Apple Magyarország (2)

További kutakodásokat végeztem a kérdésben.

Az Apple Inc.-nek vannak saját cégei külföldön, melyek általa tulajdonolt vállalatok. Ezen országok listáját megkapjuk, ha az apple.com alján levő legördíthető listát nézzük. Értelemszerűen ezekben az országokban ő teljes mellszélességgel jelen van, terjeszkedési stratégiájának része, tulajdonos bennük. Ezen országoknak van “rendes” honlapjuk, ezen országok rendelkeznek lokalizált Leopárddal stb. (Ez sem igaz teljesen, mert azt hiszem franciák látják el a svájci dolgokat, vagy hogy.)

Az összes, itt nem felsorolt ország nem hivatalos Apple, hanem csak holmi rút szibarita váz. Ott aztán mindenkinek a magánügye, hogy milyen a honlap, hogy képzeli el a márkát az országban. Ezen országok, így például Magyarország, nem részesül azokból a javakból, amikből az Apple cég vállalatai. Nincs tehát honlap, store, retail üzeletek, nem része az amerikai terjeszkedési stratégiának, sőt, megkockáztatom, hogy az Apple anyacéggel se nagyon találkoztak még első kézből. (FYI lengyeleknél sincs store, de ne aggódjatok, mert lesz majd — mindenképpen előbb, mint itthon.)

A magyar Apple, ha nevezhetjük így, a HDSys Kft. (Hungarian Data Systems) tulajdonában van, az meg egy MDS Holding nevű befeketető csoportéban, bár a lista szerint az A4 Apple Store külön cég. Na, ezek azok a kereskedői körök, akik tulajdonképpen és konkrétan kakkantanak arra, hogy akkor valójában az Apple, mint márka mi is. Ezt ugyanis nem más tudja, mint azok az okosok ott Cupertino-ban, és tulajdonképpen ezért kell az, hogy az Apple Inc. saját vállalatot alakítson itthon.

Nem ismerem a hálózatot ennél jobban, de az tény, hogy addig, míg az Apple Inc. nem alakít magyar vállalatot (mint tette azt például a Google ugye), addig SEMMI, de tényleg semmi nem fog történni idehaza a szerencsétlenkedésen kívül.

Éppen ezért szomorú szájízzel, de azt kell mondanom, hogy tök oké, amit korábban megírtam, de semmi hatása nem lesz semmire. Az Apple Inc.-nek ma Magyarország csak egy olyan export partner, aki “lehív némi mennyiséget”. Talán a jövőben majd elveszik a jogokat az itteniektől, aztán megcsinálják az Apple Magyarország Kft-t és akkor kinti vezényletre történnek majd sztenderdizált dolgok. Ebben az értelemben aztán geci mindegy, hogy az itthoni vezérigazgatót Massimonak, vagy Chastannak hívják-e, nem fognak tudni csinálni semmit.

Ez sem lehetetlen, tehát hogy az Apple idejön igaziból, hiszen egészen eddig a pontig az MDS zsebébe vándorol a profit, az Apple helyett. El fog jönni, barátaim, a pont, amikor az Apple kivágja a middleman-eket a rendszerből és akkor lesz remény.

Érdekes módon néhány lengyel eljutott ugyanerre a következtetésre, csináltak egy weblapot “We Want Apple Poland!” néven, aztán hogy hogy nem, frissíteniük kellett a szöveget rajta, de inkább álljon itt egy screenshot:

poland.jpg

Nem állítom, hogy ez hozza a megoldást, de ha egy ilyen weblapot kell felállítani, akkor én fel fogok egy ilyen weblapot állítani.

update: “Indulunk, mint zúgó vihar” kezdeményezéssel ketten is bereggelték a domaint, és felajánlották az ÜGYNEK. Semmi perc alatt összedobunk neki egy site-ot “lengyel mintára”. Persze annál több és jobb lesz. Például én nyilatkozni fogok, hogy

EGY ÉVI JÖVEDELMEM ADOM A MAGYAR ITUNES STORE FELÁLLÍTÁSÁÉRT.

