CSS menu maker

Az előző post nyomán jutottam el Bognár András (buundy) szomorú történetére. A rövid zanza: a CSSmenumaker.com nevű, első ránézésre is felettébb gyanús site kiírt egy versenyt CSS menü fabrikálásra. A nyeremény: egy iPhone. Ezt a versenyt buundy nyerte meg, amit a site feltehetőleg kiskorú tulajdonosa el is ismert.

Ezután kezdetét vette egy hitegetés-sorozat, valamint kamu emailezgetés. Erről részleteket elolvashatjuk András lapján a kreative-labs.com-on.

A történet olvasva szomorú. Sajnos buundynak a siteról eleve le kellett volna pattannia, hiszen jól látszik rajta, hogy innen-onnan összelopkodott menüket rak ki, valamint ilyen-olyan affiliate linkekkel szórja tele a lapot, tartalom is csak annyi van rajta, mint az erre specializálódott vatta lapokon lenni szokott.

Andrást szemét fel kell nyitnom sajnos: ezeket a jeleket olvasni kell, és nem szabad túlzott reményekkel lenni velük kapcsolatban. Tanulópénz volt, még szerencse, hogy nem volt nevezési díj benne. 🙁 Tudom, hogy jó érzés volt “megnyerni” a contestet, de sajnos le kell mondanod erről a telefonról.

Nem érdemes feszülni a dolgon, bár lehet próbálkozni, de a szélhámosok ellen sajnos nincs utólagos gyógyszer. Én is szívtam már meg, az illetőt le is nyomoztam IWIW-en, aztán úgy döntöttem, hogy nem érdekel. Kapja be az összes faszt, és űzze a kisformátumú játékait.

14 hozzászólás

Andris

Huhh, most vettem észre, hogy mekkora forgalom lett az oldalamon!
Köszi Józsi a jószándékú írást, máskor már biztos utánanézek jobban a dolgoknak 🙂
Amúgy nyomozásom szerint a csávónak volt egy iPhone-ja és azt akarta elpasszolni, mint egy “Brand new iPhone”.
Aztán szerencsétlen véletlenül leejtette, eltört és ezért előállt a meséjével, hogy töröttet kapott és vissza kel lcserélnie, stbstb.
Végülis mégiscsak jobb lett volna, ha elküldi a használtat 😀

Igen, jóhiszemű voltam, tanulópénz, csúnya becstelen dolog részéről.

Amúgy nem kiskorú, mert a kaliforniai Cal Poly University-re jár.

Üdv!

Prossa

Én egyszer egy válltáskát nyertem egy arcbőrvastagítókkal foglalkozó szájton 😀 ! Azóta sem kaptam meg a válltáskámat, pedig szép barana színe volt kék kaktuszokkal 🙁 . Azóta sokat álmodok erről a gyönyörű táskáról, azt hiszem ez nagyon nagy csalódás volt az életemben!!!

Andris

Hú gyerekek, fejlemény van!
Lehet, hogy az egész sztorimat vissza kell szívnom, mert pont 5 perce írt a verseny szervezője, inkább idézem:

I am extremely sorry for not responding to your emails. I have recently gone through some circumstance that have been quite serious. I wish i could explain more but it involves personal matters. I have felt horrible for leaving you in the dark about the issue. I was hoping by putting adsense on the site i could get enough money to purchase the iphone for you but adsense really wasn’t working that well. I am really not doing that well financially at the moment but i promise i will compensate you the $400 for the iphone. Would you be willing to accept a smaller initial payment up front? Once again i feel horrible for how this has turned out and want to resolves this issue between us the right way.

Én nem tudom, hogy mit gondoljak, de általában jóhiszemű vagyok és megbízom az emberekben. Én hiszek neki, simán el tudom képzelni, hogy történt vele valami. Ebben az esetben én kérek elnézést. Shamee on me. De ti mit tettetek volna, ha nem válaszol már hónapok óta?
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezután mi lesz.
Írtam neki, hogy adjon egy telefonszámot, beszélni szeretnék vele 🙂
Jó kis nyelvtudás-próba… 😛

Bizakodom, örülök!

_psc_

Andris: személyes véleményem, hogy a srác csak mosakodni próbál, miután lejáratta magát az interneten.
Akárhogy is nézzük, megynerted a contestet, és hat hónap után sincs a kezedben a nyeremény.
Most is csak alkudozni próbál, hogy kezdetben valami kis pénzt fizetne, stb.stb.
Nem hiszem, hogy neked lenne szégyenkezni valód!

Andris

🙂

Igen ebben is van igazság, de inkább szeretném úgy lerendezni a dolgot, hogy utána őbenne se maradjon keserűség. Ő legyen boldog, mert végre meg tudtunk egyezni és van jó sok css menüje, én is örüljek, hogy nyomkodhatom az iPhone-t és továbbra is harag nélkül éljünk meg “egymás mellett”. Tudom, tudom, idealista vagyok.

_psc_

Szóval akkor te nem is akarod leverni a veséjét egy vascsővel? :))))

Andris

Az a baj, hogy nem látom a hátterét a dolgoknak. Tényleg nem tudok mit gondolni, de akármi történhetett vele és addig amíg nem vagyok 100%-ig biztos a dolgomban addig nem szeretnék olyat állítani róla, ami akár icipici eséllyel is, de nem igaz. Amit eddig leírtam azon a blogomon, azok a tények, amit eddig sikerült kinyomoznom. Igazából az lenne jó, ha fel tudnám hívni telefonon és SZÓBAN megbeszélni a történteket. Szóban azért egész már, mint emailben. Ma este talán felhívom.
Ja és átutalt 100$-t, úgyhogy még nincs veszve az ügy!
Köszönöm a támogatásodat és hogy foglalkoztál az ügyemmel a blogodon 😉

freak

Andris, szerintem te hihetetlenul naiv vagy, mar bocs… Atbasz: vadiuj telefonrol volt szo, nem hasznaltrol, ergo hazudott. Ezt nem lehet semmilyen csaladi problemaval magyarazni. Nem valaszol a mailekre, kinyomja a telefont. Aztan meg ez a “beteg a csaladtagom/kiskutyam, uj vese kellett neki es nincs biztositasom, ezert kivettek az enyemet, ezert nem valaszoltam”. Ugyanmar!