Festékpatron

Vettem ma kettő feketét a budaörsi Media Marktban, 7990 Ft egy darab. Azt hittem, spriccelni kezdek a pénztárgép előtt.

Azért ezt tényleg alávaló szemétségnek tartom a HP részéről, hogy így árazza be a termékeit. Ilyen pofátlanul. Három fekete patron után átléptem a nyomtatóm árát. Fuck them. Fuck them hard.

Tényleg elmehetnek ezek héliumot szívni Panjabi MC-vel.

update: Megőrülök. Kiderült, hogy rossz shopping card-ot találtam a lakásban és ROSSZ patronokat vettem. 27, 27 és 28-at vettem 21, 21 és 22 helyett. Valószínűleg a régi nyomtatóm shopping card-ját találtam meg a lakásban, az új helyett, amit a PÉNZTÁRCÁMBAN őriztem. Ez most derült ki este. Vihetem vissza. Nem hiszem el. Nem hiszem el.

48 hozzászólás

Robee

Miért nem hallgattál az eladóra, mielőtt megvetted a gazdaságtalan, ám első hallásra olcsónak tűnő tintasugarast? 🙂

lave

nem tudom, mostanában mi a helyzet, de régen a HP-vel az volt a probléma, hogy a patronban volt a fej is, azért volt annyira drága.

klarky

És az van még, hogy software-sen tiltva van nekik, hogy az összes tintát kinyomja, értsd ezalatt, hogy hamarabb ad üres jelzést, mint ahogy kifogyna a patron???

Mert a másik galádság az az…

_psc_

Nyomtatni szívás és drága.
Akár tintasugaras, akár lézer, akár mátrix, stb.stb.
Ráadásul (nálunk, legalábbis) amit kinyomtatunk, annak kb 50-60%-a egy idő után a kukában landol. A kukában landoló nyomatok 80%-a egy hónapon belül landol a kukában.
Én utálok nyomtatni. De van olyan kollega, aki kinyomtat egy 4 oldalas levelet, elolvassa, felfedzi benne azt a 3-4 ordító helyesírási hibát, amit a monitoron nem vett észre, a friss 3-4 oldalt egyből nyomja is az iratmegsemmisítőbe, s máris nyomtatja az új, javított verziót. 🙂
Előfordul, hogy ezt 2-szer is eljátsza egy nap.
Mondjuk ez a pazarlás.

(De amúgy velem is előfordult már ilyesmi – évente talán 1-szer.)

greg

az iskolában nem tanultad a razor and blades üzleti modellt? mocskos kapitalizmus, mi? 🙂

Zila

AD a hp tintasugaras nyomtató szarok. Úgy ahogy vannak. Talán csak Lexmark nyomtatók rosszabbak náluk.

Babarum

Erről szól a buli. Nézz körül, találsz egy csomó olyan tintasugaras nyomatót, amelyik tintapatronnal együtt alig drágább mint maga a patron. Az üzlet a nyomató megvásárlása után kezdődik. Két lehetőséged van, a gyors elhasználás, illetve a beszáradás. Lézernyomató kell.
Ugyanilyen jó lehúzás a porszívó. Ott is a papírzsák a buli, utána se számoljatok!

Zila

Én egy dolgot szeretek és szoktam rendszeresen nyomtatni: számlát 🙂
Rontott lapokat nem dobom ki, nem semmisítem meg, hátoldalukra lehet jegyzetelni, rajzolgatni.

Dob

A tintasugeres sors ilyen, nem tudom miért lepődtél meg.
De simán ez van a lézerrel is. Ott akkor van csöcs, ha elfogy a drum. Ismerősnek van már 3 db oki 7200-asa, mert drágább a drum szett, mint egy új nyomtató.

Welcome to real world!

A HP meg amúgy is fostalicska

_alesi_

Mi akkor döbbentünk le, amikor kiderült, hogy az új -másfél milliós- RICOH nyomtatóba egy szett(CMYK) festék 300 kilóba fáj (másfél hónap, közepes terhelésnél? vicc). De ezt még talán le is nyeltük volna, mígnem kiderült, hogy félévente hívhatjuk a szervízt nagygenerálra, ami minden alkalommal 400-kibaszott-ezer forinttól indult, mert mindig valami főalkatrész rohadt le benne.