Csak legyen baze, és tudjunk vásárolni legálban! És ez még nem minden! NYUGODT ERŐ!

PS: Nem, nincsenek illúzióim ezzel kapcsolatban. Viszont hatalmas poén. Eleve semmi értelme, de ugye tudjuk, hogy ezek a dolgok visznek színt a szürke hétköznapokba. Holnap melóznom kell, de utána majd foglalkozok a témával. Aki privátban írna, az jobbra találja a címem, többiek a kommentekben vérszerződhetnek. Minden gépnyomó testvérre szükségünk lesz, kérek minden Mac és Windows (!) barátot, hogy ássuk el a csatabárdot, és álljunk most össze egy ilyen kezdeményezéshez. Úgy indulunk, mint zúgó vihar.

120 hozzászólás

sz

össze kéne fogni a csehekkel meg a szlovákokkal, a lengyelek pedig biztos támogatnának minket :))

Sasi

I am all for you, do it!

(Thank you Apple Inc. for THESE changes.)

tms

“rábasztatok” 🙂
beregisztráltam ebben a pillanatban az applehungary.com domain-t!
Józsi, írhatjátok a szöveget! a domain, már itthon van, holnap már mehet élesben!

Szántó Gábor

Egyetértek, így mennek a dolgok előre.

Ha bármilyen segítség kell, csak szólj. Részese szeretnék lenni a dolognak.

off és P.S.: iPhone-on nincs rendes ő, így nem tudtam a telóról hozzászólni, mert nem tudja azt, hogy hétfŐ. 🙂

tufee

“Rendelkezz velem Uram!”

Vagyis: mindenben benne vagyok, ami az ügyet előremozdítja.

CsasZ

Ha utánajársz, akkor kiderül, hogy hasonló cifraság van pl. a Coca Colánál is. Tökre eltér, hogy melyik régióban vagy országban milyen cég kezében vannak a gyártói és disztribúciós jogok. Ezek sokszor független vállalkozások, vagy legalábbis X befektetőknek nagyobb része van benne, mint az amerikai anyacégnek. Aztán bizonyos keretek között saját szakállukra dolgoznak.
Eltérő a teljesítményük is, pl. a magyar Coca-Cola közvetlen értékesítői hálózatával hihetetlen hatékonyan lefedi az egész országot. A kiskereskedelmi pontok kilencvensok százalékában van CC. Más EU országokban meg sokkal gyengébben muzsikál a képviselet.

netman

Én is itt vagyok. Ha ilyen “Magyar Epölt akarunk!” honlap kell, megcsináljuk… Mindenben benne vagyok, ami előre (előrébb) viszi az ügyet. 😉

Sasi

Én arra gondoltam, hogy az oké, hogy tetszik nekünk a lengyelek ötlete, de tán tegyünk hozzá értéket is, ne csak kopipészt legyen. Én arra gondoltam, hogy lehetne a téma egy scam. Kihasználva a sok-sok képanyagot a zavargásokból vagy mikből, át lehetne fordítani kifele, hogy Magyarországon zavargások törtek ki, mert az emberek Apple Mo.-t akarnak. És rendőrök meg emberverés és kődobálás 🙂

tufee

Politikát ne keverjünk mán bele.

Elég egy “We want to say hello to a hungarian standard support”, és óezaz.

Sasi

tufee: hol politika ez? hm? nem lázadni készülsz a jelen kereskedőhálózat ellen? hm?

de itt ki is szálltam, rakjátok befőttbe az agyatok

addikt

+1 csak mert szeretem az értelmetlen és kibaszo…l felesleges dolgokat.

tufee

Sasi: és szerinted hány agyba-főbe vert nyugdíjas vagy kilőtt szemü ember adná az arcát egy üzletpolitika ellen irányuló passzív támadáshoz?

Az ötlet jó, csak a téma nem.

nyuwec

Hejj, magyarok, hatrabb az agyarakkal!
Ha mar elindult valami, ne azzal verjuk szet a legelejen, hogy leakadunk ilyen kicsinyes vitakon!

