Vasárnap

Át kellett állítani az órát. Ezt onnan tudtam meg, hogy megérkeztem a tenisz pályára ma reggel 9-kor, mire az ottani ember megjegyezte, hogy még csak 8 óra van. Na, fasza, mehettem haza. A tenisz ma végül kettő óra volt, 60 perc ütés (ezúttal nem irányokat; tenyó-fonák ide-oda, röpte, aztán kosár szerva), majd egy óra játék. Persze 6:1, 3:0 lett megint (tanár ellen *khm*), viszont elmondhatom, hogy az első szettben két game-ben is labdám volt a 6:3-hoz, gecó. Szerváim kurvára összeálltak már, kettős hibám talán 3 volt.

Grocery shopping. Ezúttal nem a Stresszkó/Vérvörös cinege párosítást választottuk, hanem a MOM parkban levő MATCH üzletet. Nekem sokkal jobban tetszett, kicsi, van választék, igaz, a kosár drágább is. Elmondom, hogy fejemben az ütött szöget, hogy megpróbálom eFi pitás nyálcsorgató kombinációját reprodukálni. (Egyébként saját blagján egyéb ételekről is készített írást azóta: lusta “perkelt” fartőlevessel, vadpecsenyék, némi desszert, RSS — ajánlom minden gasztró buzinak.)

Szóval megvettem a komponenseket, hülye városi módjára vettem még egy darab mangalica szalonnát is (sosem fogom elfelejteni, hogy Szentesi Józsi pincéjében a borvacsora egyik PEAK-je volt, amikor a körözött mellé került egy kis mangalica is — vagy ez Heimannál lett volna? — fasz tudja), pita sajnos nem volt, ezért egyszerű zsömléket választottam a tényleg felszerelt pékáru részben, valamint egy közepesen drága kéksajtot.

Este aztán sikerült összehoznom valamit, ami inkább egyfajta “paraszt burgerre” emlékeztetett, de ehhez képest el kell mondanom, hogy végül kellemesen csalódtam. Az egyetlen ötlet, amit felmutattam a zsömlék tormás-majonézes kikenése volt, a többi nagyjából a képeken látott sztenderd: saláta levél, enyhén megsózott vöröshagyma (én vöröset használtam a lila helyett — long story, ne kérdezzétek), pirított bacon (areas to improvement: nagyobbat vágni legközelebb, és a fordrozódást reprodukálni), kék, házi kolbász, egy felaprózott fokhagyma, póréhagyma. Italnak mellé egy korsó Stellát szervíroztam.

Zenének az oldschool hiphop régi kedvencem, DJ Format:

format.png

Holnap arbeit.

Függöny.

20 hozzászólás

jack ez

Azért nem semmi, hogy 6-1-nél labdád van a 6-3-hoz. Ráadásul kétszer. Space tenisz.

flynn

mac nem szólt, hogy át kéne állítani az órát? :p

egyébként ja, döbbenet, hogy jauzsi vén kora ellenére olyan zenéket hallgat, mint én.

ant

Lassuk csak: teniszen elpicsaztak, aztan rafizettel a boltban, es vegul a parasztburger se sikerult. Jo napod volt, Jozsi?! 🙂

fns

sovány tenisztudásom révén nekem csak a gasztro tuning marad:
– sima zsömle: jó az, csak ne legyen öreg!
– a vöröshagyma teljesen kóser, ha tuningot akarsz rá, akkor pár csepp citromlé és csodálkozni fogsz!
– fodrozós bacont csak a géppel vágott hajszálvékony húsos szalonnából lehet sütni, ami elég hosszú ahhoz, hogy pöndörödjön.
– kék sajt: vigyázni kell vele, kevés ízt tűr meg maga mellett, de pl. egy jóféle aszú nagyot mutat vele.
– tormás majonéz add-on: *.szendvicsekbe megy az, ráadásul némi exkluzív ízorgiát is képes produkálni, ha valami kis merész édeset teszel mellé (ananász || aszalt sárgabarack || very kevés méz).
– fokhagyma processing: jól beszélsz. Ha a friss fokhagyma aromája kell, akkor sosem romboljuk le a szegény gerezdeket egy préssel – helyette get nagy lapos kés, szétlapít gerezd és úgy darabol, vagy kapargat, vagy szel very vékonyra.

Ha meg legközelebb a tanácstalan feeling vesz erőt rajtad a péknél, mert nincs pont az a stuff, amit elképzeltél, akkor jöhet az olaszok standard-je: pirítósra olívaolaj, nagy vastag szelet paradicsom, durva bors, pici só és markáns sajt – erre, ha rám hallgatsz, gorgonzola-t teszel.

jack ez

Józsi, távol álljon tőlem a kötekedés, de hogy lehet labdád a 6-3-hoz, ha még 6-2-n sem álltál egyszer sem?

tamas

fns for hungarian gasztroprezident!

most mar csak azt aruljatok el, hol lehet bp-n jo vadhust venni, szerezni.

klarky

Én a hagymához ecetes fürdőt ajánlanék. A hagymát vékony karikákra szeled (esetleg előtte félbe is lehet vágni), aztán vizet összekeversz ecettel ízlés szerint, némi bors, pirospaprika és bele a hagymát. Ezt az egészet légmentesen lefedet (csak a szagok miatt) és berakod a hűtőbe picit az ízek összeszokása végett. Ez ne tartson túl sokáig, nem jó ha megpuhul a hagyma. Ha kész kezdődhet a lakoma! Ajánlom, különösen sült baconhoz elengedhetetlen!

Kretusz

próbáld ki a kapros mustáros szószt. igaz hogy halételekhez ajánlják, de szedvicsbe is kitünő. kicsit édeskés ize van. én a ósünben vettem.

jack ez

Értelek, Józsi. Nyelvtanilag ugyan tök mást jelentett az eredeti szöveg, mint amit mondani akartál vele, de most már tiszta, kellett a magyarázat.

És ezt megköszönöm neked.

fns

klarky: ettől nagyobb turbo csak az, ha modena-i balzsamecetet adsz neki – csak azzal az a baj, hogy ha túl markáns a hagyma, akkor agyonveri a balzsamecet aromáit, ha viszont fiatalka, akkor teljesen cool lesz tőle (feltéve, ha az embergyerek nem idegenkedik a balzsamecet sötétre festő feelingjétől).

jack ez

“…az első szettben két game-ben is labdám volt a 6:3-hoz…” meaning: 6-2re álltam, és kétszer is megszerezhettem volna a harmadik game-et.

Ami veled történt, az kábé ez: “Az első szettben két további game-hez is labdám volt, ha azok bejönnek, akkor 6-3.”

Hadd ne égessem magam tovább a szarrágással, zárjuk le, jó? 🙂

medoc

Ad, ha 4-2 lett volna, onnan még akár bármi is lehetett volna… Javaslom a kérdés által felvetett összes lehetséges eredmény gráfon való ábrázolását. 🙂