Star Wars – The Force Unleashed

darkapprentice.jpg

Nagyon erősen imádkozom, hogy őszre lemenjenek (lejjebb, hehe) a PS3 árak, mert nyáron valahogy jelenik meg a Force Unleashed (sorry, no PC).

Nem hiszem, hogy van olyan netet böngésző közöttünk, aki ne bukkant volna még rá bármilyen formában, mindenesetre aki nem ismerné, itt a bemutatkozó videó, itt meg néhány egyéb csemege, esetleg aktualitásokkal a GameSpot friss anyaga.

Dark apprentice-et játszani ilyen technológiákkal, milyen lesz már? WHOA! Egész nap birodalmi rohamosztagosokat fogok felemelni, letenni, felemelni, letenni, fel, le, fel, le. Hordót mozgatni a fejük fölött, leejteni. Hordót újra felemelni, leejteni. 🙂 Ez nem is zsír már, hanem libazsír. Sőt libazsíros töpörtyű! (Hagymával.)

39 hozzászólás

campa

aki bele akarja dugni az orrat ennek a fonnyadt eloszelebe (macen) ajanlom a Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy-t. annak ellenere hogy nem egy mai darab es en sem vagyok egy hc gamer, rendkivul szorakoztatonak talalom. Az MP resze pedig miutan kitanulgatta az ember a kulonfele kardforgatasi technikakat es ama ero hasznalatat egyenesen addiktiv lehet.

draven

En a jedi knight 2-t is nagyon szerettem, ugyhogy ha a force unleashed csak annyit hoz mint anno katarn bacsi, akkor en mar boldog vagyok. Ha mazlim van, talan kigyogyulok a gtaiv-bol mire ez kijon

Samu

X-Wing az egyetlen jatek a lucasartstol, ami le tudott kotni, inkabb azt ujitanak fel a nyomoroncok.

draven

na es lucasfilm games? 🙂 az volt a nemmindegy kategoria

greg

Józsi! Miért PS3? Miért nem XBOX360? Miért a PS3-at érzed az igaz útnak? 🙂 De tényleg. Miért játszol a gondolattal, hogy a most még igen rizikós PS3 utat választod. Kinek ajánlanád a PS3-at? És kinek esetleg az 360at?

Dewla

Lesz Wii-re is…jelenlegi egyik legnagyobb várható dilemmám, hogy Wiimote-tal realtime fénykard fun, vagy brutál grafika X360-on vagy PS3-on..

Zila

és wiimote fénykardozást prefereálom, gombnyomkorászással kardozni, hát sokat levon az élményből… Szerintem a képzelet megmozgatása fontosabb bármilyen übergrafikánál.

phnb

Megvárom, amíg kijön PC-re. Egyébként ha dark apprentice, akkor miért a birodalmiakat aprítja minden létező trailerben meg videón?

Zila

phnb: The Force Unleashed will ship for the PS3 and Xbox 360, but other versions are also planned for the Wii, PSP, Nintendo DS, and PS2.

Mintha a pc-t nem látnám, persze lehet, hogy mégis lesz pc-s verzió…

greg

mert annyira sötét, hogy még a gonoszoknál is sötétebb. aka agresszív kismalac. amúgy a lego starwars, the complete saga, K jó. akármilyen minimál grafikája van. xwing vs tiefighters óta nem nyomtam ennyit starwars játékkal mint azzal.

Józsi demagóg válaszát meg nem fogadom el. Mert hogy “nagy a faszom, ezért ps3-at veszek” ezt tuti nem írod be az excelbe a ps3 mellé. Mivel győzted meg magad?

greg

ok. így rendben. 🙂 én még nem állítottam fel a magam érvrendszerét, de most épp a ps3 felé hajlok. tudja franc. nem kapkodom el. de most dec-január vagy 3 ismerősöm is ps3-at vett.

_alesi_

btw, kezd idegesítővé válni, hogy minden jobb játékot konzolra hoznak ki előbb, a zsírosabb jatt fejében, amit a nagy és gonosz konzolgyártóktól kapnak.
Értem én az MS hozzáállását, de ne azokkal csesszenek már ki, akik Billy bácsi házát összehozták a tengerparton.

fapina

remélem a sok Force használattól lezsibbad a játékos karja. vagy lesz bent vmi, ami az “ésszel” való játékra bír.

~ ‘azért mert a súlyemelő felemel 300kg -ot, attól még nem dobálózik vele, uzsonnára.’

ia.: alapítvány-trilogia

_alesi_

AD: ezzel nem is vitázom, csak bassza az agyam, hogy évtizedek óta tolják home-entertainment all-in-one rózsaszín f***ságot, miközben egyre inkább távolodunk tőle.

