Excel tipp

Új rovatunkban Excel tippeket, érdekességeket mutatunk. Fns írja emailben:

Tudtad-e, hogy ha van egy egybefuggo adatteruleted (sok cella connected to each other), abban barmelyik cella szelere klikkolva az osszefuggo terulet relevans szelere ugrik a cellakurzor (azaz a bal/jobb szele az elso/utolso oszlopra, a teteje/alja az elso/utolso sorra)?

Mivel ez így leírva kissé bonyolultnak tűnik, fns készített egy apró screencast-et három klikkből (THANKS JING PROJECT!) és máris megvilágostunk!

Plastik media: idegen tollakkal és szolgáltatásokkal ékeskedő mash-up, ahol naponta több új rovat is beindul. 🙂

7 hozzászólás

addikt

Fákin excel valami mac related dolgot nyomjál akkor! 😉

misran

És az megvan hogy SCROLL LOCK aztán nyilak –> scrollbar mozgatása? Meg az hogy kijelölt terület után SHIFT+F8 és újabb területet jelölhetünk bill.-ről?
Egeret elfeledhetjük végre (főleg ha egygombos…. 🙂

levice

Itt most a tipp volt a nagy hűva, vagy a róla készült screencast? 🙂

Screencast-ot nem csinálok, de ha ilyen kis tippek számítanak, akkor itt van pár:
– a fent ismertetett módszer nem csak a cellakurzor mozgatására, hanem kijelölésre is használható (ekkor a CTRL + nyilacskákon kívül még a SHIFT gombot is nyomni kell)
Kíváncsi természetű júzerek kísérletezhetnek a CTRL+SHIFT+Home illetve a CTRL+SHIFT+End variációkkal is.
– CTRL + PageUp/PageDown = navigál a munkalapok között

uff.

zsoltik@

És azt tudtátok, hogy ez a pics@sz@r alkalmazás aminek a neve remélem nem az excellence-ből jön, ha van benne egy 10 oszlopos ám > 65000 sornál többet de csupa text mezőt tartalmazó workbook, és ebből kijelölöd pl. az A és D oszlopot, majd Ctrl+C (és homokórázik a csúcsszuper irodai géped 3-4 percig), és megpróbálod beilleszteni a világ legjobb szövegszerkesztőjébe (gy.k.: Vim), akkor az egész qrv@ táblázat bepaste-elődik? Van valakinek valami szép betűkészlete egy “Die Micro$oft!” feliratúú pólóhoz? (Ja nyilván az üf. is hülye, aki ilyen táblázatot küld…)