Japán packaging istenek

Dieline-en megjelent egy csomó vicces packaging japánból. Kezdésnek gyufa:

japanesematchdesign.jpg

Megőrülök, milyen undorítóan aranyos. Az a teljesen kretén nyúl-jellegű ábra még hagyján, de hogy a gyufa fejét is bedizájnolják — ettől most lefordultam a székről. (Az megvan, hogy a nyuszifül is rá van nyomva még a papírra?)

Érdemes megnézni, hogy gyakorlatilag minden japán packaging ebbe a hulladék aranyos irányba megy el. Annak idején — megbízóként, khm — mi is próbáltunk egy ilyen design-t, nekem egyértelműen a kedvencem volt, aztán persze erővel lenyomtak.

De gyűjtöm az erőmet egy comeback-hez, no worries. 🙂

16 hozzászólás

pappito

kicsit ijesztő belegondolni, hogy miféle embereknek terveznek ilyen tárgyakat, azért szerintem a mi kultúránkban lenne nagyotnézés egy ilyen nyulas gyufa miatt a kocsmában.

Egyvalami a javára írandó, hogy bármilyen elmeroggyant dolgot eszelnek is ki, a kivitlezés profi. Mindig. Nagyjából el sem tudom képzelni, hogy mi lehet japánban, ami képet alkottam a közeli 3dolláros bolt árukészlete alapján – sokkoló.

(a 2dolláros bolt a kínai fos/hulladék a 3 dolláros a japán fos/hulladék, ahonnan azért hazajön a bögre meg a toll meg ilyenek)

Sőt itt van japán könyvesbolt is, az büntet. Csak nem merek fotózni, mert sose tudom, hogy most azért mosolyog, mert tudja, hogy rámugranak a jakuzák, vagy azért mert a szemibe süt a nap…

pappito

oké, klikkoltam.

a biscuit odabasz. nem vagyunk rá méltók.

(itten van japán ropi ami édes. büntet, de a doboza… meg japó majonéz (kewpie) ami viszont baszottjó)

Pálesz

Erre azt mondanám, hogy aki ilyenre pénzt, időt, energiát áldoz, az NEM normális. Aki meg megveszi, az meg mégnagyobb barom.
(Csak a gyufákat néztem, a többi linkeltet nem!)

SeSam

Én már csak összerezzenek az ilyentől… napi dózisban kapom a cukit. Émelyítő. ><