3 új szifon (és get-a-mac) hirdetés

Továbbra is követik az “interface is kiGn” és a “naturally just works” vonalat. Ez rendben is van, széles tömegeknek készültek, és nem hozzánk hasonló power-rangers-usereknek vannak ezek kitalálva. Ugyanakkor a második “Brilliant” funkcióra szeretnék kitérni, ami az elkefélt csúsztatás:

appleads.jpg

Azért, mert nincs a szifon 1.0-ban GPS modul, na nehogymár úgy csináljunk, mint amiben lenne! Ez a reklám totál úgy állítja be, mintha valóban működne a GPS. Ez persze nem igaz, csak a széles tömegek vakítására jó. “Te anyu, ne vegyünk olyat, hanem ilyet, mert ebben még az is van!” Erre az asszony: “Faszt van.” Erre a férj: “Dedede, láttam a tévében hirdették, még azt is megmutatja, hol kell befordulni.”

Hát sok sikert! Apple, Apple, ejnye, azért lehetne több eszetek ennél. Többet árt ez, mint használ.

A teljesség miatt el kell mondani, hogy útvonaltervezés szolgáltatás van benne, és a Google Maps-en keresztül (amihez internetkapcsolatra van viszont szükség) mutatja is az utat, amin manuálisan kell next-next-et nyomogatni fordulónként.

Az első reklám viszont egy olyan dolog, amit magam is többször használtam már. iMDB-n, Wikin, bármit könnyedén előrántok, és nyerek. Disclaimer: Opera minin is elértem ugyanezt persze, csak ott olyan volt, mint kesztyűs kézzel hópihéket pakolni egy ládába.

update: Három új “Get a Mac” hirdetés is elkészült, ezeket viszont tényleg érdemes megnézni, aranyosak. Az megvan, hogyan kell ejtenünk korrektül a “pilates”-t? Kipróbáltam Alexet is, nem hibázott.

7 hozzászólás

Silver42

Ha szabad, akkor ezzel azért vitatkoznék. Nem kétséges, hogy vigyázni kell ezekkel a dolgokkal (főleg USA-ban, ahol mindenért perelnek), de szerintem ez a reklám elég óvatosan fogalmaz. Nem állítja, hogy szólni fog hol kell befordulni vagy ilyesmi.

nrg

megnéztem a briliantot énis, semmi férevezetést nem vélek felfedezni benne

GK

Sztem csak irigykedsz, hogy Magyarországon nem megy olyan jól, mint az USA-ban 🙂

Dervenkal

Bocs lehet, hogy én értem félre, de ez nem állítja, hogy GPS, ugyanakkor meg nem láttam, hogy az amcsi ATnT hálózaton hogyan működik a navigáció google mapsben, de mintha Jobs bácsi a tavalyi WWDC-n azt jelentette volna be, hogy van navigáció, mégpedig az adótornyok közti mozgás mérésével (háromszögelés?). Szóval lehet, hogy az USA-ban működik? Az meg hogy GPS vagy nem, nem hiszem, hogy érdekli a US usert, mert neki az számít, hogy van egy telefonja, amelyik knows where you are.