Mighty mouse tisztítás

Opauszki “octopussy” Zsolt nekem egyszer vigyorogva mesélte el, hogy bármilyen ganésgörgős Mighty mouse-t meg lehet tisztítani 10 perc alatt, csak egy nedves ronggyal kell izomból nekiesni, mint tót az anyjának. Ezt demonstrálandó megkezelte az én klitoriszomat, aztán meglepődve tapasztaltam, hogy tényleg működik a véglegesen elromlottnak hitt görgő.

Kobak ennél messzebbre ment, fogta magát, aztán szétszerelte az egységet. Erről jó nörd módjára egy videót is készített persze, amin francia ipáp zenére figyelhetjük meg a folyamatot. Persze nem minden ár nélkül volt a műtét: “a külső gyűrűt nem sikerült rendesen visszatenni, így kissé izmosabb nyomásra kattan csak”.

Szintén Kobak linkel a Mighty szétszedés dokumentációjára a Kreative-Labs.com-on, ahol felfedezhetünk jobb oldalon egy hirdetést is:

93936_4.gifElromlott, kattog, törött, elejtetted, alaplaphibás, lemerül? Ha van beteg iPod-od, iPhone-od, Macintosh-od, szívesen vállalom annak megjavítását, alkatrészek beszerzésével együtt. De akár meg is veszem! Ne hagyd unatkozni a fiókban, írj nekem, és megbeszéljük! Hibás Mighty Mouse-t is megjavítok!

Mivel az Apple magyarországi szervizének van egy olyan tulajdonsága, hogy ezeket a készülékeket nem szokta javítani, csak cseréli “garban”, ezért jó ötlet lehet elmenni buundy-hoz. Nem próbáltam még, de ha oda jutok, ki fogom.

9 hozzászólás

gabro

jesszus, rossz nézni, amit a késsel művel. Végig azt vártam, mikor b*ssza bele tiszta erőből a tenyerébe.

ádám

én a mighty mouseomat dobtam a kukába, most egy microsoft egeret használok amivel nem kell bénázni.

kobak

@gabro picit én is féltem. 😀
@SeSam egyetlen gond az összerakással, hogy nem távolítottam el a ragasztó maradékokat. Miután megszabadultam azoktól, már egészen nőies kattintásra is reagál. 🙂

csibar

mighty mouse ment az agyamra. pontatlan volt szamomra. es keves gomb volt rajta 🙂 Razer Pro 1.6 rlz

nemeseri

Szamomra a leggagyibb apple termek a mighty mouse 🙁
En az apple support oldalan talaltam meg a vizes rongyos dolgot, ami mukodott fel evig, ugy hogy takaritottam 1-2 hetente. Aztan mar naponta kellett kinozni, majd egyszercsak megadta magat. 🙁

Miert nem lehet csavarral megcsinalni egy ilyen cuccot?

Helyette aztan vettem egy logitech pilot mouse-t es boldog vok. 🙂

eFi

Friss-ropogós történet: Józsi postján át jutottam el buundy-hoz, kedden dél körül leadtam nála az iPod-ot. Este már várt a mail, egy nagyon korrekt és részletes indoklással, amelyben elmeséli, hogy valószínűleg egy 25kHUF pénzbe fájó alaplapcsere (incl. munkadíj) megoldja a dolgot, ami az alkatrész beérkezése miatt 1-1.5 hét időbe telik kb. és hogy ezt akkor kérem-e.
Bólintottam rá – most esett be a levele, hogy szerzett nekem alaplapot, kész az iPod, mikor szeretném átvenni.

Buundy előtt természetesen volt N köröm az Apple-nél is, hiába – egy új iPod árának 20%-áért (!) számították volna be a nem működő 80 GB-os 5g iPod-ot. No comment.

Buundy-t ezek után természetesen *.szembejövőnek ajánlani fogom, aki valaha is találkozott már problémás iPod-dal.