En is teljes mellbedobassal (mell kitep aztan bedob…) tamogatom a kezdemenyezest! Azt meg nem tudom mi massal tudnam, de szoljatok ha barmi van, tolom a kubikos talicskat, had epuljon vegre valami jobb itten ebben a szutyok medenceben!

AD, email cimemet latod, felirhatsz az “aktivistak” listajara. 🙂

alternaiv

Ez 1 vicces és értelmetlen kezdeményezés. Handras sírját ássátok, ezerrel, az iTunes meg halott lesz 3 év múlva. UFF, én szóltam 🙂

XYBeR

“kérek minden Mac és Windows (!) barátot”

és a linuxos tezsvírek?

A/D

szerintem médiaerőt kellene gyűjteni még az ügy mögé, a beszmac (ne csak egy hír, hanem a nyitó oldalon egy dedikált hely), az apple viszonteladók (így mi is), vagy index. ha egyszer csináljuk, akkor csináljuk nagyon. természetesen bennelevés.

LacKac

Harjá! Csináljuk! Akarok 3G-s iPhone-t itthonra. Meg iTunes Store-t, meg normális Supportot.

zsutti

Ez az első alkalom, hogy kommentelek itt a Plastikon több hónapnyi olvasgatás után, mert most elszakadt a cérna…
Már elnézést Józsi, de nem gondolod, hogy annyi Apple-t és Mac-et istenítő, ugyanakkor megannyi Microsoft-ot és Windows-t fikázó post után az amit kérsz – “kérek minden Mac és Windows (!) barátot, hogy ássuk el a csatabárdot” – az egyszerűen KÉPMUTATÓ? Mi lesz ezek után? Lemondhatunk az istenítő és fikázó post-okról? Nem lesz min köszörülni a kedves kommentelőknek a nyelvüket, mert elástad a csatabárdot a “nemes” cél érdekében?
Jómagam XP-t használok otthon (a Vista tényleg szar, elismerem) és egy G5-ös Mac-en dolgozom a munkahelyemen és a sok évnyi tapasztalat azt mondatja velem, hogy egyik oprendszer sem jobb a másiknál, mert mindegyikük kicseszett már velem nem egyszer, viszont mindegyiknek van néhány olyan jó tulajdonsága, amitől használhatóvá és szerethetővé válik, bármelyik rendszerről is beszéljünk! (Linuxról nem tudok nyilatkozni, bocsi)

_psc_

Gratulálok, fiúk! Sok sikert!

Ha nem haragszotok, én viszont kimaradnék ebből.
Nehogy már’ mi pitizzünk, hogy rendes kiszolgálást kapjunk!
Menjen az egész Apple a picsába.
Steve meg dugjon fel egy iPhone-t magának.
🙂

olda

zsutti!

Pusztán kíváncsiságból kérdem, Józsi állított valaha valótlant a win-ről, hogy “fikázásnak” nevezhesd?

én nem olvasom a plastikot évek óta, azért kérdem

(rugaszkodjunk el a “macem van, tehát istenítem” kényszerképzettől)

gyb

Nyilatkoztassatok munkanelkulieket a Blahan ezzel a szoveggel, hogy egy evi jovedelmuket a magyar itunes boltert.

AiRLAC

+1 szavazat, FB group join, várom az utasításokat! 😉

HaDes

az ok, de windózosok minek ugráljanak?
… bááár egy magyar iphone talán engem is érdekelne
hajrá Józsi!

májki

Én Win-t használok és van egy iPod-om, amire nem tudok legálisan zenét venni, mert nincs ITMS Hun. És szeretnék egy Touch-ot, amit nem tudok frissiteni, amíg nincs ITMS Hun.
Ezért támogatom ezt az akciót.

lAce

Igazából nem kedvelem az apple-t (sőt), de azért GOGOGO! 😀

klarky

Na erre befizetek! Kíváncsi vagyok mi lesz belölle! Kívülállóként is drukkolok a sikerért!

