Modest Mouse – Missed the boat

Emlékeztek még a “Modest Mouse – Missed the boat” videóklipp kiírásra? Nos, kb. három napja kihirdették a győztest. Íme a győztes videó:

Itt pedig a második nyerő, ami szintén nagyon klassz, csak hát ugye… ma már olyanokat is figyelembe kell venni, hogy mi az a “Modest Mouse”, meg 2007. Mindazonáltal remek darab lett ez is, csak éppen hiányzik belőle a jó ötleten kívül valami:

A győztes videó hamarosan le fog kerülni és az iTunes-en lehet majd bevásárolni (én meg fogom), jobb felbontásban elérhető itt.

7 hozzászólás

alternaiv

Hát, egyiktől sem dobtam el magam. Persze, az MTV-ben elmegy mindegyik, de semmi komoly. Mondjuk a zene is elég mainstream az én izlésemnek.

Psycho_Dad

Miért probléma az, hogy egy eddig ismeretlen (már amennyire az) banda hirtelen nyílvánosságot kap? Örüljenek neki a rajongók, Én örülnék ha rajongó lennék, de nem vagyok.
Ha pedig csak kiadó váltás volt a banda életében és az új cég “benyomja” őket a köztudatba úgy, hogy a zene szar, semmit mondó és már nem a banda sajátja, akkor csak önmagukat (mármint a banda saját magát) okolhatják, hogy belementek egy ilyen “házasságba”.
Amiért még talán jó lehet, hogy egy együttes nagy nyílvánosságnak örvend, hogy nagyobb esély van egy esetleges világkörüli turnénak (vagy bármilyen turnénak egyáltalán itt Európában). Én pl. örülnék ha a kedvenc bandámat imádná a világ és eljönnének a környékre koncertezni.

Másrészt, Én nem hallgatok Modest Mouse-t, egyetlen egy számukat ismerem, aminek a klippjében a mukinak mikrofon van a keze helyén, az teljesen okés : )
Ja, és aki nem szeretné viszont hallani a kedvenc kis undergound zenekarát a rádióban, az ne hallgasson rádiót : P

Psycho_Dad

Épp erre próbáltam röviden rávilágítani, hogy csak magát okolhatja egy együttes ha a kommercializálódás felé mozog, profit reményében (akár kiadói nyomás hatására is).
Példát nem tudok így hirtelen, kevés ilyen befutott bandát hallgatok, mint pl. az RHCP, de náluk mondjuk nem érzem azt, hogy elkurvultak volna olyan szempontból, hogy nem csak hajingálják kifele az albumokat nagy lóvé reményében, náluk azt érzem, hogy elkezdték valahol lent (bár debut albumuk is elég szépen fogyott még anno) és mostanra felértek a csúcsra, és sajna itt már akármit is csinálnak az profit orientáltnak hathat, mert ha szarnak egyet a markukba és azt árulják veszik majd, mint a cukrot ígyis-úgyis.
Nah, eszembe jutott pár jó példa kommercializálódásra, mondjuk a Tankcsapda, meg a Hooligans. Sose voltam nagy rajongója az említett bandáknak, de amit manapság művelnek arról fél füllel is meg tudja állapítani akárki, hogy milyen “célzatúak”, sajna. De szó ne érje a házelejét, a legújabb Tankcsapda album nekem bejön, pont azért mert el van kurvítva, ez van (bár kedvenc sose lesz ugye). Hooligans az kötél, az RHCP meg marad “track”-es előadónak.
(Tudnék még példát, pozitívat, negatívat, de gondolom kevesen ismerik itt a japán visual-kei, rock palettát : D)

És így a “track”-es előadókról jut eszembe, ajánlom a nagy közönségnek a Filter – Take a Picture c. számát. A Filter tudomáson szerint Industrial Metál együttes, de előbb említett számuk (az egyik legkedvencebb nótám) totál kívül esik ezen kategórián, tök populáris, gitárózós, éneklős-dallamos móka. (Bocs, hogy eltértem a tárgytól, csak úgy eszembe jutott : D)