SAP berkekben az élet, ó, be szép

ATP quantity = warehouse stock + planned receipts – planned issues.

Az available-to-promise (ATP) mennyiséget így számítjuk ki. A warehouse stock, azaz raktárkészlet, fix és riportolható szám, viszont az ATP a fenti képlet alapján dinamikusan számítódik ki az [enter] billentyű megnyomása után egy rendelésrögzítés VA01 tranzakció esetében.

Tehát nincs az, hogy egy adattáblából egyszerűen kiquery-zzük. Dinamikus.

Azt szoktam mondani, hogy az ATP mennyiség a “nettó” szám, amit el lehet adni. Ez az az adat, amennyi termékre még tudunk rendelést rögzíteni. Mégis, egy dinamikus adat, és mint ilyen NEM RIPORTOZHATÓ. Elvégre kit érdekel, mennyi a nettó eladható mennyiség. Hiszen ott van a raktárkészlet (ami nem azonos vele, vagyis inkább “bruttó”, de ez végülis tényleg kit érdekel).

Úgy lehet megtudni adott cikknek az ATP értékét, hogy rendelést csinálunk, felvisszük a cikket, beírunk egy mennyiséget, [enter], az SAP logika pedig kiszámolja nekünk az ATP-t.

What I want: 15 percenként pollozott ATP mennyiség, az általam megadott cikkszámok alapján.

Nincs ilyen. Live free or die hard.

10 hozzászólás

lave

Mondjunk példát planned receiptre és planned issuere, és gondolkodjunk el azon, hogy lehet-e ezeket valahogy becsülni.

tamas

hu de regen volt nekem abap (: nem lehet valami kommandot irni ra abban a csodas rendszerben, es azt idozitve lefuttatni? nem vagyok tulzottan SAP-ismeros, tanfolyamon voltam csak, de tenyleg okadek.

akkor mar inkabb oracle financials, bar arrol meg anyu tud rosszakat meselni ((:

tamas

btw. azt irtak valami papiron az okosok, hogy azonos nagysagu cegek kozul a sapot hasznalok atlagosan kb. 20%-kal kevesbe hatekonyak — no comment (:

Dob

AD: ez még ugyanaz a probléma, amiben egyszer emailértekeztünk? Úgy tűnik nem sikerűlt akkor.

Zsombor

Szia,

kerj meg egy jo abap-pert, hogy irjon egy batch-et, ami 15 percenkent lefut, es eloallitja neked ezt a riportot. Ez lehetseges. A szarmaztatott adatokat csak online nem tudok latni, de ha 15 percenkent eleg, akkor van megoldas. Ami a gond lehet, hogy sok product es sok plant eseten, ha mindegyikre kell ez az adat, lehet hogy ujabb vas kell, minet amibe egy kis ceg beruhazhatott eredetileg, ugyanis az ilyenek eszik a performanszot. Tehat eloszor nagyon goldod at, mennyit er neked ez az adat, es hogy mennyivel er tobbet a 15 pereces frisseseg, mint a 2 oras (a megrendelesek es beszallitasok gyakorisagabol meg ki is szamolhatod, hogy mekkora idotartam az idealis egy ilyen batch-hez. Remelem segitettem, (ha csak annyi volt a kerdesed, hogy megold6o-e, akkor: yes)

Free SAP tamnacsadas rovatunkat olvastak 🙂