Lehet, hogy történelmi időkben élünk? wow

Rack

+1
Poénos lenne lenyalni a contentet az apple.com -ról és azt magyarúl visszatolni. 🙂

Bereczki Zoltán

A dolog szerintem is jó viccnek, de másnak nem, mert a lengyel Apple se emiatt lett, hanem a magyarnál 3.5-szer nagyobb piac miatt. Mégiscsak ők Európa 9., az unió 6. legnépesebb országa.

Rack

Bereczki Zoltán: Próba nélkül soha nem derül ki, mi lehetett volna belőle…

Bereczki Zoltán

Ne értsetek félre, szerintem is meg kell próbálni, szóval támogatom a dolgot, és szerény eszközeimmel segítek is, ha tudok.

IIsti

Figyuz, amíg az Apple nem lát bizniszt benne, addig szvsz nem fognak nagyon ugrálni.
Viszont megígérem, hogy ha lesz lokalizált iTMS, akkor egy csomó zenét onnan fogok vásárolni. 🙂

Zila

Ugyan miért is ne? 🙂
+1

Nem ajánlom fel egyéves jövedelmemet mert akkor éhenhalok (tartalékok rulez), de erkölcsi támogatást tudok nyújtani 🙂

Andris

Én is bennevagyok szívesen ebben a kezdeményezésben, fel szeretném egyúttal ajánlani webdizájner és kóder tapasztalataimat a NEMES ÜGY érdekében! Remélem tudok segíteni, mert igencsak tennék a magyar Apple ügyért.

csikszem

Józsi a zinternet korának Széchenyije.
Karom borsós, oldalam lyukas.

A post PS-e pedig a “2008-as év kikacsintása” jelölt. 🙂

A.

Es igen! Jozsi eleg tokos volt hozza. Remelem, vegig is viszi! Most nem csak az macizmusrol van szo, hanem hogy vegre nem csak a nyavajgas megy 🙂
Hajra sracok!

zsutti

olda: Nem állítottam, hogy Józsi valaha valótlant állított volna a MS-rôl vagy Windózról, csak azt, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze és sztem igenis érezhetô Józsinál a “Mac-et istenítem” életérzés, még akkor is, ha néha részletesen taglalja a szemet szúró vagy épp rejtettebb hibáit. (MS-rôl és Windózról még nem olvastam itt pozitívat, legalábbis egyáltalán nem rémlik, esetleg a kommentek közt) Szóval nem értem a hirtelen pálfordulást…

thestud: lehet, hogy félreértek valamit, de szívem joga.

Asszem abbahagyom a vagdalkozást, ez nem a megfelelô fórum erre, bocsi hogy idepiszkítottam.

zsutti

Azt még hozzá kell tennem, hogy egyetértek Józsi azon kezdeményezésével, hogy a fogyasztó igenis megérdemli azt, hogy normális és színvonalas szolgáltatást kapjon és hogy ne szarják le a fejét! Sajnálatos, hogy ezt nem minden cég gondolja így, vagy legalábbis nem minden országban.
Amúgy ha sikerrel jártok és lesz ITS meg amit akartok, akkor csak azt tudom mondani, hogy RISZPEKT! Akkor megint beigazolódik a tézis, miszerint sok lúd disznót gyôz.

tms

Józsi (mint itthoni ötletgazda), nem lenne egyszerűbb, ha megírnád a szöveget és egy végtelen egyszerű, sallangmentes iWeb template-tel kiraknánk viszonylag gyorsan?

Happymann

Count me in!

És én is felajánlom Angelday egy évi fizetését :)))

Andris

At elfelejtettem mondani, hogy tárhelyet is szívesen adok a domainnek, nem hinném, hogy sok kell, de adok akár 4-5 gigát is ha kellene. Csak szólj!

lix

jozsi nem lehetsz annyira sekelyes fasz h .hu apple supported statusatol fugg a jokedved
kamon ennel azert tobb van benned

Yip

Igen, igen, végre valaki kimondja!