Lényeg az, hogy egy autó áráért kapsz egy trágyarakást, ami jobb esetben két év után megy a szeméttelepre, míg pl. a 40 éves esztergapadok máig milliméter pontosan dolgoznak. Valamiért nem látom a fejlődést…

Baggio

Mielott megveszed a nyomtatot (vagy barmi mast) meg kell nezni, hogy kesobb mennyibe fog kerulni. Jozsi ne csinalj ugy, mint aki most teleportalt ide es elhiszi, hogy az akcio felirat alatt van a legjobb vetel.

peter

én meg 2300-ért TÖLTETEM a corában és nem 5ml-t hanem 15ml-t tölt bele a srác. minden 5. ingyenes. szinteset is tölt. régóta csinálom, egy patron kb 5-6 töltést bír, de ad a srác patront is fillérekért. fakk HP, fakk!!!!!

bb

én már régóta úgy vagyok, hogy olcsóbb valahol egy új akciós tintasugarast venni, mint patront a régibe.
ha nem lenne iszonyú lelkiismeretfurdalásom a felhalmozott szemét miatt ezt tenném, igy inkább marad a munkahelyi nyomtatás/otthoni monitorozás.
mondjuk úgy könnyü, hogy évente kb 3x érzem, hogy most azonnal kell valami papiron és akkor még valahogy meg tudom oldani

PAStheLoD

Majd lesz (van?) erre is valami okos EU direktíva, aztán jobb lesz. (Nem.)

Érdekes módon félévente dobnak piacra új nyomtatókat, mindegyikbe újabb fajta patron kell. A tinta beszárad. Érted, 2007 (2008), nanotehnológia, sose-megromlós tejtől kezdve az örökkéfolyékony akármiig, de a tinta az beszárad. Meg 5 ml. Vagy valami hasonlóan röhejes mennyiség, abba a féldecis kazettába.

A kapitalizmus a pazarlásból él meg a legjobban :/

Jah, a Canon is kapja be, mer’ csak.

Planet

Legközelebb nézz körül a depo.hu-n, Én ott találtam 3.800 Ft-ért HP patront a nyomtatómba, ami bármelyik Media Markt/Saturn,-ban duplájába került, kicsit nagy hasznot pakolnak rá “hülye azért nem vagyunk”-ék

xtal

aki HP nyomtatot hasznal, nem sikeres ember.
ajanlom a Canon-t, emberi patronarak, jo minoseg.
6 rugot fizettem legutobb a 2 patronos (fekete + szines) szettert. ja es elektronika sincs benne, tehat tolthetnem, ha akarnam, de ennyi penzert leszarom, megveszem az eredetit.

Freevo

A legdurvább, hogy lehet venni házi töltőszettet is, ami több alkalomra is elég, és töredéke a patron árának. Persze előbb-utóbb az akkor is beszárad, úgyhogy muszáj cserélni. Ezért jobb a BubbleJet, mert az kevésbé beszáradós.

rudo

azt hiszem ebben az esetben van egy olyan szempont is, ami itt nem merült fel most és némileg javíthatja a HP megitélését.

1. minden tintasugaras nyomtató szar (minden más nyomtató is;)
2. a HP kimondottan, ráadásul drága bele a tenta…
3. a tintasugaras nyomtatók általában már egész olcsón is hazavihetőek, a cégek a gyakori nyomtatócseréből (mert szarok és széthullanak) és a patronból élnek…
4. a jó megoldás az utángyártott, töltött patron…
5. a fenti megoldás egyetlen hibája, hogy gallyra vágja a gépet
6. a HP patron valóban azért drága, mert benne van a fej is

konklúzió: nyomtatót csak ‘nem gyári’ patronnal érdemes hajtani és ilyen szempontból a HP nyer, mert nem baszódik el a fej, mert minden alkalommal (vagy x-edik alkalommal)cseréled.

nálunk eddig epson, canon gépek haltak igy rakatra (de nem jobb egy minolta vagy egy kyocera sem…)

_alesi_

Azért ANNYIRA nem rosszak a HP lézernyomtatók.

