Júl. 26. @ 4:19 du

De hát nem az lenne a jo dizájn lényege, hogy az ember ránéz, és egyböl tetszik neki? Az a dizájn amit hosszasan kell magyarázni, az szar dizájn. Izombol persze le lehet nyomi a felhasználók torkán, föleg ha vannak ügyes juzerek akik megscriptelik és emészthetövé teszik az egyébként szerencsétlen oldalt.

FTeR

én nem gondolom, h a régi design jobb volt. az oldal túlnőtt a keretein.
de ez nem jelenti szükségszerűen, h az új jó.
sztem csak apróságokkal van gond, mint a tagoltság. (meg a logikátlanúl működő linkek, de ezt betudom bugnak, még ha tudatos is. ha cikk címére kattintok, akkor a cikke akarom látni és nem a rovat nyitó oldalát).

az origó új designja sem tetszik hasonló okok miatt, pedig arra már nem lehet ráfogni, h az újdonság erejével hat…

a felsőbbrendűségből sem ártana visszavenni. nem az olvasók vannak az indexért.
nem kell tyúknak lenni ahhoz, h az ember tudja milyen a jó tojás.

Lali

Már javítgatják, de azt látom, hogy nincs egy jókezű designer, aki vinné az egészet. Olyan érzésem van, mintha “teamben” csinálnák, így pedig közespesek maradnak, sosem lesz húzása.

j.

gyb!
kar, hogy leszoksz, mindenesetre a videokat nem volt matulasok csinaljak, tudom mert mi csinaljuk. az egyik volt matulas (tbg) neha benne van, illetve van egy fasza sorozata a partkongresszusokrol. akkor mar inkabb regi szigethiradosoknak mondhatnad, de az se pontos.

bp

Elbeszélünk egymás mellett. Attól mert nem tudok jó filmet forgatni, még lefikázhatom a nekem nem tetsző alkotásokat, nem? Elismerem én mindenki kompetenciáját, hozzáértését, űbernagy szakértelmét – de hát a ló is megbotlik, a nők is büdöset szarnak, nekem meg ugyan már engedtessék meg hogy ne tetszen valami. Mert csak. Attól még lehet jó. De nem tetszik. Az Index-elfogultság részedről, ettől még mint olyan: érthető. De azért nem kellene napellenzőt hordani…

Install 2.0

a nezettsegi adatok meg esnek szepen. bar bizti szabira ment mindenki , meg a hoseg miatt elmentek a net mellol a vizpartra az emberek. szal amiatt tuti nincs , hogy nem jon be a nepeknek.