Japán barcode design

Az FMCG szektorban szerintem azóta nem volt ekkora innováció, hogy Luís Figo leigazolt a Szentkirályi Ásványvízhez. Ezek az idióta japánok már megint kitaláltak valami annyira kézenfekvőt és természeteset, hogy nem győzünk csodálkozni:

barcode_design.jpg

A barcode szkenner ugyanis csak egy csíkot kell, hogy érzékeljen belőle az olvasáshoz — miért ne adjunk neki egy kis kreatív gellert? Be – kell – szarni. Kérdés számomra, hogy itthon is meg lehet-e egy ilyet ugrani (miért ne lehetne, bár a Tescos beszerző biztos spárgázik egyet), valamint milyen termékeken működik jól az effekt. Japánban a zöldség/gyümölcs kategóriában használják.

Itt láthatók egyéb minták is.

13 hozzászólás

vinczepetya

tuti megőrűlnének itthon az ilyentől, általában a sima vonalkód beolvasásával is gondjaik vannak, ez csak tetőzné a bajt…:)

SeSam

Ha engem kérdezel, először azt vegyünk át a japánoktól, hogyha itt kártyával fizetek, az másodpercekbe telik csupán. Otthon meg öt percig csak betárcsáz, és mögöttem már meg akarnak fojtani a sorban…

Zila

Kicsit srévizavé (ezt hogy kell írni?) megvan a sor, és talán úgy is el tudja olvasni a masina…

pappito

megvan az a sor hibátlanul, körbe is hugyozhatod a barcode-ot, akkor is el lesz olvasva, ha síkban van. (ezt a fajta, van ami domború felületen is megy meg van ipari ami piszkoson meg minden.)

ez szerintem eredeti ötlet, abból meg kevés van mostanában

ant

Jozsi! Mint “FMCG-szektorbeli középvezető” (via nol.hu) megprobalhatnad bevezetni Mo-on. Szerintem jo otlet, tutira mindenki ramosolyogna!

The Hedgehog

Zseniális. Bár nálunk még a hagyományos vonalkódokkal is bénáznak néha. A csomagolás megtervezésekor sem figyelnek néha, hogy milyen anyagra és hova kerül az a vonalkód… Aztán szerencsétlen kasszás meg anyáz…

peter

De hülye vagyok a linkedet nem is néztem, imádom a feed -jüket.