I have a new hobby

Bevezető:

Az első probléma megoldása megtekinthető H.264-en tömörített MOV fileban (kb 6 mega), elérhető ide kattintva. Ezt a videót azért készítettem, hogy megmutassam a gyakorlatban mindezt.

A hivatkozot weblap a http://griddlers.net/ címen. Célszerű a Nintendo DS-re kapható Picross DS című játékkal kezdeni, ott a legideálisabb a tanulógörbe. Ha erre nincs lehetőség, akkor 5×5-ös táblákból megcsinálni egy 10 darabot, aztán átmenni a 10×10-re, majd így szépen tovább.

Szabályok azért összeszedve gyorsan:

– az oszlopokban és sorokban levő szám megadja az adott oszlopan/sorban szereplő sötét négyzetek számát
sorrend meghatározott, pl. 4 2 1 azt jelenti, hogy először van valahol egy négyes fekete blokk, utána közvetlenül egy szünet, aztán valahol egy kettes, majd egy egyes
– a sötét négyzetek között LEGALÁBB EGY üres négyzetnek kell lennie (minimálisan a fenti példa esetén: négy-szünet-kettő-szünet-egy)

Have fun, you all.

8 hozzászólás

klarky

Józsi!

Ez a jó értelmben vett pixelbuzéria honnan ered nálad? Csak mert már korábban is írtál ikonokról, erről a játékokról stb. stb….

Ja a video végén a lecsengés. Tanítani való! 😎

aTis

Ugye… írtam én már múltkor is, hogy a griddlers.net nagy királyság!! 🙂

bp

Ez ugyan az, mint a Sudoku, csak pepitában. Hiába, ezek az ázsiaiak nagyon ott vannak a szeren 🙂

heimtommy

szingapurbol irok.
ugyan a griddlers szamomra uj (bar tetszik az otlet), itt rengeteg (ertsd tenyleg nagyon sok) embernek van DS-e vagy PSP-je. valamint vannak ezek a kinai kisszar sudoku, vagy mas logikai jatekos fix gepek.

azsiaiak tenyleg nyomatjak ezerrel.
emlekszem a metron ult mellettem egy csaj, papiron csinalta a sudokut, figyeltem mit old, aztan tanacsoltam neki 1lepest…

masik: vietnamban a kis motelemben az egyik hihetetlen lassu gephez leultem. mellettem egy kb 7-8eves srac, hajnali 3korul (edesanyja asszem a konyhan dolgozott) vmi online sudokuval nyomta. idore.

szal megy ez errefele egesz rendesen.
talan japanban es d-koreaban meg ennel is felkapottabbak…

bocs, nemtom ez kit erdekel, gondoltam megosztom.
koszi a tanacsert!