Plastik media fund drive! (#2)

Akartam este készíteni egy videót arról, hogy utolsó elkeseredettségemben VMWare Fusion 1.1 BÉTA (!) alatt elindítom a Teamfortress 2-t, de nem indult el egyáltalán és a földön zokogtam (háromszor töltöttem le a TF2 betát az elmúlt négy napban). Szóval a macskával énekeltünk helyette, lentebb látható (a macska jól van, felesleges az állatvédőknek szólni).

A következő gondolatom az volt, hogy kellene egy gaming PC-t összeeszkábálnom, de akkor három realista hang jelentkezett. Az első kettő fds és Mr-A voltak:

“300 ezer forint”

A második Fenyő Balázs:

“ki ne találd, hogy veszel egy pc-t”.

Végül realista lettem és a gaming PC töredékéért inkább egy vinyőt választottam (konkrétan ezt), amihez kérem a Plastik media tisztelt (!) és megbecsült (!) olvasói közönségét, hogy segítsen hozzá.

A dolog marha egyszerű: aki segítene a vinyő-célom elérésében, az PayPal-en keresztül megteheti ezen az oldalon.

A tracking badge-et ide is teszem, meg a jobb oldalon ugyanúgy:

Click here to lend your support to: MBP diszk and make a donation at www.pledgie.com !

Namaste.

update: Kérlek ne értsétek félre, a Teamfortress 2 nélkül is remek olvasói ajándék számomra egy nagy diszk. Motivál, hogy menjek előre.

47 hozzászólás

FDanee

Mi van azzal az új Parallels verzióval, amit oly lelkesen dörgöltek a macesek mindenki orra alá, hogy lám, már Quake 4 is futtatható benne?

Szerintem egyébként Samsung winchestert ne vegyél, mostanában nem valami megbízhatóak, 3 év garancia ide vagy oda…

vargatom

Vinyó mennyiben segítene a TF2 ínségeden?
Megjegyzem: PS3-ra és X360-ra is megjelenik a stuff, és bár a kontroller nem ugyanaz mint az egér, de mindkét esetben jobban jösz ki anyagilag, mint egy gaming PC-nél.

Highlander

Én csak azt nem értem, hogy ha csak TF-hez kell, és nem tudsz már mit kiírni, akkor miért nem kuporgatsz össze 5Gb-ot a noti belső winyóján a BootCampnek, és a múltkor beszerzett IDE/SATA to USB cuccal rádugsz egy külső vinyót és arra feltolod a TF-et és kész zéró költséggel. –de ez csak egy 5let.

nrg

mert bootcamp 5giga , tf2 meg 7, és 12-t lehet nemtud nagyhirtelen összekuporgatni 🙂
(amúgy aljas átverés az egész, józsival már 2 napja keményen toljuk a tf-et, csak kitalálta ezt, hátha ugrik majd neki egy grátisz vinyő (NEM!!) 🙂 )

_psc_

Józsi, Samsung vinyó ne vegyél!
Igaz, nem 2,5″-os, hanem desktop méret, de fél éve vettem 4 db 80 gigásat, raidbe. a 4-ból egyik el sem indult, kicsrélték.
1 hónap múlva két másik megdta magát. kicserélték őket hitachira. a negyedik 3 hónapig bírta, szintén hitachira cserélték. az elsőt, amelyik már átesett egy garanciális csrén, 5 hónap múlva küldtem vissza ismét. ezúttal arra is hitachi cserét kértem.
ezek most jók, úgy néz ki.
samsungot soha többé.

a.

fusion nem tud jelenleg shadereket a DX9 emulacioban, vaslzeg ezert nem megy

parallelsben ki kellene probalni, hogy megbirja-e, de tartok tole, hogy az sem, nekem egyszerubb DX-es jatekok is szaggattak, pedig mac pro

(a banner meg legyen a milyennap alatt, mert igy az ember azt hiszi, hogy ott alap alja (index effektus ;]))

Highlander

nrg: ezért írtam, h a TF2-t a külső vinyóra tegye, a notin csak a bootcamp campelne 🙂

AiRLAC

Vazze, de benéztem 😀 Éreztem én hogy korán van még de hogy ennyire?!

Notivinyóból se vennék samu-t 🙂 inkább hitachi, az drágább de itt pénz nem számít úgy látom 😀 😀

Dob

Valóban nem ajánlom ezt a hdd-t. Már volt vele szopás. Erre sajnos nem adok pénzt. Nem támogatom a hibás döntéseket.

zsolti2

Vigyázz, mert kollégám macbookjába egymás után három darab pontosan ilyen winyót próbáltunk és egyiket sem szerette a gép. Felismerte, de marha lassan kezelte őket, már akkor meghalt a dolog amikor formázni akartuk, illetve amikor túljutott a formázáson akkor az adatok átmásolásánál adta meg magát.

zsolti2

upsz, hát igen, most olvasom, hogy mások is szóltak már a vinyó miatt…

Zila

Ér ennyi szívást egy _játék_ ? Amúgy nem értem, ha ott van a pipacs akkor miért nem azon tárolsz _minden_ olyan cuccot ami nem kell útközben?

