Super Paper Mario (Wii)

Fantasztikus játék!

Elképesztően debil grafikája van, az első másfél óra igen sok szöveg, egyszerű játékmenet és értelmetlen zsúfoltság, de utána kérem tisztelettel: tökéletes logikai/platformer anyag. Bevallom, hogy az utóbbiak tükrében az előbbiek értelmet nyernek, de mai felgyorsult világunkban, szerintem kevesen szentelnek ennek kellő figyelmet. A japánok viszont tesznek minderre.

Eredetileg ez volt az a játékképernyő, ami alapján eldöntöttem, hogy engem ez a cucc érdekel:

spm_3d.jpg

Felül az old school Super Mario Bros (World 1-2), alul pedig ugyanez a képernyő 3D-ben! Mint kiderült a játékban tetszőleges ponton tudunk váltani a két nézet között, és minden pályának megvan a 3D nézete. Nagyon okosan oldották meg egyébként a dolgot és a pályákat, remekül működik a koncepció. Legtöbbször ide-oda kell kapcsolgatnunk, ha meg akarunk oldani egy-egy feladványt.

Két dolog miatt kell mindenképpen kiemelnem a Super Paper Mario-t:

1. A vizuális art direction

Beszarás-befosás-behugyozás grafikailag. Idióta vacakságnak tűnik (Handrás forog a boltjában), de roppant átgondolt minden. Az összes Mario történelem előfordul benne valamilyen formában, és mindez meg van fejelve rengeteg idióta ötlettel. Lehetetlen mindezt összefoglalni, hinnetek kell nekem. Nyomatni kell a cuccot és ámulni.

2. A játékmenet ötletessége

Ugyanaz, mint az előbbi pontban. Soha nem unatkozik az ember. Az első pályákon citromba harapott képpel verekedtem át magam, mondtam is, hogy MI EZ A FOS. Később minden értelmet nyer, illetve az eseményhorizontok kitágulnak. A játékban néha igen komoly gondolkodásokat kell lefolytatni, hogy egy-egy world-öt megoldjunk. A world egyáltalán nem nagy, de ügyességi és logikai elemek nagyon ügyesen vannak ötvözve bennük.

Ötből öt.

5 hozzászólás

fassy

Ok, csak a te bíztatásodra akkor belekezdek újra. Én 40 percig bírtam kb. Ezek szerint kitartóbbnak kell lennem.

Dewla

Én N64 emulátor alatt a régi classic Paper Mario végén vagyok…az is nagyon ott van, megéri vele tolni!

blackfire

Csak a wii-hez kapcsolódik, Mariohoz nem. De hátha tudtok segíteni:

Zelda-ban hogy kell lenyomni a 3 szörnyet, ahol ha kettőt leütöttél, akkor a 3. újraéleszti őket?
Eddig csak véletlen sikerült, de kéne a technikája!

Más: Tudtok valami jó 2 játékossal játszható játékot wiire? Valami ugribugi kellene mint anno PC-n a JazzJack Rabbit.
Vagy valami RPG(Diabo) szerű kaszabolós.