És pazarlásnak is érzem, hogy csak azért vegyek egy boxot, mert az adott játék nem hajlandó a hasonló(de inkább nagyobb) teljesítményű gépen elfutni.

medoc

Azóta várom remegve, amióta bejelentették 🙂 Remélem a sok csillivilli technikai megoldás nem megy a játszhatóság meg a sztori kárára.

api

Én maradok wii+psp kombónál, esetleg a child Jesus-tól kérek egy 360-at karira majd rituálisan kasztrálom magam.

krys

Én is emiatt a game miatt tervezek mostanában egy xboxot. Egyébként meg én többet pc-t nem fejlesztek játék miatt. Felesleges, túl gyorsan elavul és drága. De most komolyan egy xbox360 arcade pakk 60 rongy. Hol veszel ennyiért egy ilyen teljesítményű pc-t ? A másik meg hogy én nem fogok azon görcsölni, hogy éppen milyen kompatibilitási bajai vannak, meg nincs hely, vagy csak úgy nem indul stb. Konzolba becsapom a lemezt és megy 🙂

greg

krys egy megvilágosodott férfi-ember! 🙂 k-ra ráéreztél, az Igazságra. És akkor internetezni, meg a maradék szgépes feladatra meg elég egy mac 🙂

fns

libatöpörtyű hagymával – nyami! kár, hogy most toltam be egy kisebb malacot pörkölt formájában 🙂

trn

A trn mediabirodalom elhatarolodik a japan Sony ceg PlayStation 3 fantazianevu termeketol, annak pokemberes logotipiaja miatt.

A trn mediabirodalom szeretne hangsulyozni mindazonaltal, hogy a PlayStation, a PlayStation 2 es a Playstation Portable logoi eddig mind hibatlanok voltak es sajog a ppc-s kozossegi sziv, hogy a PlayStation 3 logo meg egy szar.

XBOXING!

A PS3 pedig maradjon meg a latens metroszexualisoknak

fogtunder

a wii verzió a tuti. nem a grafikára megyünk, hanem a Játékélményre (nagy betűvel). amúgy meg lol, hogy ps2 verzió, bár ha megcsinálják olyanra, mint a gow2-t, akkor megúszok egy upgradet, amíg nagyon olcsó nem lesz a wii meg a ps3.

mert a playstation kell. mert bár ott a halo, de azt igazán úgyis egérrel jó játszani, majd minden más cross-platform, és ha lassan is, de megérkeznek a final fantasy és a metal gear folytatások, a gta4, és megint érdemes lesz playstation tulajnak lenni. és ugye a blue-ray olvasó is benne van, a hd-dvdnek meg lassan leáldozik. ja, és nem olvasztja le magát a grafikus mag az alaplapról.

olda

hát a PS3-at már láttam-használtam élőben, ha én konzolt veszek, akkor azt. Ócska index cikkeket meg nem veszek figyelembe. Blu-ray… orange box…

vargatom

“Az XBOX a farkatlanok konzolja a Plastik media szerkesztőségében.”

Hmm. Alien, Handras, komment? 😉

Alesi: konzolon sajnos fordítva van, a fejlesztő fizet a Sony/Microsoft/Nintendo zsebébe, hogy engedik megjelentetni a játékát. Eladott példányonként 5-10 dollárt az 55-60 dolláros árból, ami nem kis pénz. Sőt néha azzal kezdik, hogy mondjatok egy tervezett példányszámot, és adjátok ide a licenszdíjat egyben, előre.
Persze ha egy GTA4 van a kezedben, akkor lehet alkudni a fentiekből, de olyat meg itt Keletropiban maximum a csehek tudnak majd a Maffia 2-vel.

_alesi_

vargatom: de a végén nem a vásárló fizeti meg a licenszdíjat? Vagy a kiadó nem áll a fejlesztőcsapat(ok) mögött, amikor a csekkeket meg kell írni?
Természetes, hogy nem kis beruházás egy játékot összedobni, de eddig úgy sejtettem, hogy a kiadók is beáldoznak, mikorra körvonalazódik valami használható.

vargatom

Alesi, nézd így: ha PC-n és konzolon is eladnak 1 millió példányt, akkor az előbbin 5-10 millió dollárral nagyobb a tiszta haszon, mert senkinek nem kell licenszdíjat fizetni (szerencsére az IBM nem teheti meg hogy ilyet szedjen – különben ma nem Gates lenne a leggazdagabb ember).

A gyakorlatban viszont az van hogy PC-n legalább tízszer akkora a warez aránya, mint konzolon, ezért nevetségesen alacsonyak az eladások, és mégis jobban megéri a konzol.

Egyébként persze legtöbbször a kiadók finanszírozzák a fejlesztést, hiszen nagyon kevés az olyan tőkeerős stúdió, mint a Blizzard vagy az ID; és ma már szinte minden kiadónak van több száz fős saját stúdiója is (EA, Nintendo, Microsoft stb). Egy mai csúcs játék 10-30 millió dollárba kerül, plusz a marketing.
Ezt a pénzt nyilván kamatostul szedik vissza a bevételből a kiadók, és konzolon még a gyártónak is csengetni kell. Ezért van az hogy a legtöbb még megmaradt fejlesztőstúdió általában egy bukott játéknyira van a bezárástól; ha viszont beüt a siker, akkor meg szívesen eladják a tulajdonosok.

fogtunder

azt se hagyjuk ki, hogy a bukott game/sikeres game arányszám azért pc-n például közel nincs meg egy egész, konzolokról nem szeretnék nyilatkozni, mert még a végén faszságot mondok, de el bírom képzelni, hogy ott se. ergo a kiadók egy-két blockcusteren hozzák be azt, amit a többivel nem tudtak. ezért van manapság ennyi folytatás (ami lehet jó és rossz dolog, szériafüggő), ezért nincs már túl sok kreativitás a szakmában. ami szopás, mert alapvetően erre épülne az egész, a kísérletezésre. de ekkora pénzeknél ki akar egy szakad hippi coderre hagyatkozni?

májki

Józsi, ha jól láttam a Gamespot-on, PS2-re is kijön. Akkor nem kell filóznod, hogy PS3 vagy XBox360 🙂