XP ingyenes szoftverek

Szalóki Robi a twitteren postolta ezt a linket, ami free XP / Vista CD – DVD író program. Ha ennél minimálabb megoldás kellene, akkor a svéd műhelyek felé is kacsingathatunk, eFi dobta. Én ugyan nem próbáltam őket, de ez utóbbi pont annyira minimál, mint az OSX beépített írója:

mainscreen.png
Miért nem tudnak ennyire minimál GUI-kat fejleszteni Win-re?

Egyébként XP és Vista defaultból annyira képes CD / DVD írásra, mint kb a DVD lejátszásra, hiszen ISO fileokat még véletlenül se. Ehhez kellenek az ilyen toolok.

Windowson sokáig okozott nekem gondot, hogy nem találtam olyan toolt, ami a Mac shift-cmd-4 módjára működik, azaz nem tud mást, csak gombnyomásra kitenni a desktopra egy képernyőről kivágott képernyő részletet. Nos, ezt már korábban megtaláltuk a kommentek erejével, de most újra megismételjük, hátha valakit érdekel: ez az eszköz a szintén ingyenes Gadwin Printscreen. Simán be lehet konfigolni úgy, hogy ezt tudja, nagyon ajánlom.

14 hozzászólás

Jano

Képkivágásra Vistában van Snipping Tool.
Tud ablakot, téglalap alakú területet vagy szabadformájú területet is vágni, keretezni, clipboardra rakni vagy menteni. Gondolom eme szabadformájú cucc miatt van a “Tablet Pc packban” amit esetleg engedélyezni kell ha nem találja meg a search.

Ember berakja gyorsindítók közé, ahonnan a Windows+számbillentyű megnyomással elő is hívhatja.

(Persze vannak olyan Vista verziók amiben meg nincs az egész tabletpc móka…Businessben van)

Jano

Snipping Tool engedélyezés Vistán:
(Beírod “features” a start menu search savjaba) Programs and Features > Turn windows features on or off (oldalt, admin jogos) es itt Tablet Pc Optional Componentshez pipa

suexID

A CDBurnerXP akkor lesz igazán a kedvenced, mikor 40 perc alatt ír meg 8x sebesség mellett egy teli DVD-t és ráadásul write faulttal a végén. Aztán összefosod magadat, berakod az asztalidba és működik. Aztán elviszed a haverodhoz, és ott nem játssza le. Szóval azért tud vicces dolgokat az a program! 😀

Jano

ad: most komoly? Ez egy program, el kell indítani. Vagy Mac natív shortcuthoz közelítő megoldás: berakni gyorsindító helyre és onnan (windows gomb + számkombóval) lehet indítani.

zolle

remélem még nem volt, és nagyon okosnak tartanak majd:

alt+print screen= csak az aktuális ablakot fotózza.
ha pedig paintbe paste-zol, akkor nagy lesz a file, ha mégegyszer copy+pastezol akkor sokkal kisebb.

zolle, the MCP 😀

TillZ

Screenshotokra a SnagIt a kedvencem.
Tud például scrolling windowt menteni.
Plusz nagyit a kijelöléshez.