Menzablog!

Van szerencsém bemutatni az énblog kategória legújabb kísérletét: menzablog.

Innentől az azonos nevű kategóriában menzán elköltött ebédeimről fogok 5 percben gondolatokat közölni a magyar blogoszféra hatalmas ámulatára. Az írások különösebb bemutató nélkül rövid elemzés formát vesznek majd. Nos, akkor vágjunk is bele!

paprika.jpg

Tarhonya leves, sült csirkecomb. Köretnek általában rizst választok, mert azt nehezen képesek elrontani a városi menza szakácsai, maximum kicsit al dente. Érdekes módon a hazai menzák beszerzői csakis egyféle rizst képesek vásárolni, amitől nekem gyerekkorom napközis gyümölcsrizs élményei tolulnak fel. A rizs mellé mostanában almapaprika helyett a képen látható szettet fogyasztom, hihetetlen módon ki tudom vele ütni magam, hogy még most, 17 óra 6 perckor, jelen sorok írásakor is érzem a számban. A csirkecomb kellemes volt egyébként, szívesen választom.

16 hozzászólás

spamdog

Régebben csináltál egy reggeliset is, vagy rosszul emléxem?

Ricardo

ahogy a tészta esetében, a rizsnél is szeretem, ha al dente.
szerintem menzákon általában szétfőzik, az pfuj. hol nem főzik?

sz

józsi, az árakat is felvéshetnéd tételesen, hogy 10 év múlva tudjunk mosolyogni. (esetleg napi árfolyamon átszámolhatod euróra is, hátha 10 évvel később már azzal fizetünk.)

tamas

apropo, most jut eszembe, hogy Fejes Balazs az fb2.hu-n remek menzazos-munkaebedes helyeket ajanl, worth looking at.

_alesi_

az általam ismert menzák egyike se érte el azt a szintet, hogy BÁRMILYEN ételre a kellemes szót használjam.
Amúgy a velünk szemben lévő menzán, a képen látható paprika két(2) darabja száz forint. Mivel fél éve kerülöm a helyet, több mint meglepett voltam. Máshol is hasonló árakon dolgoznak?

péter

szerintem az ipari rizsnél nagyobb ember elleni bűncselekmény nincs a magyar menzákon. a török kajáldákban tudnak jó rizst csinálni csak…

Adi

Józsi, te is kemény vagy, hogy ilyen paprikákkal nyomod? 🙂 Én a reggeli szendvicshez szoktam, jobban felébredek tőle, mint a kávétól. 🙂

klarky

Én nagy menzába járó voltam, az ovitól a középsuli végéig a konyhásnénik kajáját nyomtam. Azt kell, hogy mondjam, simán meg lehet szokni és igazán finomakat is tudnak csinálni. Egyes kajáknak (pl. sólett) már csak a méretekből adódóan is jobb ott az íze mint bárhol máshol.

De említhetném a grízes tésztát, a lebbencslevest, a sertés pörit tahonyával, mind-mind istenkirály tud lenni.

Otthon ha valami nagyon ízlik azt szoktam mondani, hogy ez már majdnem olyan jó volt mint a menzán! És akkor tudják, hogy a kaja biza nekem nagy ízlett! 8-)))))

sithlords

banyek józsef
pont egy ilyet terveztünk indítani kollegával
nem bírom a versenyszférát

.rewerse.

remélem csak az inputrol lesznek postok.. az output valahogy nem érdekel! 😀

egyébként ez a paprika atom jó! imádom ahogy szétmarják a számat és közben eláraszt az endorfin! jea.. drogos paprika! 😛