daveed

Ez mostmar rendszeres lesz, legkozelebb a havi kajadat fogod finansziroztatni? 🙂

a.

xbox360-hoz VAN eger es billentyuzet, helo

van rajta 3 vagy 4 USB port, ami raadasul pendrajvot, usb vinyot is megbir

a jateknak mondjuk tamogatnia kell az egeret, de KITERDEKEL

engem is addig frustzralt csak, amig nem jatszottam FPS-t konzolon, de aztan jatszottam, es MUKODIK (bioshock, halo 1-3, prey stb.)

senki

“Nemes a cél”, de félmilla lenne/van fotómasinériára, rongyos 35 öt meg az olvasóknak kell összedobni ? 🙂 Értem én a fund célját, csak épp valahogy az időzítése és “alapozása” nem olyan jó, mint az elsőnél.

senki

Éppen ezért sokkalta jobb fund cél lenne egy XBOX , az sokkalta jobban beleillene a “video games is my religion” vonalba, hogy motiváltabban menetelhess előre, nem ? 🙂

senki

nem teljesen értek veled egyet. sok ilyen fund-ról nemigazán hallottam, olvastam a magyar weben, hogy össze is jött valakinek (nyilván ne számoljuk ide a társadalmi, egészségi célból megcélzott összegeket), az előzőben pont az volt a pláne, hogy te egy gémer arc vagy, van egy cucc, amit a legtöbb ember valamilyen szinten pénzkidobásnak tart, magának nem venné meg, de miért ne adjunk be azért, hogy Józsi megvehesse, aztán majd tesztelgeti, mi meg olvassuk. Egy Xbox nyilván tulzás, de valahol inkább beleillene a képbe, mint egy notivinyó. Mert vinyó mindenkinek kell, és ami otthon van, az biztosan kicsi. Ilyen fund-oknál – szvsz – pont az a pláne, hogy olyanba adsz pénzt, amit magadnak nem vennél meg, mert nincs szükséged rá. Persze nem ismerem azokat az arcokat, akik átutalják azt a pár(tíz) dollárt/eurot … de arra gondolok, hogy van különbség a “Józsinak összedobunk egy nagyobb vinyóra (igaz hogy itthonra is kéne venni, meg gyüjteni egyre, a Józsi meg amiket és ahogy ír, kirázhatná ingzsebből egy nagyobb vinyó árát)” és a “Gyüjtsünk össze Józsinak egy Xbox360 ra, legalább meghasonlik teljesen az alma és a mikroszoft világ között és azt milyen jó lesz olvasni (mert magamnak nem vennék XBOX-ot, mert kb minek, fél órát játszom otthon max per day és azt is msn pókert) -között.

Dzsimbo

Nagyon szeretlek olvasni, de ez mar kicsit tulzas, nem? Uszik az oldal hirdetesben, porognek a felmillas laptopok a kezedben, es akkor adakozzanak egy sima vinyora a nepek.. Nekem nem lenne hozza arcom, de te tudod…

alpi

Józsi, lehet hogy Dzsimbo nem eldönteni akarta hogy mi a túlzás, csak a véleményének adott hangot. De ha a továbbiakban csak pozitív véleményekre vagy kíváncsi, akkor deklaráld, végülis elfogadható kívánság.

Jano

Eddig azt hittem a 120-as noti vinyommal egy lepesre vagyok a 160-as legnagyobbtol. Regen neztem arlistat…

Ha a fund-bol leszamolod a meglevo vinyo eladasabol bejovo arat akkor hamarabb osszejon.

daveed

Jozsi baszod ugy orulok, hogy ilyen elemes vagy! :D:D
Igy jolesz?

Dale

Mondjuk nem értem hogy a 80/120/160 gigás MPB HD-n miért nem tudsz felszabadítani 20 gigát egy csoffadt Windows partíciónak, amikor van otthon NAS-od a filmek meg mifene tárolására… Nekem legalábbis 80-ason is elfér fullos Vista meg egy OSX egyszerre és még helyem is van bőven. Forráskóddal meg doksikkal kicsit nehéz megtelíteni, a többire meg ott a NAS. Nálad mi nem stimmel? 🙂 A gyűjtéshez sok sikertt, meg remélem futni is fog a TF2 a gépeden ha egyszer eljutsz oda.

AiRLAC

Úgy látom nem csak én néztem itt be dolgokat 🙂 Józsi, játssz konzolon, he? 😉

ddq

hujeseg, nem hujeseg, moralizalas ide vagy oda, szakmai indokok pro es kontra, nekem meger par eurot Jozsi boldogsaga. Oszt utana akar Kobaknak uj kaparofara is koltheti, ha tudom hogy ezzel a minimalis anyagi befektetessel oromet okoztam egy embertarsamnak aki nap mint nap csak aze tossza az idejet hogy nekem/nektek posztojjon.
E!

Highlander

daveed: rosszul raktad össze a kirakóst, Józsi rájött, h macminin az életben nem fog TF2 futni, úg jött a b, terv, h a macbookpro-ra tolja, de azon helyszűke áll fenn épp, ami feloldhatatlan, úh elkezdett “gyűjteni” egy nagyobb, gyorsabb, megbízhatatlanabb, notebook winyóra. Ennyi.