Küldjünk levelet, ajándékcsomagot, vagy bármit Steve-nek, hogy lépjenek valamit az ügyben.

sithlords

facebook csoport
online petition
sima e-mail

feed da shiat (ha mar shizzle)

lix

alesi :DDDDD

hat jah, erdekes latni h az epple userek mennyire fanatikusok. kicsit hasonlo viszony osama – mohamed, jozsi – steve

driv

Szerintem egy jó importőr cég akár jobb eredményeket is érhet el, mint az anyacég, ha megfeleő együttmüködést tud kiépíteni az appléval és ez azonnal működhet.
Nem tudom ennek a lehetősét megvizsgáltad Józsi ?
kizárólagos a HDsys ?
Biztos nem , mert írtad, hogy van független pl a4.

gergoke

Józsi ezt elszúrtad. 🙂 Méghozzá ezzel a mondattal:

EGY ÉVI JÖVEDELMEM ADOM A MAGYAR ITUNES STORE FELÁLLÍTÁSÁÉRT.

Széchenyi nem a saját, hanem a birtokai jövedelmét ajánlotta fel az tudós társaság felállításának az ügyéért, és még annak is szabott egy határt.

Mi a jövedelem?

Jövedelem a magánszemély által az adóévben bármilyen címen és formában megszerzett bevétel egésze, vagy annak a személyi jövedelemadóról szóló törvényben (1995. évi CXVII. tv., a továbbiakban: Szja-törvény) elismert költségekkel csökkentett része, vagy meghatározott hányada.

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/adoilletekvam/szja20050804/jovedelem20060627.html/ugyleirasjogi

… A közlelkesedésben, melyet a beszéd keltett, Széchenyi a hallgatóság közül a követek asztalához lépve, engedélyt kért a szólásra s ezt megnyerve,„a nemzetiség és nyelv erősítése, terjesztése és pallérozása szent céljára” felajánlotta minden jószágának egyévi jövedelmét, melyet 60000 forintban állapított meg. …

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%A9chenyi_Istv%C3%A1n#Akad.C3.A9mia_alap.C3.ADt.C3.A1sa

1825. november 3-án, a pozsonyi országgyűlésen, a magyar reformkor egyik vezéralakja, gróf Széchenyi István (1791–1860) birtokainak egyévi jövedelmét, 60 ezer forintot ajánlott fel a Magyar Tudós Társaság – a mai Tudományos Akadémia – létrehozására. Tettét más főnemesek is jelentős összegekkel támogatták.

http://hu.wikipedia.org/wiki/MTA

Szóval fizess! 😛 Bizonylatokat akarunk látni itt a blogon. Elég lesz PDF-ben is. 😀

Handras

az A4 is a hdsys-tol veszi az arut. Az A4 az mds holdinghoz tartozik, ezert meg inkabb ossze van fonodva a hdsys-el. Es igen, a hdsys kizarolagos.

Jozsi: amit akarsz elerni, az itt nem mukodne kis hazankban. Ha lenne hivatalos Apple itt, egy apple.com szintu webboltal, az tonkre tenne azonnal az osszes kereskedot, mivel mindenki az apple.hu-n vasarolna. Az Apple kizart, hogy sajat boltot nyisson itt, kereskedok nelkul viszont nullara redukalodna a user support, ezaltal lenne egy csomo kurvaanyazo user, hogy o megvette a gepet, oszt most megcseszheti, mert azt se tudja hol kapcsolja be, es kulonben is hol van a @ a keyboardon.

Géza

Én kiskereskedő vagyok. Szívesen árulnék Apple terméket, felhasználókat támogatnám, stb., mint most Win alapon.
DE! Azt a mérhetetlen mértékű szívást, ami egy Apple termék beszerzését (!) övezi kishazánkban, kihagynám…
Konkrétan: ügyfél berendel 17″-os MacBook Pro-t (remélem jól írtam 🙂 ). Mi is megrendeljük, KIFIZETTETIK előre, majd 6 (hat) hétre rá megérkezik?????
Elgurult ott a gyógyszer…

Ezért támogatnám Józsi ötletét, tehát +1.

