Large scale IRC channel moderation

Randall Munroe érdekes kísérletbe kezdett. Megfigyelte ugyanis, hogy amint egy IRC csatorna kellően naggyá válik, ellehetetlenül a beszélgetés. Megjelennek klikkek, véletlenszerűen beszólogató kliensek, a társalgás színvonala a nullához közelít.

Azt találta ki, hogy csinálnak egy botot, ami azt figyeli, hogy elhangzott-e már az adott mondat valamikor korábban a csatornán. Amennyiben igen, úgy megvonja valamennyi időre a voice-ot attól az embertől. Ezzel nagy mértékben szűkül a “lol” meg hasonló típusú közlések száma.

Nem állítom, hogy tökéletes megoldás, mindenesetre egy érdekes megközelítése a problémának.

13 hozzászólás

sz

jó ötlet, kreativitásra ösztönöz.

képzeljük csak el, hogy az országgyűlési választások előtti kampányban minden hazugságot csak egyszer süthetnének el 🙂

ant

Jozsi, te most teljesen visszatertel a multba? C64, irc, mi johet meg? Beinditasz egy bbs-t? 🙂

Mondjuk ez a bot eleg hulyeseg, mert ilyen alapon nem csak a “lol”-t meg a szmajlikat tiltod le, hanem pl. az “igen”, “nem”, “hello” es tarsait is. Marpedig ugy kurva nehez lesz ertelmesen beszelgetni…

Amugy mud-ok is biztos vannak meg, de szerintem egy kicsit tulhaladotta valtak (vagy hogy mondjak ezt magyarul).

Mefi

A floodra kickelő botok is elvileg jók lennének, aztán leírsz gyorsan egy mondatot a másik után, és kirak mint terhes macskát egészségügyi sétára. Igazából az IRC-ben pont az a poén, hogy lehet lolozni, meg beküldeni egy szmájlit. Sőt, a legtöbb IRC-csatornán még komolyabb kommunikáció sem nagyon van, max negyedóránként pár mondat. Ellenben aki komolyabb társalgásra vágyik, az úgyis olyan csatornára megy.

sas

szerintem az irc mar regota nem olyan mint regen..vagy en jarok rossz helyeken.:)

warnew

ant: persze, hogy vannak, bar igazan aktiv fejlesztesrol en mar nem tudok. a magam reszerol mar regen melyhullamban vagyok es nem fejlesztek, de meg hostolok.

Maerlyn

Ircelek, mudolok, le vagyok maradva? 🙂

Tetszik az otlet, de ahogy itt fenntebb is mondtak, van meg mit finomitani rajta.

ant

Mindjart elkap engem is a nosztalgia… Mennyit mudoltam annak idejen! Hahhh! A regi szep idok 🙂 Asszem irok is mindjart egy posztot azokrol a nagy tapolasokrol!