Viszont. Hatalmas feladat beforgatni egy adott hardver driverét egy új operációs rendszer alá?
Mert valahol vicces látni, hogy a vas ugyan kibírná, de a biztos csere érdekében teljesen elhanyagolják a szoftvertámogatást. És itt nem tíz, hanem három-négy éves termékekről beszélek.

Az meg a másik, hogy míg a Linuxos bandának mindig akad pár ráérő fiatalja, akik elbohóckodnak régi vasak támogatásával, addig a multiknál senkinek sincs egy szabad fél órája.

klarky

Azért az utángyártott és töltött patronok fekete színe meg sem közelíti a gyári patron színét.

Ezt bele kell venni a számításba…

peter

Budakalászi Cora szemben a cserépvárossal. ha a brico felől mész az, akkor az Orosz delikát előtt elslattyogsz (esetleg veszek kaviárt vagy grúz teát!!!!!!) utána az első “sziget” én oda járok. városiaknak: az astorián is van ilyen töltő hely. ja és lézert is töltenek simán!

draven

en is most nemreg hallottam azt a modellt amit bb mond…ember megveszi a nyomtatot (mert ugye patronkozeli ar), hasznalja mig ki nem fogy, eladja, vesz egy ujat (valoszinuleg ugyanolyat), es igy tovabb es igy tovabb

BASF

József, ezt megjártad. Ha a hp 21-es feketéről van szó, én is pomma vettem egyet. 2880 Ft volt. A hp által ajánott ára meg 3965 Ft. Most akkor ki áraz, mit?

Mefi

Én erősen gondolkodtam rajta, hogy nem a patront kéne cserélni, hanem mindig veni valami nyolc-tízezres nyomtatót, amibe patron is van, aztán szopjanak csak. A nyomtatót ráadásul ügyesen el tudja adni az ember.

A patron töltése nem megoldható? Mi a nyolc-tízezer forintos patront cirka két-háromezerért szoktuk feltölttetni, és a poén, hogy az eredeti patron durván 80%-ban van tele, az utántöltött 95%-ban. Megéri.

BASF

Ez a bolt a rufusz kompjúter, karinthy-bercsényi sarok, móricztól két lépésre. 2832Ft volt egész pontosan, bár ez már édesmindegy. A lézerrel szerintem az a gáz, hogy kicsit büdöset csinál. Ózont vagymit.

Credo

Régi ismerős ez az “olcsó a tintasugaras, de egy patronkészlet drágább, mint a nyomtató (tehát egyszerűbb kidobni az egészet, és újat venni)” sztori. Én nagyon keveset nyomtatok, évente egy-egy hosszabb fejlesztői doksit puskának, meg pár szerződést, ilyesmit. Spórolok is, így minimális használat mellett, 1-2 év alatt végül nem elfogyott, nem beszáradt, hanem szerintem elpárolgott az utolsó HP partonkészletem. Én is csak feketét vettem most bele, valami noname utángyártottat 3 rugó körül, ez meg alapban szar (nyilván a beépített fej miatt, “olcsó húsnak…”), egy csomó vonalat kihagy, érdekes módon ugyanott, tisztítom, kalibrálom, ütögetem, koptatom, de nem igazán akar megjavulni. Valószínűleg ezentúl én is 7-8 ezres vackokat veszek, és ha kifogynak, jöhet a következő.

fns

Józsi, Canon Pixma IP3000 (ha még kapsz – ez még nem chip-es), utángyártott tenta: 480 HUF/szín, tökéletes – a minap vettem fél kilót.

zeroEV

Nem minden HP tintás nyomiban van fej. Van drágább, de különfejes, ami meg úgy szivat, hogy berakod a festéket amit még olcsón vettél a nyomtatóval, és kiírja, hogy “expired”. A jó édes… Néha meg kiírja, hogy “Replace [valamelyikszín] printhead”, de azt ritkábban…
Lézer: nem jobb egyik-másik Xerox lézer se, chip van a toneren, ami számolja a lapokat, de azt leszarja, hogy csak borítékot nyomsz vele ami max 5 sor/lap, ha eléri a számláló a 3000 lapot, nem hajlandó tovább működni. Chip resetter meg soktízezer az ebay-en. Szóval X lézert ne!

csikszem

Jaja, Canon patron pixma IP4000-be is 255Ft. Persze utángyártott és persze kifogy ez is, de kit érdekel?