Péter

Tegyünk ki az oldalainkra egy “We want Apple Inc. in Hungary!” banner-t csak a közösségi feeling miatt 🙂

handras: nem értem miért vásárolnék többet apple.hu-ról, ha nálad kávé is van, jókedv is meg support?

iAndris

Közel félmilliós gépek vásárlása után az a minimum amit egy user elvárhat, hogy a viszonteladóján felül is teljeskörű legyen a szervízháttér és a kiszolgálás.
apple.hu Think Different!
+1

netman

Péter: Ez a banner nem is rossz ötlet. Én kitenném. 🙂

Ha kész lesz az oldal, ki kéne tenni rá egy bazinagy “Digg it!” gombot, hadd nyomkodják az emberek, plussz kéne egy olyan aloldal, ahol az idevágó írásokat lehetne összegyűjteni, pl. Handras Steve Jobs-nak szánt levelét, blogokat, hol írtak a dologról és hasonlókat… Meg lehetne We Want Apple Hungary pólókat is gyártani 😀 😀 Na jó, ez már “kicsit” túlzás… 🙂

tufee

Handras: nekem spec. bőven elég ha nem nyitnak saját boltot, de megoldják, hogy a viszonteladók normális ütemben árulják a dolgaikat, a szervízelés pótalkatrészek hiányában ne álljon hetekig, és legyen végre legál az iPhone, meg elérhető az ITMS.

Azt pedig ha kell írásba foglalom, hogy maradok a jól megszokott kereskedőinknél 🙂 (igaz én még nem vásároltam egyikőtöktől sem, de az a kultusz, amit itthon kialakult rólatok, megingathatatlan és elvitathatatlan:)

ati

tudjátok hogy lehetne behozni az apple-t magyarországra behozni és elkergetni a kiskereskedőket?

bojkottáljátok őket! ne vegyetek macet 😀

Handras

“Handras: nekem spec. bőven elég ha nem nyitnak saját boltot, de megoldják, hogy a viszonteladók normális ütemben árulják a dolgaikat, a szervízelés pótalkatrészek hiányában ne álljon hetekig, és legyen végre legál az iPhone, meg elérhető az ITMS.”

Elso lepeskent ezt en nagyon tudnam szeretni. Pl ha nalunk is elerhetoek lennenek az ujdonsagok mondjuk az Osztrak megjelenessel egy idoben. iTMS-t is lehet hajtani, ahoz nem kell a hdsys meg az mds.

Nes

Ezert penzt? Adni? Kuzdeni? LOL?

Geci!

ez most, vagy… nem?

En felajanlok 2 malaj kurvat, meg 2 apple fanatikust Stevenek, hogy oket szopathassa.

Esetleg jelentkezhetne valaki, hogy ingyen fog dolgozni nekik mondjuk 10 evig, vagy nem is tudom. Eladom a vesem.

Ja nem is. A homlokomra fogom varratni, es feher kontosbe oltozve jarom majd a teret es hirdetem az iget.

Faszt! Tudom mar! Nyomtassunk polot is. Meg a kocsimat is felmatricazom “GO APPLE HUNGARY” magyarosan.

Hutomagnes biznisz? Esetleg tuntetes valahol? Vehetnenk repjegyet, forgathatnank filmet, ahogy Stevet megkerdezzuk, O pedig le se kop minket, es felrajuk youtubera. Na?
Geci! Csak sima uzenet youtubon angolmagyarul. Woohoo.

Ah, nem is! Irjunk zenet. Ezaz! Esetleg konyvet a problemarol. Mert ez siman van akkora story.

jaj! Csinaljunk I am a “orszag ahol van apple” and I am a “magyar ahol nincs, de leszopnalak titeket” kampany sorozatot. Na?

