Starred

starred.pngLinda ma egész nap melózott, így én is csatlakoztam hozzá, csak más vonalon. Kb 20 mail maradt az inboxomban péntekről (ennek egy része olvasatlanul), és egy olyan 15 csillagos levél, amit már jó ideje tologatok magam előtt. A legrégebbi február 4-i keltezésű.

starred.pngA városból öt óra körül értünk haza, mostanáig toltuk a szekeret, 22:45 van. Az inboxom üres, a csillagosak között van még kilenc tétel (ideértve a február 4-i darabot is, ami egy TOTÁLIS FEJFÁJÁS LESZ).

starred.pngFeltett szándékom, hogy holnap, azaz vasárnap délelőtt (!) megcsinálom az összeset, mégpedig alaposan, és nyitott szívvel kezdem a hétfőt.

starred.pngGTD.

Netremete a kommentekben: “Kéne egy olyan rutin ami automatikusan törli a két hétnél régebbi csillagozott leveleket, úgy hogy közben egy “MAILDAEMON” üzit küld a feladónak, hogy a levél nem érkzett meg” — so true.

update: végülis felkeltem és lenyomtam, amit le tudtam. Sajnos kettő itemmel hétfőn kell majd foglalkoznom inputok és iroda hiányában. 13:06-ra végeztem egyébként.

11 hozzászólás

Netremete

Kéne egy olyan rutin ami automatikusan törli a két hétnél régebbi csillagozott leveleket, úgy hogy közben egy “MAILDEMON” üzit küld a feladónak, hogy a levél nem érkzett meg… Nagyon-nagyon kéne… “A hiba az ön készülékében van” megoldás…

És kedves nézőink a kép tetején és alján egy fekete csík lesz látható… Régen még “Judit” az akkor még nem M1, hanem MTV1 bemondója közölte egy szélesvásznú film elött… haj… ma meg az van, hogy “Britt tudósok felfedezték” meg “forrás: internet”

Egy család vagyunk na’

Remélem összefüggő voltam…

(van szmájli)

b

1) hétvégén nem dolgozunk, se én se az “alkik” 😀 (saját cég)
2) ami 2 hétnél régebbi feladat és flagelt, az törlendő (ergo ha két hétig nem volt égető elintézni, akkor most sem az, ergo soha nem volt az – csak én olvastam a gtd könyveket, ti meg csak pofáztok róla?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?)

balint

a zero inbox szabály nagyon fontos, és véleményem szerint illő lezárni minden bejövő mailt legalább egy “oké, vettemmel”. A magam részéről úgy csináltam gmailben, hogy létrehoztam egy filtert, ami minden olyan levelet, amiben van @ karakter (azaz minden mailt) betesz egyből egy megvalaszolatlan label ala. azokat mondjuk ketnaponta megnezem (ha nem tudtam volna azonnal valaszolni ra), es akkor ha megvan, kipöccintem a megvalaszolatlan label alol manuálisan jól.

Erre jó lenne még egy kis alkalmazás (if mail replied, delete from megvalaszolatlan), de ehhez szét kell hekkelni a gmailt, amihez jelenleg erőforráshiány van. de azért respect AD, hogy vasarnap is képes vagy vele foglalkozni a szent hétfő érdekében 🙂

Jano

balint: te nem egy szabályt hoztál létre hanem átnevezted az inboxodat megválaszolatlan levelekre.

Dob

-A Zero inbox fontos
-Hétvégén nem dolgozom, csak ha nagyon kell, mert ekkor lehet kapcsolgatni a rendszereket ki/be, de emailekre ekkor sem válaszolok
-A 2 hétbél régebbi feladatok vagy megoldásra kerültek már máshogy, vagy nem is voltak fontosak, így törlendőek.

AD: nem büszke vagyok rád, hanem inkább csóválom a fejem… menjél sétálni az erdőbe inkább…

balint

Jano nekem igy jobban tetszik 🙂 nem szeretem learchivalni all mailbe, szoval inboxban van minden

rivera

“-A Zero inbox fontos”

Szerintem nem. Mondjuk speciális eset vagyok, mivel Lotus Notes a céges levelező, amit reggelig tudnék szidni, ezért egy kiegészítés segítségével Outlook-ról nézem a leveleket, de mivel nem mindíg tudok mail szerverre kapcsolódni a levelek autoforward-al mennek gmail-re is. Lehetőségtől függően hol itt, hol ott olvasom, válaszolom stb, ebben a rendszerben a zero inbox nem-megtérülő overhead.

“véleményem szerint illő lezárni minden bejövő mailt legalább egy “oké, vettemmel””

Millió threadben vagyok benne, akár to akár cc mezőben különböző okokból, egész nap írhatnám az oké vettemeket. Azokra a levelekre amit nekem címeztek és kérdés, általában válaszolok, az állításokat – ha nincs mondanivalóm – válasz nélkül tudomásul veszem, “‘oszt jónapot”