api

Tavaly eljártam ezt a táncot én is, aszt’ mikor megláttam mennyi lenne az új patron fogtam és vettem egy lézert. Színeset nem nyomtatok, viszont itthon egy csomó irodai dolgot kell csináljak úgy mint fénymásolás fax, scan, ezt mint Samsung 4521 egyben tudja, az alap patron 1000 oldal, egy új pedig asszem 2000 oldalig elmegy, és 5ok alatt volt cak pakk. Tudom ajánlani.

beton

részben azért nemértem a kérdést. a nyomtató amit vettem, 120K volt A3++ felületet nyomtat, és HP.
Az elmúlt 3 évben kb 3-4 pár patront vettem hozzá. (persze dupla űrtartalommal). építészként dolgozok, azért rengeteget nem nyomtatatok, de mégis többnyire full A3 lapokat.
A patronok 4400, és 5800 ft áron vannak. Szerintem még egy darabig nem fogom elérni a nyomtató árát patronszinten.
A lowcost HP nyomtató szerintem egyszerűen egy más kategória.

Jano

A lecseréled új nyomtatóra általában nem igaz, hogy megéri mert az új gépben mondjuk 1500 lapra elég festék van az új patronban meg 3000 lapra való!!

Utángyártott patronoknál az a szívás, hogy hiába veszzük mindig ugyanattól a színeset mindig más az árnyalatuk. Szerencsére amihez használjuk annyira nem számít.

ironyice

Mar irtam valamelyik elozo postnal, hogy nalunk van a HP szervize, es azert fuck nekik, mert az uzleti modell szerint a nalunk meghekkelt nyomtatokat, ujkent adjak el. S mivel mint tudjuk szarbol nem lehet varat epiteni, ezert jol bele kell nezni abba a nyomtatoba amit megveszel, hogy uj-e vagy hasznalt. Epson szerviz is nalunk volt, de arra nincs ralatasom. Az uj HP nyomtatokba amik viszont dragabbak, es CMYK megy bele, azok kiralyosabbak. (Ezalatt ertem: nem szarad be olyan konnyen, nem pazarol annyira, hogy a draga milijeidbol, a patron melegitesnel kiköp egy csomot oldalra.)
UFF!

Baggio

HP1100, de ne hasznalj kamutonert. HP lezer fenyevekre van a tintasugarasaiktol…

XYBeR

józsi, ha drágának találod, akkor vegyél lejárt patront a vaterán. óccsó és megy.

Gyeta

Nekem HP tintasugaras multifunkcios nyomtatom van,és szerintem ez hülyeség hogy szar nyomtato mert nem rossz,és ehhez legalább olcsó a patron,szerintem 1 megbizzható nyomtató a HP,akkár ki mit mond.
Én úgy hallotam hogy a legrosszabb nyomtató a Lexmark.
A HP nyomtatók szép képeket csinálnak.

Tibor

SZissztok!
Véletlenül tévedtem ide, pár szót szólnék hozzá, nyomtatófestékekkel dolgozom.
HP minősége: valóban jelenleg még mindig a HP nyomtatók futnak a legjobban, azokkal a legkevesebb a baj. Bocs ha valakinek ilyenje van, de lexmark, Philips csak annak, akire haragszol.
Canon: jók, a legújebb patronok már vagy fejesek, vagy chippel védettek > drágák.
Epson: szépen dolgoznak, de a fejet nem lehet bennük cserélni. Ha beszárad, kuka a gép.

Utángyártott festék: ez egy jó téma. Ahány gyártmány, annyi minőség.
A legolcsóbb itt is sokszor hibás, de vannak tényleg szépen futó típusok. Én már sok éve dolgozom ilyenekkel, de sajnos a legtöbb márkát egyszerűen nem vállalom be.
Utángyártott és színek: egy minőségi utángyártott mindig ugyanaztokat a színeket adja, mert ugyanazzal a tintával dolgozik a gyártó.
Színváltozások akkor vannak, ha mindig mást veszel vagy töltetsz, mert ott a mindig legolcsóbb tintát kapod bele, más nem fér bele akkora árba.
Ha segít valamit: a honlapomon ingyenes mail tanfolyamot találsz a nyomtatásról.