Btw, sok sikert!

neo_21670

én is felajánlom Józsi egy éves fizetését és emelem a tétet xero mbpjével 😀

dmx

Esetleg valami “I’m a Mac. I’m a PC” paródia?
“I’m an American Mac user. I’m a Hungarian Mac loser”?
vagy ilyesmi

klarky

Ez tetszik!

Bal oldalt egy nagy sávon lenne egy fickó, aki mosolyogva beszélget a supporttal iPhone-jával, miközben tölt le a Macjére az iTunes-ről, háttérben a büszke stars and stripes, jobb oldalt meg a magyar csóka, aki jobbkézzel iPhonet hack-el, ballal meg fehér neolux-al fújja a besárgult MacBook-ját, rajta egy nagy piros matricával, mely szerint Quality: OK, controled by Apple Service Center Hungary! 8-)))
Ja és az akksi lángoljon ám!

+ a zászlónk meg aláfestés gyanánt a sors szimfónia! 8-)))

Yip

Ha jól értem elsőnek az is jó, ha bemószeroljuk a HDSys-t, és kivívjuk, hogy elvegyék a kizárólagosságukat. Ezzel már gondolom lemennének az árak és azt is megoldanák a jó kereskedők, hogy az alkatrészre se kelljen tovább várni 1 hétnél.

lix

esetleg vonjunk kordont a parlament kore, opcionalisan lehetne ticsakbe a windauzt transzparensekkel utcaravonulni

A.

lix, kurva jo otlet 🙂

esetleg elterlhetnenk a dunat is, csak ugy figyelmezteteskeppen.

tudhassak, hogy mindenre kepesek vagyunk

Xero

neo_21670 én annyira szeretlek, hogy nagy örömmel tolom az mbp-m után a minidet is. 😀 Jut eszembe ibookod még mindig asszonynál? (papuuuuucs :D)

Xero

dmx: Ez az a paródia ötlet nagyon jó. Ebből már el lehetne indulni. 😀

initram5

Legyen erről is nép-sza-va-zás és kordonbontó tüntetés és kivonulás! Sőt, alapítsunk pártot.

segabor

Angelday: támogatom az ötletet. Habár a realitás processzorom valószínűség mutatója eléggé lefele mutat, én is azt mondom, hogy előre! Megérett a helyzet a változásra, egy próbát mindenképpen megér.

initram5: jó érzés volt ebbe a puncsba (is) belehugyozni? A kordont köréd kéne vonni és táblát tenni rá, hogy az állatot nem etetni!

daniel

+1
nem szokom ide különösebben írogatni, de ez a ‘we want apple’ izgat engem is..
mivel elég sokan vannak itt, akinek lennének ötletei a ‘come here, please’ lapra, lehet hogy nem csak egyet kéne csinálni, hanem mindenki megcsinálná a sajátját, oszt lehetne köztük lépkedni.. pl.. és mondjuk lenne egy főoldal a paródiával.. de ez csak egy ötlet.. 🙂

Messenger

hali, linkeltem az appleblogra, hadd olvassák minél többen.

egyékbént az jutott eszembe, hogy lehetne szervezni egy “komolytalanul komoly” demonstrációt a budapesti amerikai nagykövetség elé, rendesen bejelentve, petícióval meg minden. egyrészt poén hír lenne, itthon sokan lehoznák, másrészt ha a petíciót átvenné az USA követség egyik dolgozója, akár külföldi site-ok is hírt adnának róla. ha ötven ember odamenne poénból transzparensekkel, meg minden, szerintem nagyon nagyot szólna.

Messenger

Már a “likeltem”-et úgy értettem, hogy az egyik fórumára, de a blog-gazda már jelezte, hogy kiteszi.

Messenger

Még csak annyi, hogy all due respect meg minden, de lehet, hogy az attilás részt meg a fucking-ot át kéne szerkeszteni. de ez csak szerintem.

nembal

Hello
applehungary.com VAN lokalizálz OSX Leopard 10.5.3
1 megvan az 5ből…

Jelnek jel, de kitudja?
remény megvan:)